fbpx
logo
Szukaj
open close

Sałatka z serem gorgonzola i orzechami włoskimi

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5ce83db299-ec7c-4ab8-9025-adbf255194ec
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Sałatka z serem gorgonzola i orzechami włoskimi

Przygotowanie

  • Ser kroimy w kostkę
  • Orzechy łamiemy na kawałki
  • Brzoskwinię obieramy, usuwamy pestki i kroimy owoce na kawałki
  • Do miski wlewamy tłuszcz i ocet, dodajemy przyprawy (sól i pieprz) i dokładnie mieszamy
  • Do osobnej miski wrzucamy wszystkie składniki i lekko mieszamy, a następnie polewamy przygotowanym sosem

Rady dietetyka

Sprawdź czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia sałatek.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 15 minut
Składniki: 9
Porcje: 4
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Rukola (180 g)
  • Szpinak (180 g)
  • Brzoskwinia (150 g)
  • Ser Gorgonzola (125 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (50 ml)
  • Orzech włoski (50 g)
  • Ocet winny (10 ml)
  • Sól kłodawska (1.5 g)
  • Pieprz czarny (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Miska, Nóż

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Podobne tematy

Surówka z kiszonej kapusty

Jabłko i marchewka ścieramy na tarce na grubych oczkach i dodajemy do kapusty. Dodajemy pokrojoną drobno cebulę i skrapiamy oliwą.

WIĘCEJ >

Sałatka z ziemniakami i bekonem

Ziemniaki obieramy, kroimy na pół i gotujemy we wrzącej osolonej wodzie przez ok. 15-20 minut (do miękkości) Boczek kroimy w cienkie paski Cebulę obieramy i drobno siekamy Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy boczek i podsmażamy…

WIĘCEJ >

Przystawka z polędwicy wieprzowej „Olimpiada w Meksyku”

Marchew z cebulą obieramy i kroimy w plasterki Pomidory sparzamy, obieramy ze skóry i drobno siekamy Garnek smarujemy połową tłuszczu Na patelni rozgrzewamy pozostały tłuszcz Kładziemy mięso i obsmażamy z każdej strony, po czym przenosimy…

WIĘCEJ >

Sałatka z jarmużu, z migdałami i jabłkami w klonowym sosie

Wszystkie składniki sosu dokładnie mieszamy w małej szklance Następnie jabłko obieramy i kroimy w drobną kostkę, wsypujemy do miski i polewamy sokiem z cytryny – dzięki temu jabłko nie sczernieje i będzie przyjemnie chrupkie  Migdały…

WIĘCEJ >