Sałata z truskawkami, papają i łososiem
Sałata z truskawkami, papają i łososiem
Przygotowanie
- Na talerzu kładziemy sałatę, na niej szpinak i rukolę
- Papaję obieramy ze skóry i kroimy w małe kawałki
- Awokado obieramy i kroimy w paski
- Truskawki przekroić na połówki
- Pomidorki przekroić na połówki
- Pokrojone składniki kładziemy na sałacie
- Dodajemy wędzonego łososia
- Polewamy sosem
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
W podpiętych, powiązanych przepisach znajdziesz naszą propozycję przygotowania sosu vinaigrette.
Autor
Lista składników
- Papaja (150 g)
- Sałata rzymska (105 g)
- Łosoś wędzony (100 g)
- Pomidor koktajlowy (100 g)
- Awokado (50 g)
- Truskawka (50 g)
- Sos vinaigrette (40 g)
- Szpinak (25 g)
- Rukola (20 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.
Podobne tematy
Szparagowa carbonara
Kalarepę obieramy i przepuszczamy przez tarkę spiralną, spiromat – uzyskujemy spaghetti Cebulę i czosnek obieramy, kroimy w kostkę Boczek kroimy w kostkę Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy boczek, cebulę i czosnek, podsmażamy 2 min Dodajemy…
WIĘCEJ >Lody bananowe
Kroimy banany i blendujemy razem z mlekiem kokosowym i miodem/daktylami Przelewamy do pojemnika, wkładamy do zamrażarki Mieszamy co 2 godziny aż do całkowitego zmrożenia
WIĘCEJ >Warzywa z curry
Warzywa obieramy i tniemy obieraczką aby uzyskać wstążki. Wrzucamy na patelnię, podlewamy wodą i dusimy pod przykryciem ok. 2-4 minuty, a następnie odkładamy na talerz. Na patelni rozgrzewamy olej kokosowy i dodajemy przyprawy. Smażymy chwilę…
WIĘCEJ >Gulasz z dynią piżmową
Mięso kroimy w kostkę i wrzucamy na patelnię z rozgrzanym tłuszczem. Podsmażamy 10 minut, co jakiś czas mieszając. Dynię kroimy w kostkę i dodajemy do mięsa. Przyprawiamy cynamonem i dusimy około 10 minut.
WIĘCEJ >