fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Sałatka z sosem mojito

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c04cd4bc1-1b12-4639-9731-6d801e12c9f6
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Sałatka z sosem mojito

Przygotowanie

  • Cukinię kroimy w kostkę i gotujemy do miękkości w osolonej wodzie
  • Miętę, sok wyciśnięty z limonki, ocet, oliwę i szczyptę soli blendujemy na jak najbardziej jednolity sos
  • Sałatę i ogórka kroimy, układamy w misce z cukinią i polewamy sosem

Autor

Maja Wlazły
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietę!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 15 minut
Składniki: 8
Porcje: 1
Trudność: Średni

Lista składników

  • ½ cukinii (150 g)
  • 2 liście sałaty rzymskiej (70 g)
  • ½ ogórka zielonego (90 g)
  • 1 garść mięty (2 g)
  • Sok z ½ limonki (50 g)
  • 1 łyżka octu jabłkowego (6 ml)
  • 2 łyżki oliwy z oliwek (20 ml)
  • Sól himalajska (3 g)

Potrzebny sprzęt

Blender, Deska, Miska, Nóż

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Imbirowy schab z miksem makaronów warzywnych

Cebulę i czosnek obrać, pokroić w kostkę Imbir obrać i bardzo drobno posiekać Kalarepę obieramy Cukinię, białą rzodkiew i kalarepę przepuszczamy przez spiromat/tarkę spiralną Jeżeli nie mamy spiromatu, to kroimy warzywa w cienkie plastry wzdłuż…

WIĘCEJ >

Krem z pomidorów i papryki

Papryki kroimy na pół, usuwamy gniazda nasienne. Cebulę obieramy z łupiny. Warzywa układamy w żaroodpornym naczyniu wyłożonym papierem do pieczenia i wstaw do piekarnika nagrzanego do 200 stopni C na 40 minut. Miękkie warzywa zmiksuj…

WIĘCEJ >

Pasta z makreli z chlebem gryczanym

Makrelę obieramy ze skóry i ości Umieszczamy w naczyniu, w którym będziemy blendować Dodajemy masło i przecier / koncentrat pomidorowy Lekko solimy i pieprzymy Miksujemy na gładką masę Próbujemy i doprawiamy do smaku

WIĘCEJ >

Komosanka

Komosę ryżową gotujemy ok. 12-15 minut w mleku (jeśli płyn odparuje można wlać odrobinę wody)

WIĘCEJ >