fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Sałatka z tuńczykiem

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c529d3b7f-e62f-42f5-9e63-8b2b2ca9d5b5
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Sałatka z tuńczykiem

Przygotowanie

  • Tuńczyka posypujemy solą i grillujemy po 2 minuty z każdej strony
  • Sałatę targamy na kawałki
  • Dodajemy pokrojoną paprykę szpiczastą
  • Układamy steka na sałacie
  • Polewamy oliwą i sokiem z limonki

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik przepisu można uwzględnić w swoim sposobie żywienia – pomogą w tym informacje zawarte w piktogramach.

Uwagi

Wykorzystaj nasze propozycje potraw z tuńczykiem, zaglądając do powiązanych przepisów. Dodaj ulubiony do listy.

Autor

Maja Wlazły
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietę!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 15 minut
Składniki: 5
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • 180 g steku z tuńczyka
  • 50 g dowolnej sałaty np. lodowej
  • 1 papryka szpiczasta (110 g)
  • 1 łyżka oliwy z oliwek extra virgin (10 ml)
  • Sok z ½ limonki (50 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Nóż, Patelnia grillowa

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Jaja na miękko

Do gotującej się wody za pomocą łyżki wkładamy jajka. Gotujemy 2-4 minuty (w zależności o wielkości jajek). Wyjmujemy łyżką i wkładamy na chwilę do zimnej wody.

WIĘCEJ >

Frytki z pietruszki

Pietruszkę obieramy i kroimy w paski Jeśli mamy nożyk karbowany to kroimy jak frytki Wkładamy do miski, dodajemy olej kokosowy Lekko solimy i mieszamy Na blaszkę kładziemy papier do pieczenia Nakładamy pokrojoną pietruszkę Wkładamy do…

WIĘCEJ >

Hot-dogi ketogeniczne

Jajka roztrzepujemy w misce z płatkami drożdżowymi i szczyptą soli. Na patelni rozgrzewamy tłuszcz i wlewamy połowę masy jajecznej. Z brzegu omleta kładziemy kabanosa i opcjonalnie rozprowadzamy wzdłuż keczup. Zawijamy kabanosa w omlecie i jeszcze…

WIĘCEJ >

Makaron konjac ze szpinakiem

Rozgrzewamy masło na patelni i dorzucamy do niego szpinak. Chwilę wszystko smażymy. Makaron konjac płuczemy pod zimną wodą, odsączamy, następnie dodajemy do szpinaku. Wszystko razem smażymy przez 5 minut, po czym zmniejszamy ogień i wbijamy…

WIĘCEJ >