fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Kolorowa sałatka z makaronem

GetfileIdContentUpload5cplaceholder-141
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Kolorowa sałatka z makaronem

Przygotowanie

  • Makaron gotujemy wg instrukcji na opakowaniu, a następnie odcedzamy
  • Czosnek obieramy i drobno siekamy
  • Cukinię kroimy w cienkie plasterki
  • Ze szparagów odcinamy końcówki i kroimy na pół
  • Cebulę obieramy i kroimy w cienkie słupki
  • Paprykę kroimy w paski
  • Do miski wlewamy tłuszcz, wrzucamy czosnek, cukinię, szparagi, cebulę oraz pomidorki i mieszamy
  • Rozgrzewamy patelnię
  • Wrzucamy warzywa z tłuszczem i smażymy przez ok. 2-3 minuty
  • Zawartość patelni przenosimy do miski
  • Na patelnię wrzucamy paprykę i podsmażamy przez ok. 1-2 minuty
  • Następnie przenosimy paprykę do miski z warzywami
  • Dodajemy makaron i całość dokładnie mieszamy
  • Do osobnej miski wlewamy jogurt, dodajemy pastę i dokładnie mieszamy
  • Sos dodajemy do miski z warzywami i makaronem i ponownie całość dokładnie mieszamy

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia sałatek.

Autor

Ajwendieta
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 1 godziny
Składniki: 10
Porcje: 4
Trudność: Średni

Lista składników

  • Szparag (400 g)
  • Cukinia zielona (300 g)
  • Makaron pszenny (pióra) – bezjajeczny (250 g)
  • Papryka czerwona (230 g)
  • Pomidor koktajlowy (200 g)
  • Jogurt naturalny (150 g)
  • Cebula czerwona (105 g)
  • Pasta curry czerwona (20 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (10 ml)
  • Czosnek (5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Garnek, Miska, Nóż, Patelnia, Sitko

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Ryż po tajsku z kurczakiem

Mięso kroimy w kostkę i przenosimy do miski Imbir obieramy i ścieramy na drobnych oczkach tarki do miski z mięsem Chili drobno siekamy i przenosimy do miski z mięsem Do miski z mięsem dodajemy sos…

WIĘCEJ >

Sałatka z kopru włoskiego i gruszek z serem

Z kopru odcinamy zielone łodygi i siekamy Bulwę kopru kroimy na ćwiartki, a następnie na plastry Gruszki obieramy i kroimy w cienkie plastry Na talerzach rozkładamy roszponkę, a na wierzch kładziemy plastry kopru i gruszek…

WIĘCEJ >

Wołowina na zielono

W małym garnku rozgrzewamy masło Cukinię kroimy w kostkę Na rozgrzanym tłuszczu obsmażamy mięso, potem dodajemy cukinię i przyprawy Danie podlewamy odrobiną wody i mlekiem kokosowym.  Całość dusimy jeszcze około 20 minut, co jakiś czas…

WIĘCEJ >

Chleb marchewkowy

Włączamy piekarnik i ustawiamy na 180 st. C Marchew trzemy na tarce na cienkich oczkach, dodajemy do niej jajka Wyciskamy sok z cytryny Dodajemy mąkę kokosową. Wsypujemy sól, sodę i mąkę kokosową Mieszamy wszystko razem…

WIĘCEJ >