fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Dorsz w sosie kawowym z sałatką i ryżem

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cc66a6a74-c5aa-4b2f-8071-91f7999946d3-1
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Dorsz w sosie kawowym z sałatką i ryżem

Przygotowanie

  • Gotujemy ryż we wrzącej osolonej wodzie do miękkości i odcedzamy na sitku
  • Do małego garnka/rondelka
  • Wlewamy mleko kokosowe
  • Dodajemy kawę
  • Lekko solimy i pieprzymy
  • Wkładamy dorsza
  • Przykrywamy pokrywką
  • Gotujemy 5 minut
  • Podnosimy pokrywkę i obracamy rybę na drugą stronę
  • Przykrywamy pokrywką i gotujemy 5 minut
  • Dodajemy łyżkę mąki kokosowej, mieszamy
  • Na talerzu układamy sałatę, rukolę, przekrojone na pół pomidorki i liście cykorii
  • Polewamy sosem vinaigrette i dodajemy krążki cebuli
  • Obok sałaty kładziemy ryż
  • Na ryżu kładziemy dorsza i polewamy sosem

Rady dietetyka

Sprawdź, czy wszystkie składniki tego przepisu odpowiadają Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów.

Autor

Ajwendieta
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 30 minut
Składniki: 13
Porcje: 2
Trudność: Średni

Lista składników

  • Dorsz atlantycki (świeży) (200 g)
  • Sałata rzymska (105 g)
  • Pomidor koktajlowy (100 g)
  • Mleko kokosowe (100 ml)
  • Ryż basmati (90 g)
  • Cebula czerwona (50 g)
  • Cykoria (40 g)
  • Sos vinaigrette (30 g)
  • Rukola (20 g)
  • Mąka kokosowa (12 g)
  • Kawa (5 g)
  • Sól kłodawska (2.5 g)
  • Pieprz czarny (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Bez specjalnego sprzętu, Deska, Garnek, Garnek - mały, Nóż, Rondel, Sitko, Talerz

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Krem szparagowy

Szparagi obrać Obrane szparagi pokroić w małe kawałki (2 – 3 cm) Łupiny/obierki wrzucić do garnka, zalać bulionem, gotować 15 min Wyjąć łupiny szumówką i wyrzucić Wrzucić pokrojone szparagi Cebulę obrać, pokroić w drobną kostkę…

WIĘCEJ >

Kotleciki wieprzowe

Mięso ugniatamy rękami z wiórkami, z jajkiem i z przyprawami Smażymy z dwóch stron na rozgrzanym tłuszczu do zarumienienia Podajemy z dowolnymi warzywami, np. papryką

WIĘCEJ >

Ryżanka Raffaello

Ryż gotujemy w większej ilości wody niż standardowo przez ok. 15 minut. Do gotującego się ryżu wsypujemy erytrol i wiórki kokosowe. Jeszcze chwilę gotujemy (najlepiej zeby wiórki i ryż pochłonęły większość wody) Całość przelewam do…

WIĘCEJ >

Sum wędzony

Kładziemy suma grzbietem na desce Rozdzielamy dwiema rękami wzdłuż na 2połówki Oddzielamy mięso od kości i skóry 

WIĘCEJ >