fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Stek z tuńczyka z marchewką i nori

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c9283d094-54e0-4521-b45a-c85f1f324c6d

Stek z tuńczyka z marchewką i nori

Przygotowanie

  • Piekarnik nagrzewamy do temp. 180 st. C
  • Marchewki kroimy w cienkie plasterki, a płat wakame w małe prostokąty, następnie układamy w naczyniu żaroodpornym i polewamy oliwą oraz posypujemy solą
  • Naczynie żaroodporne wkładamy do piekarnika na 20 minut
  • Po tym czasie na rozgrzanej patelni grillowej smażymy stek posypany odrobiną soli (po 2 minuty na stronę)
  • Tuńczyka układamy na talerzu w towarzystwie pieczonych marchewek z wakame

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik przepisu można dopasować do swojego planu żywieniowego oraz nietolerancji – zajrzyj w piktogramy.

Uwagi

W podpiętych, powiązanych przepisach znajdują się potrawy z tuńczykiem.

Autor

Maja Wlazły
Czas: do 30 minut
Składniki: 4
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • 2 marchewki (120 g)
  • 1 płat glonów wakame (20 g)
  • Stek z tuńczyka (180 g)
  • 1 łyżka oliwy z oliwek extra virgin (10 ml)

Potrzebny sprzęt

Deska, Naczynie żaroodporne, Nóż, Patelnia grillowa, Piekarnik
Heading layer
Pobierz za darmo aplikację na smartfona i zacznij pracę nad swoją dietą!
Slider

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Gulasz wołowy

Na rozgrzany na patelni (o grubym dnie) tłuszcz wrzucamy 2 łyżki papryki słodkiej, następnie drobno pokrojonego pora, paprykę i pomidory (pozbawiając wcześniej warzywa skóry). Dodajemy drobno pokrojoną wołowinę (oczyszczoną z włókien i ścięgien). Całość dusimy…

WIĘCEJ >

Rolada z karkówki faszerowana duszonym porem z grillowanymi warzywami

Cebulę i czosnek obrać i pokroić w kostkę Pora przekroić na pół, wypłukać pod bieżącą wodą, żeby nie było piasku między liśćmi i pokroić w półksiężyce Nagrzewamy piekarnik do 180 st. C Na patelni rozgrzewamy…

WIĘCEJ >

Zupa selerowo-gruszkowa (na wywarze kostnym)

Gruszkę obrać, przekroić na pół, usunąć gniazdo nasienne i ogonek i pokroić w kostkę Cebulę obrać i pokroić w kostkę Seler obrać i pokroić w kostkę (może być gruba) Bierzemy garnek i rozpuszczamy w nim…

WIĘCEJ >

Indyk z grzybami

Grzyby kroimy na małe kawałki, a indyka w kostkę. Na patelni rozgrzewamy masło i wrzucamy pokrojone borowiki i mięso. Podlewamy mlekiem kokosowym i dusimy przez 30 minut, co jakiś czas mieszając.  Doprawiamy solą i pieprzem….

WIĘCEJ >