Stek z tuńczyka z marchewką i nori
Stek z tuńczyka z marchewką i nori
Przygotowanie
- Piekarnik nagrzewamy do temp. 180 st. C
- Marchewki kroimy w cienkie plasterki, a płat wakame w małe prostokąty, następnie układamy w naczyniu żaroodpornym i polewamy oliwą oraz posypujemy solą
- Naczynie żaroodporne wkładamy do piekarnika na 20 minut
- Po tym czasie na rozgrzanej patelni grillowej smażymy stek posypany odrobiną soli (po 2 minuty na stronę)
- Tuńczyka układamy na talerzu w towarzystwie pieczonych marchewek z wakame
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia dań z tuńczykiem.
Autor
Lista składników
- Tuńczyk (świeży) (200 g)
- Marchew (90 g)
- Nori (20 g)
- Oliwa z oliwek extra virgin (10 ml)
- Sól kłodawska (2.5 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.