fbpx
logo
Szukaj
open close

Banany i mango z orzechową kruszonką

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c8f224377-5f68-4787-8b85-d22558e5dd8b
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Banany i mango z orzechową kruszonką

Przygotowanie

Banany i mango

  • Owoce obieramy i kroimy w dużą kostkę
  • Na patelni, na wolnym ogniu rozgrzewamy miód
  • Dodajemy owoce i smażymy przez ok. 4-5 minut, często mieszając
  • Dodajemy przyprawy i całość dokładnie mieszamy
  • Piekarnik rozgrzewamy do temp. 240 st. C
  • Przygotowujemy kruszonkę
  • Temp. piekarnika obniżamy do 180 st. C
  • Owoce rozkładamy w naczyniu żaroodpornym, posypujemy kruszonką i wkładamy do piekarnika na ok. 35 minut

Kruszonka

  • Tłuszcz kroimy na kawałki
  • Do robota kuchennego wrzucamy wszystkie składniki i siekamy na wolnych obrotach do momentu, aż powstaną grudki podobnej wielkości

Rady dietetyka

Sprawdź czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia dań z bananem lub mango.

Zdjęcie jest poglądowe, może się różnić od podanego przepisu.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 1 godziny
Składniki: 9
Porcje: 4
Trudność: Łatwy

Lista składników

Banany i mango

  • Banan (480 g)
  • Mango (250 g)
  • Miód lipowy (12 g)
  • Cynamon mielony (3 g)
  • Imbir w proszku (1.5 g)

Kruszonka

  • Mąka orkiszowa (60 g)
  • Masło (60 g)
  • Orzech pekan (20 g)
  • Cukier trzcinowy (20 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Naczynie żaroodporne, Nóż, Patelnia, Piekarnik, Robot kuchenny

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Powiązane przepisy

Crème brûlée z mango

Piekarnik rozgrzewamy do temp. 150 st. C Formę wykładamy folią aluminiową i ustawiamy na niej kokilki Mango obieramy, kroimy w (…)

WIĘCEJ >

Babeczki czekoladowo-bananowe

Piekarnik rozgrzewamy do temp. 180 st. C Papierowe foremki lekko smarujemy tłuszczem i wkładamy do foremki na muffiny Do robota (…)

WIĘCEJ >

Grillowane mango z karmelem

Z każdego owocu mango odcinamy po dwa, duże plastry, odcinając możliwie najbliżej pestki, po czym nacinamy miąższ w romby, krojąc (…)

WIĘCEJ >

Komosanka z mlekiem roślinnym bananem i truskawkami

Komosę ryżową gotujemy w mleku do miękkości (jeśli płyn odparuje, to można dolać wody) Po ostudzeniu dodajemy pokrojone owoce

WIĘCEJ >

Bananotka – ciasto bananowe

Bierzemy miskę i wrzucamy do niej masło Dodajemy jajka, cukier, mąką jaglaną i 200 g mąki gryczanej Mieszamy rękami na (…)

WIĘCEJ >