fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Sałata z truskawkami, papają i łososiem

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c575b449a-509f-4a5b-936f-4c764b2d4204
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Sałata z truskawkami, papają i łososiem

Przygotowanie

  • Na talerzu kładziemy sałatę, na niej szpinak i rukolę
  • Papaję obieramy ze skóry i kroimy w małe kawałki
  • Awokado obieramy i kroimy w paski
  • Truskawki przekroić na połówki
  • Pomidorki przekroić na połówki
  • Pokrojone składniki kładziemy na sałacie
  • Dodajemy wędzonego łososia
  • Polewamy sosem 

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

W podpiętych, powiązanych przepisach znajdziesz naszą propozycję przygotowania sosu vinaigrette.

Autor

Ajwendieta
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 30 minut
Składniki: 9
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Papaja (150 g)
  • Sałata rzymska (105 g)
  • Łosoś wędzony (100 g)
  • Pomidor koktajlowy (100 g)
  • Awokado (50 g)
  • Truskawka (świeża) (50 g)
  • Sos vinaigrette (40 g)
  • Szpinak (świeży) (25 g)
  • Rukola (20 g)

Potrzebny sprzęt

Bez specjalnego sprzętu, Deska, Nóż

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Papaja

Papaję umyć, przekroić na pół Wydrążyć pestki i obrać Pokroić na mniejsze kawałki

WIĘCEJ >

Kurczak na makaronie z cukinii

Pierś drobiową kroimy na kilka pasków Cebulę kroimy w piórka Rozgrzewamy dużą patelnię z łyżką tłuszczu Smażymy kawałki kurczaka z każdej strony po 2 minuty Dodajemy pokrojoną cebulę Zasmażamy 2 min Dodajemy rosół Lekko solimy…

WIĘCEJ >

Kokosanki z kaszy jaglanej

Kaszę gotujemy na mleku z dodatkiem cukru i kurkumy. Po ugotowaniu dodajemy mielone orzechy, a garnek z kaszą owijamy ręcznikiem i wkładamy w kołdrę albo koc. Po minimum dwóch godzinach kaszę wykładamy na formę, formujemy…

WIĘCEJ >

Wątróbka duszona

Cebulę podduszamy na połowie smalcu gęsiego. Ściągamy z ognia kiedy cebulka się zeszkli. Wątróbkę dokładnie myjemy, oczyszczamy z błonek i kroimy na kawałki. Dusimy na drugiej połowie smalcu około 10 minut. Następnie dodajemy uduszoną wcześniej…

WIĘCEJ >