fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Sałatka na ostro

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c5063a414-2386-4a37-82ae-949d250861e0
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Sałatka na ostro

Przygotowanie

  • Papryki kroimy w kostkę, pomidorki na połówki, a ostrą papryczkę bardzo drobno.
  • W misce mieszamy rukolę z warzywami.
  • Marakuje kroimy na pół i wyjmujemy łyżeczką miąższ.
  • Sałatkę polewamy oliwą, miąższem z marakui i sokiem z połowy cytryny.
  • Sałatkę można posolić jeśli potrzeba.

Rady dietetyka

Pamiętaj, by każdy składnik przepisu dopasować do swojego planu żywieniowego.

Uwagi

Możesz zainspirować się równie smacznymi propozycjami sałatek.

Autor

Maja Wlazły
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietę!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 15 minut
Składniki: 8
Porcje: 4
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • 1 żółta papryka (200 g)
  • 1 czerwona papryka (230 g)
  • 1 ostra papryczka chili (20 g)
  • 1 opakowanie rukoli (100 g)
  • 2 marakuje (60 g)
  • 2 garści pomidorków koktajlowych (200 g)
  • ½ cytryny (40 g)
  • 4 łyżki oliwy z oliwek extra virgin (40 ml)

Potrzebny sprzęt

Bez specjalnego sprzętu, Deska, Nóż

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Migdałowa kasza jaglana z truskawkami

Kaszę jaglaną gotujemy w osolonej wodzie, w proporcji 1:4. Ugotowaną i wystudzoną kaszę miksujemy wraz z masłem migdałowym, daktylami i ziarenkami z laski wanilii. Przelewamy do szklanki. Z truskawek usuwamy szypułki. Miksujemy je na gładki…

WIĘCEJ >

Gryczanka z mlekiem roślinnym i miodem

Płatki gryczane gotujemy do miękkości w wodzie Wlewamy mleko Polewamy łyżką miodu Można posypać cynamonem

WIĘCEJ >

Sałatka z wędzoną makrelą i jajkiem w koszulce

Makrelę obrać ze skóry i ości Przygotować jajka poszetowe: pół litra wody zagotować, wlać ocet, płaską łyżeczkę soli, zamieszać łyżką wrzątek i na wirującą wodę wybijać po kolei 3 jajka Gotować 3 – 5 minut…

WIĘCEJ >

Chłodnik truskawkowy

Truskawki płuczemy i odcedzamy na sitku Usuwamy szypułki Kroimy każdy owoc na 4 części (jak duże, to na więcej) Truskawki wkładamy do garnka, zalewamy wodą Wstawiamy na palnik i grzejemy Tapiokę wsypujemy do miseczki, wlewamy…

WIĘCEJ >