fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Sałatka ze szczypiorkiem

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c18a8442d-aa57-49ad-ba08-b07ebe892e2f
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Sałatka ze szczypiorkiem

Przygotowanie

  • Sałatę rwiemy na mniejsze kawałki, a paprykę i pomidora kroimy w kostkę
  • W rondlu podgrzewamy na małym ogniu sok z cytryny z pastą kokosową
  • Gdy pasta się rozpuści dodajemy szczyptę soli i oliwę z oliwek. Mieszamy
  • Warzywa przekładamy do miski, polewamy sosem z pasty kokosowej i posypujemy drobno pokrojonym szczypiorkiem.

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów.

Autor

Maja Wlazły
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 15 minut
Składniki: 8
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Pomidor (świeży) (170 g)
  • Papryka czerwona (115 g)
  • Sałata lodowa (80 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (20 ml)
  • Sok z cytryny (12 g)
  • Szczypiorek (10 g)
  • Pasta kokosowa (10 g)
  • Sól himalajska (2.5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Miska, Nóż, Rondel

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Pasta z zielonego groszku i pesto

Ugotowany groszek rozgniatamy widelcem, dodajemy pesto i mieszamy. Doprawiamy sokiem z cytryny, solą i delikatnie pieprzem.

WIĘCEJ >

Owsianka z jogurtem, z suszoną i świeżą miętą

Płatki owsiane zagotowujemy w małej ilości wody Mieszamy z jogurtem kokosowym Odstawiamy na 10 minut Dekorujemy posiekanymi listkami mięty i suszoną miętą

WIĘCEJ >

Zielona sałatka

Liście sałaty kroimy w paski, ogórka w cienkie plasterki, awokado w kostkę, natkę siekamy. Wszystkie składniki na sałatkę przekładamy do miski. Składniki sosu, oprócz koperku, blendujemy za pomocą blendera. Koperek siekamy nożem i dodaję do…

WIĘCEJ >

Pieczone warzywa 2

Wszystkie warzywa myjemy i kroimy na kawałki Brokuł dzielimy na różyczki Wszystko wkładamy do naczynia żaroodpornego Dodajemy przyprawy, opcjonalnie tłuszcz i dokładnie mieszamy Wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni na około 40 minut

WIĘCEJ >