fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Toskańska sałatką z fasolą

GetfileIdContentUpload5cplaceholder-96
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Toskańska sałatką z fasolą

Przygotowanie

  • Czosnek obieramy i kroimy w plasterki
  • Pomidory kroimy na pół i wyciskamy z nich jak najwięcej nasion do miski, a następnie kroimy miąższ w drobną kostkę
  • Fasolę odsączamy z zalewy, przenosimy na sito i płuczemy pod zimną, bieżącą wodą
  • Na patelni rozgrzewamy tłuszcz
  • Wrzucamy czosnek i podsmażamy przez ok. 1 minutę
  • Dodajemy pomidory (świeże i z puszki), liść laurowy i zieleninę, mieszamy i smażymy przez ok. 2 minuty
  • Dodajemy fasolkę, dolewamy wodę i zagotowujemy
  • Następnie zmniejszamy ogień i dusimy przez ok. 5 minut (do momentu, aż woda wyparuję, a fasola zacznie skwierczeć)
  • Sałatkę nakładamy na talerze i posypujemy przyprawami

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam propozycje przyrządzenia innych, równie smacznych sałatek.

Autor

Ajwendieta
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 15 minut
Składniki: 11
Porcje: 4
Trudność: Średni

Lista składników

  • Fasola czerwona z puszki (400 g)
  • Fasola biała z puszki (400 g)
  • Pomidor w puszce (400 g)
  • Pomidor (300 g)
  • Woda (125 ml)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (20 ml)
  • Czosnek (10 g)
  • Sól kłodawska (1.5 g)
  • Pieprz czarny (1.5 g)
  • Liść laurowy (1 g)
  • Rozmaryn (świeży) (1 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Miska, Nóż, Patelnia, Sitko

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Sałatka z brokułem i fetą

Brokuł dzielimy na różyczki i gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie przez ok. 6-7 minut (do miękkości), a następnie odcedzamy i przenosimy do miski Marchew obieramy i ścieramy na grubych oczkach tarki do miski z brokułem…

WIĘCEJ >

Polędwica wołowa z papryką

Ryż gotujemy wg instrukcji na opakowaniu Mięso kroimy w plastry Pomidory kroimy w ósemki Paprykę kroimy w większą kostkę Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Kładziemy mięso i smażymy przez ok. 4 minuty, co jakiś czas obracając…

WIĘCEJ >

Kanapki żytnie z awokado, jajem i ogórkiem

Jajo gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie przez ok. 7-8 minut (na twardo) Awokado obieramy i kroimy w paski Ogórka obieramy i kroimy w plastry Jaja odcedzamy, obieramy ze skorupki i kroimy w plastry Kromki chleba…

WIĘCEJ >

Cytrynowy dżem z cukinii

Cukinię obieramy, kroimy na pół i wydrążamy pestki Następnie cukinię ścieramy na grubych oczkach tarki do garnka Do garnka dolewamy wodę i zagotowujemy, a następnie dusimy pod przykryciem przez ok. 30 minut (do miękkości) Dodajemy…

WIĘCEJ >