fbpx
logo
Szukaj
open close

Sałatka z kurczakiem

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cd7627ec7-8ada-4e4c-9f1b-cdb1f81452fa
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Sałatka z kurczakiem

Przygotowanie

  • Mięso dokładnie oczyszczamy i kroimy w większą kostkę
  • Na patelni rozgrzewamy tłuszcz (smalec)
  • Wrzucamy mięso, dodajemy przyprawy i smażymy przez ok. 8-10 minut (do momentu, aż mięso nie będzie surowe)
  • Ser ścieramy na drobnych oczkach tarki do miski
  • Do osobnej miski wrzucamy sałaty, odsączoną z zalewy kukurydzę oraz kurczaka, całość skrapiamy tłuszczem (oliwą) i delikatnie mieszamy
  • Sałatę posypujemy serem

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam propozycje przyrządzenia innych, równie smacznych sałatek.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 30 minut
Składniki: 10
Porcje: 2
Trudność: Średni

Lista składników

  • Kurczak pierś (300 g)
  • Sałata lollo rosso (70 g)
  • Sałata roszponka (70 g)
  • Ser Parmezan (50 g)
  • Kukurydza – kolba (40 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (20 ml)
  • Smalec z gęsi (12 g)
  • Sól kłodawska (0.5 g)
  • Pieprz czarny (0.5 g)
  • Papryka słodka mielona (proszek) (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Miska, Nóż, Patelnia, Tarka do jarzyn

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Podobne tematy

Gulasz wołowy z daktylami

Cebulę obieramy i drobno siekamy Mięso kroimy w kostkę Daktyle drobno siekamy Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy cebulę i smażymy przez ok. 2-3 minuty Dodajemy przyprawy (imbir i cynamon) i smażymy przez ok. 1 minutę…

WIĘCEJ >

Makaron z wołowiną i grzybami

Makaron gotujemy wg instrukcji na opakowaniu, a następnie odcedzamy i przenosimy do miski Dodajemy połowę tłuszczu, mieszamy i odstawiamy Mięso, cebulę i grzyby kroimy w cienkie plasterki Czosnek obieramy i drobno siekamy Imbir obieramy i…

WIĘCEJ >

Szaszłyki z karczku

Mięso kroimy w plastry o grubości ok. 1-2 cm, a następnie każdy plaster na 2-3 części Do miski wlewamy tłuszcz, dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek oraz przyprawy i całość dokładnie mieszamy Do miski z marynatą…

WIĘCEJ >

Szkocki rosół z porem

Por kroimy w cienkie plasterki (tylko białą część) Seler kroimy na kawałki Mięso kroimy w kostkę Ziemniaki obieramy i kroimy w kostkę Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy por oraz seler i podsmażamy przez ok. 5…

WIĘCEJ >