logo
Szukaj
openclose
logo
Szukaj
Szukaj

Sałatka ryżowa z tuńczykiem

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c1-dz5-4-5

Sałatka ryżowa z tuńczykiem

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c1-dz5-4-5

Przygotowanie

  • Ryż ugotować we wrzącej, osolonej wodzie do miękkości
  • Ugotowany ryż przełożyć na sito i przelać kilkakrotnie zimną wodą
  • Odcedzić ryż z wody
  • Ogórki pokroić w kostkę
  • Cebulę pokroić w kostkę
  • Awokado obrać, przekroić na pół, pestkę wyrzucić, owoc pokroić w kostkę
  • Do miski wrzucamy ryż, ogórki, cebulę, kapary i awokado
  • Dodajemy tuńczyka (razem z tą zalewą)
  • Dodajemy sos vinaigrette
  • Mieszamy, próbujemy i ewentualnie doprawiamy

Rady dietetyka

Ta potrawa zawiera sporo węglowodanów. Jeśli po niej odczujesz uczucie zmęczenia pomyśl nad zmianą diety na paleo lub ketogeniczną.

Uwagi

Przepisy na sosy znajdziesz w przepisach powiązanych.

Autor

Gość Ajwen
Czas: do 1 godziny
Składniki: 7
Porcje: 2
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • 100 g ryżu
  • 1 puszka tuńczyka w oliwie z oliwek
  • 2 kiszone ogórki
  • 2 łyżki kaparów
  • ½ czerwonej cebuli
  • 1 awokado
  • 4-5 łyżek sosu vinaigrette

Potrzebny sprzęt

Garnek, Miska

Alergeny

Histamina 3, Aminy biogenne 2
Heading layer
Pobierz za darmo aplikację na smartfona i zacznij pracę nad swoją dietą!
Slider

Podobne tematy

Szparagi z młodymi ziemniakami i jajkiem sadzonym

Ziemniaki dokładnie szorujemy (nie trzeba obierać) i gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie do miękkości (około 25 min) Szparagi obieramy Gotujemy (…)

WIĘCEJ >

Rolki nori z owocami morza

Marchewkę, ogórka i łososia kroimy w paski julienne. Awokado wydrążamy i widelcem rozgniatamy miąższ, dodajemy mielony imbir i dokładnie mieszamy. (…)

WIĘCEJ >

Barszcz biały na ogórczance

Gotujemy osoloną wodę i wlewamy ogórczankę. W zależności od tego czy lubimy mniej lub bardziej kwaśny barszcz możemy dolać mniej (…)

WIĘCEJ >

Gęsina z wolnowaru na spaghetti warzywnym

Gęsina: Mięso solimy i pieprzymy Marchew i pietruszkę obieramy, kroimy w kawałki Wkładamy do wolnowaru Lekko solimy i pieprzymy Dodajemy (…)

WIĘCEJ >

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

FreshMail.pl
 

FreshMail.pl