fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Dorsz w sosie kawowym z sałatką i ryżem

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cc66a6a74-c5aa-4b2f-8071-91f7999946d3-1
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Dorsz w sosie kawowym z sałatką i ryżem

Przygotowanie

  • Gotujemy ryż we wrzącej osolonej wodzie do miękkości i odcedzamy na sitku
  • Do małego garnka/rondelka
  • Wlewamy mleko kokosowe
  • Dodajemy kawę
  • Lekko solimy i pieprzymy
  • Wkładamy dorsza
  • Przykrywamy pokrywką
  • Gotujemy 5 minut
  • Podnosimy pokrywkę i obracamy rybę na drugą stronę
  • Przykrywamy pokrywką i gotujemy 5 minut
  • Dodajemy łyżkę mąki kokosowej, mieszamy
  • Na talerzu układamy sałatę, rukolę, przekrojone na pół pomidorki i liście cykorii
  • Polewamy sosem vinaigrette i dodajemy krążki cebuli
  • Obok sałaty kładziemy ryż
  • Na ryżu kładziemy dorsza i polewamy sosem

Rady dietetyka

Sprawdź, czy wszystkie składniki tego przepisu odpowiadają Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów.

Autor

Ajwendieta
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 30 minut
Składniki: 13
Porcje: 2
Trudność: Średni

Lista składników

  • Dorsz atlantycki (świeży) (200 g)
  • Sałata rzymska (105 g)
  • Pomidor koktajlowy (100 g)
  • Mleko kokosowe (100 ml)
  • Ryż basmati (90 g)
  • Cebula czerwona (50 g)
  • Cykoria (40 g)
  • Sos vinaigrette (30 g)
  • Rukola (20 g)
  • Mąka kokosowa (12 g)
  • Kawa (5 g)
  • Sól kłodawska (2.5 g)
  • Pieprz czarny (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Bez specjalnego sprzętu, Deska, Garnek, Garnek - mały, Nóż, Rondel, Sitko, Talerz

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Naleśniki gryczane z boczkiem, kiełbasą, szynką i cebulą

Naleśniki: Tłuszcz rozpuszczamy (lub używamy płynny, jeśli stoi gdzieś blisko ciepła, np. pieca) Do garnka/miski wlewamy wodę i wybijamy jajko, mieszamy Lekko solimy, dodajemy mąkę, mieszamy Dodajemy tłuszcz, mieszamy Odstawiamy na 10 min, żeby ciasto…

WIĘCEJ >

Wołowina duszona w warzywach

Mięso myjemy i kroimy w kostkę (łatę dodatkowo oczyszczamy z błon). W garnku rozgrzewamy olej kokosowy, wrzucamy drobno posiekane czosnek i cebulę. Podsmażamy aż się zeszklą i dodajemy mięso. Smażymy aż się przyrumieni. Następnie dodajemy…

WIĘCEJ >

Ryż z kalafiora zasmażany z indykiem i warzywami

Indyka pokroić w paski Cebulę i czosnek obrać i pokroić w kostkę Boczek pokroić w kostkę Imbir obrać i posiekać Paprykę pokroić w paseczki W garnku rozgrzewamy łyżkę tłuszczu Zasmażamy indyka przez 2 min Dodajemy…

WIĘCEJ >

Sałatka z bakłażana z oliwkami

Bakłażana myjemy, suszymy i kroimy w dużą kostkę (2×2 cm) Piekarnik rozgrzewamy do 200 stopni Do dużego płaskiego naczynia żaroodpornego wrzucamy kostki bakłażana, polewamy 4 łyżkami oliwy i dokładnie mieszamy Wstawiamy do piekarnika i pieczemy…

WIĘCEJ >