fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Toskańska sałatką z fasolą

GetfileIdContentUpload5cplaceholder-96
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Toskańska sałatką z fasolą

Przygotowanie

  • Czosnek obieramy i kroimy w plasterki
  • Pomidory kroimy na pół i wyciskamy z nich jak najwięcej nasion do miski, a następnie kroimy miąższ w drobną kostkę
  • Fasolę odsączamy z zalewy, przenosimy na sito i płuczemy pod zimną, bieżącą wodą
  • Na patelni rozgrzewamy tłuszcz
  • Wrzucamy czosnek i podsmażamy przez ok. 1 minutę
  • Dodajemy pomidory (świeże i z puszki), liść laurowy i zieleninę, mieszamy i smażymy przez ok. 2 minuty
  • Dodajemy fasolkę, dolewamy wodę i zagotowujemy
  • Następnie zmniejszamy ogień i dusimy przez ok. 5 minut (do momentu, aż woda wyparuję, a fasola zacznie skwierczeć)
  • Sałatkę nakładamy na talerze i posypujemy przyprawami

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam propozycje przyrządzenia innych, równie smacznych sałatek.

Autor

Ajwendieta
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 15 minut
Składniki: 11
Porcje: 4
Trudność: Średni

Lista składników

  • Fasola czerwona z puszki (400 g)
  • Fasola biała z puszki (400 g)
  • Pomidor w puszce (400 g)
  • Pomidor (300 g)
  • Woda (125 ml)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (20 ml)
  • Czosnek (10 g)
  • Sól kłodawska (1.5 g)
  • Pieprz czarny (1.5 g)
  • Liść laurowy (1 g)
  • Rozmaryn (świeży) (1 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Miska, Nóż, Patelnia, Sitko

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Jabłka nadziewane sarną i wątróbką z grillowaną cykorią

Nagrzewamy piekarnik do 180 stopni Łopatkę kroimy w małe kawałki i mielimy w maszynce do mięsa Wątróbkę kroimy w kostkę centymetr na centymetr i dodajemy do zmielonego mięsa Dodajemy sól, pieprz i majeranek Mieszamy Jabłka…

WIĘCEJ >

Ziołowe paluszki ziemniaczane

Chili drobno siekamy Ser ścieramy na drobnych oczkach tarki do miski Piekarnik rozgrzewamy do temp. 220 st. C Ziemniaki dokładnie szorujemy, kroimy w słupki o grubości ok. 1 cm i przenosimy do miski Do osobnej…

WIĘCEJ >

Pasta z zielonego groszku i pesto

Ugotowany groszek rozgniatamy widelcem, dodajemy pesto i mieszamy. Doprawiamy sokiem z cytryny, solą i delikatnie pieprzem.

WIĘCEJ >