Sałatka z tuńczykiem
Sałatka z tuńczykiem
Przygotowanie
- Tuńczyka posypujemy solą i grillujemy po 2 minuty z każdej strony
- Sałatę targamy na kawałki
- Dodajemy pokrojoną paprykę szpiczastą
- Układamy steka na sałacie
- Polewamy oliwą i sokiem z limonki
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik przepisu można uwzględnić w swoim sposobie żywienia – pomogą w tym informacje zawarte w piktogramach.
Uwagi
Wykorzystaj nasze propozycje potraw z tuńczykiem, zaglądając do powiązanych przepisów. Dodaj ulubiony do listy.
Autor
Lista składników
- 180 g steku z tuńczyka
- 50 g dowolnej sałaty np. lodowej
- 1 papryka szpiczasta (110 g)
- 1 łyżka oliwy z oliwek extra virgin (10 ml)
- Sok z ½ limonki (50 g)
Potrzebny sprzęt
Podobne tematy
Mleko kokosowe – własnej roboty
Jeśli mamy kokos, należy go rozbić (najlepiej włożyć do dużego garnka i uderzyć mocno młotkiem kilka razy aż pęknie skorupa) Po usunięciu łupiny, otrzymujemy miąższ ze skórą, wodę, która wyciekła z kokosa cedzimy przez gęste…
WIĘCEJ >Wędzona makrela
Makrelę obrać ze skóry i ości i … zjeść. Dołóż do tego posiłku świeże warzywa, takie jakie lubisz.
WIĘCEJ >Stir-fried pak choi
Na patelni rozgrzewamy olej kokosowy. Pak choi kroimy w kostkę i wrzucamy na rozgrzany tłuszcz wraz ze szczyptą soli. Smażymy kapustę przez 2 minuty, a następnie wbijamy na patelnię jajka i energicznie mieszamy. Trzymamy całość…
WIĘCEJ >Jajecznica z żółtek na pieczarkach
Myjemy i kroimy pieczarki oraz szczypiorek (można użyć szczypiorku lub szczypioru, tego grubszego, będzie jeszcze smaczniej) Rozpuszczamy masło na patelni Wrzucamy wszystkie składniki, można dodać również inne ulubione świeże zioła Przykrywamy, żeby się szybciej udusiło…
WIĘCEJ >