fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Sałatka ze szczypiorkiem

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c18a8442d-aa57-49ad-ba08-b07ebe892e2f
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Sałatka ze szczypiorkiem

Przygotowanie

  • Sałatę rwiemy na mniejsze kawałki, a paprykę i pomidora kroimy w kostkę
  • W rondlu podgrzewamy na małym ogniu sok z cytryny z pastą kokosową
  • Gdy pasta się rozpuści dodajemy szczyptę soli i oliwę z oliwek. Mieszamy
  • Warzywa przekładamy do miski, polewamy sosem z pasty kokosowej i posypujemy drobno pokrojonym szczypiorkiem.

Autor

Maja Wlazły
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietę!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 15 minut
Składniki: 8
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • 2 liście sałaty lodowej (80 g)
  • 1 pomidor (170 g)
  • ½ papryki czerwonej (115 g)
  • 2 łyżki posiekanego szczypiorku (10 g)
  • 2 łyżki soku z cytryny (12 ml)
  • 1 łyżeczka pasty kokosowej (10 g)
  • 2 łyżki oliwy z oliwek (20 ml)
  • 1 szczypta soli himalajskiej (1 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Miska, Nóż, Rondel

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Zupa tajska z kurczakiem i mango

Kurczaka wrzucamy do rosołu i zaczynamy gotować na małym ogniu przez pół godziny Obieramy cebulę i czosnek i kroimy w kostkę Na patelni rozgrzewamy łyżkę tłuszczu i smażymy cebulę z czosnkiem przez 2 minuty i…

WIĘCEJ >

Smalec z jabłkiem

Słoninę wkładamy do suchego garnka i zaczynamy ogrzewać Co jakiś czas mieszamy, będzie się coraz bardziej rozpuszczać Topimy słoninę około 1,5 godz. Wyłączamy płomień pod słoniną Jabłko kroimy w kostkę Cebulę obieramy i kroimy w…

WIĘCEJ >

Sałata z kozim serem i pomarańczami

Marchew obieramy ze skórki a następnie obieramy dalej, żeby uzyskać wstążki Pomidorki kroimy na ćwiartki Ser kroimy w paski lub kostkę Pomarańcze obieramy i kroimy w cząstki Na talerzu kładziemy rukolę i roszponkę Dodajemy pomidorki…

WIĘCEJ >

Gryczanka z mlekiem roślinnym i z pestkami dyni

Płatki gryczane gotujemy do miękkości w wodzie Wlewamy mleko Posypujemy pestkami dyni

WIĘCEJ >