fbpx
logo
Szukaj
open close

Kolorowa sałatka z makaronem

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cef8c2b5b-a3da-4c57-beae-f56d602352d7
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Kolorowa sałatka z makaronem

Przygotowanie

  • Makaron gotujemy wg instrukcji na opakowaniu, a następnie odcedzamy
  • Czosnek obieramy i drobno siekamy
  • Cukinię kroimy w cienkie plasterki
  • Ze szparagów odcinamy końcówki i kroimy na pół
  • Cebulę obieramy i kroimy w cienkie słupki
  • Paprykę kroimy w paski
  • Do miski wlewamy tłuszcz, wrzucamy czosnek, cukinię, szparagi, cebulę oraz pomidorki i mieszamy
  • Rozgrzewamy patelnię
  • Wrzucamy warzywa z tłuszczem i smażymy przez ok. 2-3 minuty
  • Zawartość patelni przenosimy do miski
  • Na patelnię wrzucamy paprykę i podsmażamy przez ok. 1-2 minuty
  • Następnie przenosimy paprykę do miski z warzywami
  • Dodajemy makaron i całość dokładnie mieszamy
  • Do osobnej miski wlewamy jogurt, dodajemy pastę i dokładnie mieszamy
  • Sos dodajemy do miski z warzywami i makaronem i ponownie całość dokładnie mieszamy

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia sałatek.

Autor

Ajwendieta
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 1 godziny, do 30 minut
Składniki: 8
Porcje: 1
Trudność: Średni

Lista składników

  • Makaron pszenny (świderki) – bezjajeczny (100 g)
  • Pomidor koktajlowy (60 g)
  • Ogórek długi (40 g)
  • Ser feta (25 g)
  • Oliwki czarne (15 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (10 ml)
  • Sól kłodawska (0.5 g)
  • Pieprz czarny (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Garnek, Miska, Nóż, Patelnia, Sitko

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Ziemniaki z papryką i kminkiem

Cebulę z czosnkiem obieramy i drobno siekamy Ziemniaki obieramy i kroimy w kostkę Ser ścieramy na drobnych oczkach tarki do miski Piekarnik rozgrzewamy do temp. 220 st. C Z lodówki wyciągamy śmietanę, aby nabrała temp….

WIĘCEJ >

Owsianka – kotek z owocami

Do garnka wsypujemy płatki, wlewamy wodę i doprowadzamy do wrzenia Następnie zmniejszamy ogień i gotujemy owsiankę do momentu, aż konsystencja stanie się gęsta i kleista Wyłączamy kuchenkę, dodajemy sól, cukier oraz tłuszcz i mieszamy Owsiankę…

WIĘCEJ >

Pieczona łopatka z pak choi

Na patelni rozgrzewamy masło i obsmażamy na nim pokrojone w kostkę mięso i kapustę przez około 2 minuty. Dodajemy kolendrę i szczyptę soli. Ustawiamy piekarnik na 180 st. C. Zawartość patelni przekładamy do naczynia żaroodpornego…

WIĘCEJ >

Gryczanka z jogurtem i miętą

Kaszę gryczaną gotujemy we wrzącej wodzie do miękkości Następnie dodajemy jogurt i mieszamy Gdy gryczanka trochę ostygnie – dodajemy posiekane listki mięty

WIĘCEJ >