fbpx
logo
Szukaj
open close

Zdrowa sałatka buraczana ze świeżym szpinakiem

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c67d55cc6-a34b-412a-a9fd-00587c985a64
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Zdrowa sałatka buraczana ze świeżym szpinakiem

Przygotowanie

  • Buraki kroimy w pół plastry
  • Z granatu wydrążamy pestki
  • Na talerzu układamy szpinak, na wierzchu kładziemy buraki i całość posypujemy pestkami granatu, orzechami oraz przyprawami i polewamy tłuszczem

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia sałatek.

Autor

Iwona Wierzbicka
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 15 minut
Składniki: 7
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Burak ugotowany (190 g)
  • Szpinak (50 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (40 ml)
  • Granat (25 g)
  • Orzech włoski (24 g)
  • Sól kłodawska (0.5 g)
  • Pieprz czarny (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Nóż

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Jajo sadzone, boczek, ser żółty, awokado i rukola

Awokado obieramy, kroimy w plastry i układamy na talerzu Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Wybijamy jajo i smażymy przez ok. 3-4 minuty (do momentu ścięcia się białka) Obok jaja kładziemy plastry boczku i podsmażamy przez ok….

WIĘCEJ >

Czekoladowa gryczanka

Kaszę gotujemy do miękkości Mieszamy co jakiś czas, aby nie przywarła do dna W międzyczasie kroimy na kawałki banana i gruszkę oraz umieszczamy w misie blendera Dorzucamy daktyle, kakao/karob, opcjonalnie masło i wszystko miksujemy na…

WIĘCEJ >

Orzeźwiający koktajl na śniadanie

Do naczynia żaroodpornego wsypujemy herbatę, zalewamy wrzątkiem i odstawiamy na ok. 5 minut Następnie przecedzamy herbatę przez sitko, wyrzucamy liście, a płyn wkładamy do lodówki na ok. 30 minut Do blendera wlewamy herbatę, jogurt oraz…

WIĘCEJ >

Frittata z dziczyzną z wolnowaru

Boczek z dzika kroimy w kostkę (dzień wcześniej wrzucamy go do wolnowaru, lekko solimy, pieprzymy, włączamy na 8 godz. na „low”) Cebulę i czosnek obieramy, kroimy w kostkę Marchew i pietruszkę obieramy, kroimy w kostkę…

WIĘCEJ >