fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Sałatka wiosenna, bazowa

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c508e55d0-5ae5-43cd-adc2-1840189e80a2
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Sałatka wiosenna, bazowa

Przygotowanie

  • Sałatę podrzeć w palcach
  • Pomidora, ogórka, rzodkiewki pokroić w plastry lub pół-plastry
  • Pokrojone warzywa układamy na sałacie i polewamy sosem 

Rady dietetyka

Uwzględnij każdy składnik przepisu pod kątem aktualnie stosowanej diety (opisy w piktogramach).

Uwagi

W podpiętych, powiązanych przepisach znajdują się nasze inspiracje pysznych sosów vinaigrette.

Autor

Ajwendieta
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietę!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 30 minut
Składniki: 5
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • ⅓ sałaty lodowej (ok. 130 g)
  • ½ pomidora (85 g)
  • ⅓ ogórka zielonego (60 g)
  • 3 rzodkiewki (45 g)
  • 3 łyżki sosu vinaigrette (30 ml)

Potrzebny sprzęt

Bez specjalnego sprzętu, Deska, Nóż

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Gofry śniadaniowe

Wszystkie składniki mieszamy rózgą (masło musimy lekko podgrzać, aby było płynne). Do rozgrzanej gofrowincy wlewamy równomiernie ciasto i pieczemy do zarumienienia (ok. 5 minut). Podajemy z ulubionymi dodatkami (np. z plastrami pokrojonego pomidora).

WIĘCEJ >

Chłodnik z jarmużu z chrupiącą szynką parmeńską

Jarmuż płuczemy, odsączamy z wody i kroimy w cienkie paski Wkładamy do naczynia, zalewamy wrzątkiem Zostawiamy na 2 min i przecedzamy na sicie Odcedzony jarmuż przekładamy do garnka Cebulę obieramy i kroimy w drobną kostkę…

WIĘCEJ >

Miętowe warzywa na carpaccio z buraka z sosem cezar

Buraka kroimy w cienkie plastry, wkładamy do miski, dodajemy ocet, lekko solimy i pieprzymy, odstawiamy bok Kalarepę, seler, marchew obieramy i kroimy w paski lub karbowane frytki lub przepuszczamy przez spiromat Na patelni rozgrzewamy tłuszcz…

WIĘCEJ >

Jarmuż z komosą ryżową

Komosę płuczemy na sitku pod gorącą wodą Zalewamy 2 szklankami wrzątku i gotujemy na małym ogniu około 15 minut W międzyczasie jarmuż oczyszczamy i rwiemy liście na niewielkie kawałki Cebulę kroimy w kostkę, a marchew…

WIĘCEJ >