fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Sałatka ze szczypiorkiem

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c18a8442d-aa57-49ad-ba08-b07ebe892e2f
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Sałatka ze szczypiorkiem

Przygotowanie

  • Sałatę rwiemy na mniejsze kawałki, a paprykę i pomidora kroimy w kostkę
  • W rondlu podgrzewamy na małym ogniu sok z cytryny z pastą kokosową
  • Gdy pasta się rozpuści dodajemy szczyptę soli i oliwę z oliwek. Mieszamy
  • Warzywa przekładamy do miski, polewamy sosem z pasty kokosowej i posypujemy drobno pokrojonym szczypiorkiem.

Autor

Maja Wlazły
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietę!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 15 minut
Składniki: 8
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • 2 liście sałaty lodowej (80 g)
  • 1 pomidor (170 g)
  • ½ papryki czerwonej (115 g)
  • 2 łyżki posiekanego szczypiorku (10 g)
  • 2 łyżki soku z cytryny (12 ml)
  • 1 łyżeczka pasty kokosowej (10 g)
  • 2 łyżki oliwy z oliwek (20 ml)
  • 1 szczypta soli himalajskiej (1 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Miska, Nóż, Rondel

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Leczo z cukinii z boczkiem i pieczarkami

Cukinię pokroić w kostkę Paprykę pokroić z paseczki Pomidory pokroić w kostkę Marchew, pietruszkę i seler obrać i pokroić w kostkę Cebulę i czosnek obrać i pokroić w kostkę Boczek pokroić w paseczki lub w…

WIĘCEJ >

Surówka z czerwonej kapusty z granatem

Kapustę siekamy na bardzo cienkie paski, przekładamy do dużej miski i posypujemy solą W tym czasie siekamy bardzo drobno pietruszkę morele morele kroimy w kostkę Dodajemy do kapusty i wszystko dokładnie mieszamy W szklance mieszamy…

WIĘCEJ >

Zupa ogórkowa z mlekiem kokosowym

Siekamy cebulę i pora Podsmażamy posiekane warzywa w garnku na oleju kokosowym Obieramy i kroimy w kostkę ziemniaki Do garnka dodajemy ziemniaki następnie wlewamy bulion Gotujemy do momentu, kiedy ziemniaki będą miękkie Ogórki kroimy w…

WIĘCEJ >

Gryczanka zapiekana dyniowo-bananowa

Purée dyniowe miksujemy z bananami i mlekiem kokosowym Przyprawiamy do smaku cynamonem, ekstraktem waniliowym oraz skórką startą z pomarańczy Z masy bananowo-dyniowej odkładamy ½ szklanki Resztę mieszamy z płatkami gryczanymi Uzyskaną masę dzielimy na dwie…

WIĘCEJ >