fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Sałatka z krewetkami

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5ceffae1ec-d07c-4d86-8b78-fa5410521994
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Sałatka z krewetkami

Przygotowanie

  • Krewetki oczyszczamy (obieramy z pancerza i usuwamy przewód pokarmowy)
  • Czosnek obieramy i kroimy w plastry
  • Na patelni rozgrzewamy tłuszcz (masło i oliwę)
  • Wrzucamy krewetki oraz czosnek i podsmażamy przez ok. 1-2 minuty (na dużym ogniu)
  • Wyłączamy kuchenkę, dodajemy przyprawy i mieszamy
  • Pomidora kroimy w cząstki
  • Ogórka kroimy w pół plastry
  • Na talerzu układamy sałaty oraz pokrojone warzywa, a na wierzch kładziemy krewetki z czosnkiem

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam propozycje przyrządzenia innych, równie smacznych sałatek.

Do sałatki możesz dodać więcej ulubionych warzyw np. awokado.

Autor

Ajwendieta
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 30 minut
Składniki: 10
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Ogórek długi (180 g)
  • Pomidor koktajlowy (180 g)
  • Krewetka black tiger (świeża) (120 g)
  • Szpinak (50 g)
  • Sałata roszponka (25 g)
  • Masło klarowane ghee (20 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (10 ml)
  • Czosnek (10 g)
  • Sól kłodawska (0.5 g)
  • Pieprz czarny (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Nóż, Patelnia

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Pierś nadziewana pistacjami z sosem selerowo – pistacjowym

Seler obieramy i kroimy w cienkie plastry Gruszkę obieramy, usuwamy gniazdo nasienne i ogonek i kroimy w plastry Z każdego filetu odrywamy polędwiczkę Mielimy w maszynce do mięsa razem z połową fileta Pistacje obieramy i…

WIĘCEJ >

Smoothie czekoladowe z bananem i gruszką

Za pomocą blendera miksujemy jednego banana, gruszkę, daktyle, kakao/karob z mlekiem kokosowym Koktajl przelewamy do miseczki i dodajemy ulubione składniki: pokrojonego banana, wiórki kokosowe, orzechy i nasiona chia

WIĘCEJ >

Hiszpański chłodnik Ajo Blanco

Migdały zalewamy wodą, wkładamy do lodówki i zostawiamy na 8 godz. (najwygodniej na noc) Migdały z wodą przekładamy do blendera Dodajemy czosnek, sól, pieprz i miksujemy przez minutę Dodajemy oliwę, uotowanego ziemniaka, ocet i miksujemy Próbujemy…

WIĘCEJ >

Zupa pomidorowa z jajkiem

Pomidory krojone gotujemy przez chwilę Następnie dodajemy masło i przyprawy Po 10 minutach wbijamy do zupy jajka i dokładnie mieszamy Gdy jajka się delikatnie zetną – podajemy (nie mogą być surowe)

WIĘCEJ >