fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Ryżowa sałatka z pieczonymi warzywami

GetfileIdContentUpload5cplaceholder-207
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Ryżowa sałatka z pieczonymi warzywami

Przygotowanie

  • Ryż gotujemy wg instrukcji na opakowaniu, a następnie odcedzamy
  • Piekarnik nagrzewamy do temp. 200 st. C
  • Blachę wykładamy papierem do pieczenia
  • Warzywa kroimy w kostkę i przenosimy do miski
  • Dodajemy tłuszcz oraz przyprawy i dokładnie mieszamy
  • Następnie przenosimy warzywa na papier i wkładamy blachę do piekarnika na ok. 15-20 minut (warzywa pieczemy do miękkości)
  • Zieleninę siekamy
  • Do miski wkładamy ryż, warzywa oraz zieleninę i całość dokładnie mieszamy

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia ryżu z dodatkami.

Autor

Ajwendieta
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 1 godziny
Składniki: 7
Porcje: 1
Trudność: Średni

Lista składników

  • Ryż basmati (130 g)
  • Bakłażan (120 g)
  • Cukinia zielona (100 g)
  • Papryka czerwona (100 g)
  • Olej kokosowy nierafinowany (20 g)
  • Koper (świeży) (6 g)
  • Sól himalajska (1.5 g)

Potrzebny sprzęt

Blacha do pieczenia, Deska, Garnek, Miska, Nóż, Papier do pieczenia, Piekarnik

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Kurczak z makaronem i kapustą

Mięso oczyszczamy i przyprawiamy z każdej strony (solą, pieprzem i papryką) Na patelni grillowej rozgrzewamy połowę tłuszcz Kładziemy mięso i grillujemy przez ok. 6-7 minut z każdej strony Czosnek obieramy i drobno siekamy Imbir obieramy…

WIĘCEJ >

Ryż z groszkiem

Ryż gotujemy wg instrukcji na opakowaniu, a następnie odcedzamy Cebulę z czosnkiem obieramy i drobno siekamy Chili i zieleninę drobno siekamy Do rondla wlewamy bulion oraz wodę i stawiamy na kuchenkę Na patelni rozgrzewamy tłuszcz…

WIĘCEJ >

Zapiekanka pasterska z kurczakiem

Mięso oczyszczamy i posypujemy z każdej strony przyprawami (solą, pieprzem i papryką) Na patelni grillowej rozgrzewamy tłuszcz (oliwę) Kładziemy mięso i grillujemy z każdej strony przez ok. 6-8 minut Ziemniaki obieramy, kroimy w ćwiartki i…

WIĘCEJ >

Ryżanka ze słonecznikiem

Ryż gotujemy w wodzie lub mleku roślinnym (proporcja 1 część ryżu, 4 części płynu) przez około 15 minut lub do pochłonięcia całej wilgoci Całość przelewamy do miseczki, następnie dodajemy garść pestek słonecznika Dla smaku można…

WIĘCEJ >