fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Sałata rzymska z suszonymi pomidorami, jajkiem i płatkami migdałów

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c2af17726-c02e-4fa0-97c5-d2d27525604d
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Sałata rzymska z suszonymi pomidorami, jajkiem i płatkami migdałów

Przygotowanie

  • Sałatę dokładnie opłukać, osuszyć ręcznikiem papierowym.
  • Porwać na kawałki. Ułożyć na talerzu, skropić oliwą.
  • Pomidory pokroić w paski.
  • Na sałacie ułożyć pomidory, oliwki, połówki jajek i posypać płatkami migdałowymi.

Rady dietetyka

Pamiętaj, by każdy składnik przepisu dopasować do swojego planu żywienia oraz nietolerancji – więcej informacji opisują piktogramy.

Uwagi

Powyżej możesz zainspirować się innymi sałatkami – zajrzyj w powiązane przepisy.

Autor

Ajwendieta
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietę!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 15 minut
Składniki: 6
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • 1 mała główka sałaty rzymskiej (90 g)
  • 3-4 suszone pomidory (28 g)
  • 10 czarnych oliwek (30 g)
  • 2 ugotowane jajka kurze roz. M (ok. 102 g)
  • 3 łyżki płatków migdałowych (30 g)
  • 1-2 łyżki oliwy w oliwek extra virgin (20 ml)

Potrzebny sprzęt

Bez specjalnego sprzętu, Deska, Miska, Nóż

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Minestrone

Boczek kroimy w kostkę Cebulę i czosnek obieramy i kroimy w kostkę Paprykę przekrawamy na pół, wyrzucamy gniazdo nasienne i kroimy w paseczki Marchew i pietruszkę obieramy i kroimy w kostkę W garnku rozgrzewamy tłuszcz…

WIĘCEJ >

Miętowa sałata z ryżem z kalafiora

Kalafior dzielimy na małe kawałki i miksujemy blenderem, a najlepiej nakładką miksującą do blendera, tą do siekania cebuli ziół itp., Miksujemy 5-8 sekund Wsypujemy do miski Marchew obieramy i trzemy na tarce na cienkich oczkach,…

WIĘCEJ >

Golonka z dzika w kapuście duszonej

Obieramy cebulę i kroimy w półksiężyce Boczek kroimy w drobną kostkę Golonki solimy, pieprzmy Cebulę mieszamy z kapustą, liściem i zielem i kładziemy na dnie wolnowaru Na kapustę kładziemy golonki Przykrywamy pokrywką Nastawiamy wolnowar na…

WIĘCEJ >

Makaron warzywny z boczniakami (wegański / wegetariański)

Marchew, pietruszkę, cebulę, czosnek obrać Marchewkę, pietruszkę i cukinię pokroić wzdłuż na plastry i następnie każdy plaster wzdłuż na długie cienkie paski Cebulę i czosnek pokroić w półksiężyce Boczniaki pokroić na połówki lub gdy są…

WIĘCEJ >