fbpx
logo
Szukaj
open close

Sałatka z twarogiem i krewetkami

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5ca98c60f8-7ace-4083-b380-746bc32c5927
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Sałatka z twarogiem i krewetkami

Przygotowanie

  • Czosnek obieramy i drobno siekamy
  • Krewetki dokładnie oczyszczamy
  • Na patelni rozgrzewamy tłuszcz
  • Wrzucamy czosnek i podsmażamy przez ok. 1-2 minuty
  • Dodajemy krewetki i smażymy przez kilka minut
  • Dodajemy przyprawy (chili), skrapiamy sokiem z cytryny, mieszamy i ściągamy patelnię z kuchenki
  • Rzodkiewki z ogórkami kroimy w kostkę
  • Sałatę rwiemy na kawałki
  • Do miski wkładamy sałatę, dodajemy pokruszony ser, rzodkiewki z ogórkami, porwaną zieleninę (koper) i krewetki, całość posypujemy przyprawami (solą i pieprzem) i delikatnie mieszamy

Rady dietetyka

Sprawdź czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia sałatek.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 30 minut
Składniki: 10
Porcje: 4
Trudność: Łatwy, Średni

Lista składników

  • Pomidor koktajlowy (320 g)
  • Krewetka koktajlowa (świeża) (200 g)
  • Awokado (120 g)
  • Rukola (80 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (20 ml)
  • Koper (świeży) (12 g)
  • Czosnek (10 g)
  • Sól kłodawska (1.5 g)
  • Pieprz biały (1.5 g)
  • Chili w proszku (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Nóż, Patelnia

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Podobne tematy

Rolady schabowe w boczku

Mięso dokładnie myjemy i osuszamy ręcznikiem papierowym Następnie rozbijamy każdy plaster mięsa na cienki płat i posypujemy przyprawami (solą, pieprzem i papryką) i nacieramy przeciśniętym przez praskę czosnkiem Ser kroimy w 4 słupki (ilość słupków…

WIĘCEJ >

Zielona zimowa zupa

Cebulę i czosnek obrać, pokroić w półksiężyce Boczek kroimy w kostkę Brokuła kroimy/rozdzielamy na małe kawałki Brukselki kroimy na połówki W garnku rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy cebulę z czosnkiem i boczek Podsmażmy przez 5 min Wrzucamy…

WIĘCEJ >

Szparagi w szynce parmeńskiej

Szparagi płuczemy i odłamujemy sztywne końce. Szparagi pękną same we właściwym miejscu, jeśli zegniemy je w dolnej części. Twarde końcówki wyrzucamy. Szynkę parmeńską kroimy wzdłuż w plastry o szerokości około 4 cm. Każdego szparaga owijamy…

WIĘCEJ >

Muffinki kokosowe

Tłuszcz wkładamy do rondla i podgrzewamy do momentu, aż się roztopi Do miski wybijamy jaja, dodajemy tłuszcz, cukier i przyprawy (sól) i całość odkładnie miksujemy Mąkę z proszkiem do pieczenia przesiewamy przez sitko do miski…

WIĘCEJ >