fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Sałata rzymska z suszonymi pomidorami, jajkiem i płatkami migdałów

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c2af17726-c02e-4fa0-97c5-d2d27525604d

Sałata rzymska z suszonymi pomidorami, jajkiem i płatkami migdałów

Przygotowanie

  • Sałatę dokładnie opłukać, osuszyć ręcznikiem papierowym.
  • Porwać na kawałki. Ułożyć na talerzu, skropić oliwą.
  • Pomidory pokroić w paski.
  • Na sałacie ułożyć pomidory, oliwki, połówki jajek i posypać płatkami migdałowymi.

Rady dietetyka

Pamiętaj, by każdy składnik przepisu dopasować do swojego planu żywienia oraz nietolerancji – więcej informacji opisują piktogramy.

Uwagi

Powyżej możesz zainspirować się innymi sałatkami – zajrzyj w powiązane przepisy.

Autor

Ajwendieta
Czas: do 15 minut
Składniki: 6
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • 1 mała główka sałaty rzymskiej (90 g)
  • 3-4 suszone pomidory (28 g)
  • 10 czarnych oliwek (30 g)
  • 2 ugotowane jajka kurze roz. M (ok. 102 g)
  • 3 łyżki płatków migdałowych (30 g)
  • 1-2 łyżki oliwy w oliwek extra virgin (20 ml)

Potrzebny sprzęt

Bez specjalnego sprzętu, Deska, Miska, Nóż
Heading layer
Pobierz za darmo aplikację na smartfona i zacznij pracę nad swoją dietą!
Slider

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Makaron w stylu śródziemnomorskim

Pomidorki kroimy na połówki, a boczek w kostkę Na rozgrzanej patelni wytapiamy tłuszcz z boczku, po chwili dodajemy opłukany pod ciepłą wodą makaron konjac oraz przyprawy Na koniec na patelnię wrzucamy pomidorki, wszystko razem mieszamy…

WIĘCEJ >

Omlet kokosowy z grasicą i szparagami

Omlet Jajka wybić na głęboki talerz lub miskę Posolić Mocno rozmieszać widelcem lub rózgą Podczas mieszania dolewamy mleko kokosowe Dodajemy mąkę kokosową Mieszamy dokładnie Na patelni rozgrzewamy łyżkę tłuszczu Na gorącą patelnie wylewamy masę jajeczną…

WIĘCEJ >

Kotleciki z babką jajowatą

Mięso ugniatamy z jajkiem, babką i przyprawami Formujemy 6 kotletów Smażymy kotlety na rozgrzanym smalcu, co jakiś czas przewracając na drugą stronę Po około 10 – 15 minutach są gotowe

WIĘCEJ >

Comber z królika pieczony z warzywami

Comber nacieramy solą, polewamy sokiem z cytryny. Dodajemy liście laurowe. Odstawiamy na noc do lodówki. Warzywa gotujemy na pół twardo (buraki osobno, żeby nie zabarwiły pozostałych warzyw). Nagrzewamy piekarnik do 180°C. Na patelni rozgrzewamy olej…

WIĘCEJ >