fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Sałatka z tuńczykiem

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c529d3b7f-e62f-42f5-9e63-8b2b2ca9d5b5

Sałatka z tuńczykiem

Przygotowanie

  • Tuńczyka posypujemy solą i grillujemy po 2 minuty z każdej strony
  • Sałatę targamy na kawałki
  • Dodajemy pokrojoną paprykę szpiczastą
  • Układamy steka na sałacie
  • Polewamy oliwą i sokiem z limonki

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik przepisu można uwzględnić w swoim sposobie żywienia – pomogą w tym informacje zawarte w piktogramach.

Uwagi

Wykorzystaj nasze propozycje potraw z tuńczykiem, zaglądając do powiązanych przepisów. Dodaj ulubiony do listy.

Autor

Maja Wlazły
Czas: do 15 minut
Składniki: 5
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • 180 g steku z tuńczyka
  • 50 g dowolnej sałaty np. lodowej
  • 1 papryka szpiczasta (110 g)
  • 1 łyżka oliwy z oliwek extra virgin (10 ml)
  • Sok z ½ limonki (50 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Nóż, Patelnia grillowa
Heading layer
Pobierz za darmo aplikację na smartfona i zacznij pracę nad swoją dietą!
Slider

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Kremowa polędwiczka

Na patelni rozgrzewamy masło, dorzucamy pokrojoną w kostkę polędwiczkę  i przyprawy. Po około 15 minutach zdejmujemy patelnię z ognia, dodajemy śmietankę kokosową, energicznie mieszamy i od razu podajemy.

WIĘCEJ >

Smoothie jagodowo – bananowe ze śmietanką kokosową

Wszystkie składniki wkładamy do wysokoobrotowego blendera i miksujemy przez około 1 minutę na idealnie gładką masę. Można przystroić granatem i suszonymi płatkami kokosa

WIĘCEJ >

Jajecznica na maśle

Na patelni rozpuszczamy masło. Wybijamy jajka. Mieszamy do uzyskania odpowiedniego ścięcia.

WIĘCEJ >

Grillowany bakłażan nadziewany suszonym pomidorem

Bakłażana kroimy w bardzo cienkie plastry Kładziemy na gorącej, suchej, patelni grillowej Smażymy po 2-3 min z każdej strony Zgrillowane plastry lekko solimy i pieprzymy Suszone pomidory zawijamy w przygotowane plastry

WIĘCEJ >