fbpx
logo
Szukaj
open close

Sałatka z ziemniaków i fasoli

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c5fda81fb-82d5-4805-9ebf-193fb6cf959f
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Sałatka z ziemniaków i fasoli

Przygotowanie

  • Ziemniaki obieramy, kroimy w kostkę i gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie przez ok. 15-20 minut (do miękkości)
  • Chili drobno siekamy (gniazdo nasienne usuwamy)
  • Cebulę obieramy i kroimy w cienkie plastry
  • Fasolę odsączamy z zalewy, przenosimy na sitko i płuczemy pod zimną, bieżącą wodą
  • Ziemniaki odcedzamy i odstawiamy do ostygnięcia
  • Na patelni rozgrzewamy tłuszcz
  • Wrzucamy chili z cebulą i podsmażamy przez ok. 3-4 minuty
  • Dodajemy przyprawy (kmin rzymski) i podsmażamy przez ok. 1 minutę, cały czas mieszając
  • Dodajemy ziemniaki i fasolę, dokładnie mieszamy i smażymy przez ok. 3-4 minuty
  • Wyłączamy kuchenkę
  • Zieleninę drobno siekamy, dodajemy na patelnię i całość dokładnie mieszamy

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam propozycje przyrządzenia innych, równie smacznych sałatek z dodatkiem ziemniaków lub fasoli.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 1 godziny
Składniki: 9
Porcje: 4
Trudność: Średni

Lista składników

  • Ziemniak (600 g)
  • Fasola czerwona z puszki (200 g)
  • Fasola biała z puszki (200 g)
  • Cebula czerwona (105 g)
  • Chili (20 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (10 ml)
  • Kmin rzymski (3 g)
  • Kolendra (świeża) (3 g)
  • Sól kłodawska (1.5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Garnek, Nóż, Obieraczka do warzyw, Patelnia, Sitko

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Podobne tematy

Bigos wegański

Kapustę kiszoną pokroić, żeby nie miała długich „nitek” Kapustę białą pokroić w cienkie paski Obie kapusty wrzucić do garnka Zalać zimną wodą, tak, żeby je zakryło Dodać liście laurowe i ziele angielskie Warzywa obieramy i…

WIĘCEJ >

Wołowina z sezamem

Makaron wkładamy do naczynia żaroodpornego, zalewamy wrzątkiem i odstawiamy na kilka minut, aby zmiękł Następnie makaron odcedzamy, kroimy na krótsze kawałki i odstawiamy Czosnek z imbirem obieramy i drobno siekamy Mięso i paprykę kroimy w…

WIĘCEJ >

Pasta musztardowa z białej fasoli

Fasolę, musztardę, czosnek i oliwę z oliwek miksujemy na gładką pastę. Dodajemy majeranek, doprawiamy solą i pieprzem wedle uznania.

WIĘCEJ >

Jajecznica z żółtek i brokuła

Brokuła gotujemy w lekko osolonej wodzie bez przykrycia około 10 minut. Rozpuszczamy masło na patelni Wrzucamy brokuła, można dodać również inne ulubione świeże zioła Rozbijamy jaja i dokładnie oddzielamy żółtka, można to zrobić ręcznie lub…

WIĘCEJ >