fbpx
logo
Szukaj
open close

Grillowane mango z karmelem

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cc14e466d-e2fd-4bdf-bfad-9eb4530e3020
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Grillowane mango z karmelem

Przygotowanie

  • Z każdego owocu mango odcinamy po dwa, duże plastry, odcinając możliwie najbliżej pestki, po czym nacinamy miąższ w romby, krojąc do głębokości 3/4, tak aby nie naruszyć skórki
  • Miąższ wokół pestki zachowujemy do innych celów
  • Do miski wsypujemy cukier, dolewamy sok z limonki oraz wodę i dokładnie mieszamy
  • Następnie rozprowadzamy sos na pociętej stronie plastrów
  • Rozgrzewamy patelnię grillową
  • Kładziemy plastry mango i smażymy pokrojoną stroną do dołu przez ok. 2 minuty, aby owoc był gorący, a na jego miąższu odcisnęły się linie
  • Mango podajemy z jogurtem

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia dań z mango.

Zdjęcie jest poglądowe, może się różnić od podanego przepisu.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 15 minut
Składniki: 5
Porcje: 4
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Mango (1120 g)
  • Jogurt naturalny (180 g)
  • Woda (30 ml)
  • Cukier trzcinowy (20 g)
  • Sok z limonki (bio) (6 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Miska, Nóż, Patelnia grillowa

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Podobne tematy

Crème brûlée z mango

Piekarnik rozgrzewamy do temp. 150 st. C Formę wykładamy folią aluminiową i ustawiamy na niej kokilki Mango obieramy, kroimy w kostkę (pestkę usuwamy), wrzucamy do blendera i blendujemy na jednolitą masę Do rondla wlewamy mleko,…

WIĘCEJ >

Tarta szparagowa z mięsem mielonym

Ciasto: Mąkę, sól wsypujemy do miski Masło drobno kroimy i dokładamy Mieszamy dokładnie przez kilka minut, aż powstanie jednolita masa Wykładamy blaszkę ciastem po całej powierzchni Nakłuwamy widelcem co pół centymetra i wkładamy do piekarnika…

WIĘCEJ >

Żołądki w sosie koperkowo-pieczarkowym

Żołądki dokładnie oczyszczamy, przenosimy do garnka, zalewamy wodą i zagotowujemy Następnie odlewamy wodę, wlewamy świeżą i znów zagotowujemy Ponownie odlewamy wodę, zalewamy świeżą, dodajemy sól i gotujemy przez ok. 10 minut (na małym ogniu) Następnie…

WIĘCEJ >

Muffinki bananowe

Piekarnik rozgrzewamy do temp. 180 st. C Formę na muffiny wykładamy papilotkami Do miski wsypujemy mąkę, sodę oraz przyprawy (sól i cynamon) i mieszamy Do rondla wkładamy tłuszcz i podgrzewamy do momentu, aż się rozpuści,…

WIĘCEJ >