fbpx
Szukaj
open close

Sałatka z mango i papai z kolendrą

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cca8ecd22-9616-40ed-82a5-944e44f0fe61
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Sałatka z mango i papai z kolendrą

Przygotowanie

Sałatka

  • Mango obieramy i kroimy w kostkę (pestkę usuwamy)
  • Papaję obieramy, kroimy wzdłuż na pół i wydrążamy pestki
  • Następnie papaję ścieramy na grubych oczkach tarki do miski
  • Zieleninę drobno siekamy
  • Sałatę tniemy w paski (np. przy pomocy nożyczek) i wrzucamy do osobnej miski
  • Następnie polewamy sałatę odrobiną sosu i dokładnie mieszamy, po czym przenosimy do pucharków
  • Do pucharków wkładamy mango, które posypujemy papają i zieleniną, a na koniec całość polewamy pozostałym sosem

Sos

  • Limonkę kroimy na pół i wyciskamy z niej sok
  • Wszystkie składniki razem dokładnie mieszamy

Rady dietetyka

Sprawdź czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia dań z mango lub papają.

Zdjęcie jest poglądowe, może się różnić od podanego przepisu.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 30 minut
Składniki: 12
Porcje: 4
Trudność: Łatwy

Lista składników

Sałatka

  • Mango (400 g)
  • Papaja (250 g)
  • Sałata lodowa (100 g)
  • Kolendra (świeża) (3 g)

Sos

  • Limonka (70 g)
  • Sos ostrygowy (10 g)
  • Olej z pestek winogron ekologiczny (10 ml)
  • Ocet ryżowy (6 ml)
  • Olej sezamowy ekologiczny (2.5 ml)
  • Pieprz kajeński (0.5 g)
  • Sól kłodawska (0.5 g)
  • Pieprz czarny (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Miska, Nóż, Pucharki do deserów, Tarka do jarzyn, Wyciskarka

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Powiązane przepisy

Budyń z papai

Papaję kroimy na pół, usuwamy pestki i obieramy ze skóry Miąższ z papai kroimy na kawałki i wkładamy do miski (…)

WIĘCEJ >

Banany i mango z orzechową kruszonką

Banany i mango Owoce obieramy i kroimy w dużą kostkę Na patelni, na wolnym ogniu rozgrzewamy miód Dodajemy owoce i (…)

WIĘCEJ >

Crème brûlée z mango

Piekarnik rozgrzewamy do temp. 150 st. C Formę wykładamy folią aluminiową i ustawiamy na niej kokilki Mango obieramy, kroimy w (…)

WIĘCEJ >

Grillowane mango z karmelem

Z każdego owocu mango odcinamy po dwa, duże plastry, odcinając możliwie najbliżej pestki, po czym nacinamy miąższ w romby, krojąc (…)

WIĘCEJ >

Sałata z truskawkami, papają i łososiem

Na talerzu kładziemy sałatę, na niej szpinak i rukolę Papaję obieramy ze skóry i kroimy w małe kawałki Awokado obieramy (…)

WIĘCEJ >