fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Sałatka wiosenna, bazowa

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c508e55d0-5ae5-43cd-adc2-1840189e80a2
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Sałatka wiosenna, bazowa

Przygotowanie

  • Sałatę podrzeć w palcach
  • Pomidora, ogórka, rzodkiewki pokroić w plastry lub pół-plastry
  • Pokrojone warzywa układamy na sałacie i polewamy sosem 

Rady dietetyka

Uwzględnij każdy składnik przepisu pod kątem aktualnie stosowanej diety (opisy w piktogramach).

Uwagi

W podpiętych, powiązanych przepisach znajdują się nasze inspiracje pysznych sosów vinaigrette.

Autor

Ajwendieta
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietę!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 30 minut
Składniki: 5
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • ⅓ sałaty lodowej (ok. 130 g)
  • ½ pomidora (85 g)
  • ⅓ ogórka zielonego (60 g)
  • 3 rzodkiewki (45 g)
  • 3 łyżki sosu vinaigrette (30 ml)

Potrzebny sprzęt

Bez specjalnego sprzętu, Deska, Nóż

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Sałatka z pieczonych buraków i batatów z rukolą

Rozgrzewamy piekarnik do 180 st. C, opcja grzania z góry i z dołu. Bataty i buraki obieramy i kroimy w kostkę. Obtaczamy w rozpuszczonym oleju kokosowym z rozmarynem i przekładamy na blachę wyłożoną papierem do…

WIĘCEJ >

Zupa jarzynowa (wegańska/wegetariańska)

Marchew i pietruszkę obrać i pokroić w kostkę lub zapałkę Cebulę obrać i pokroić w kostkę Por przekroić wzdłuż na pół i pokroić w półksiężyce Selera naciowego kroimy w półksiężyce Pietruszkę zieloną pokroić jak najdrobniej…

WIĘCEJ >

Komosanka z owocami i bakaliami

Komosę ryżową gotujemy w wodzie lub mleku roślinnym (proporcja 1 część komosy, 4 części płynu) przez około 15 minut lub do pochłonięcia całej wilgoci Następnie blendujemy wszystko na gładką masę Całość przelewamy do miseczki, następnie…

WIĘCEJ >

Smoothie truskawkowe

Truskawki miksujemy z mlekiem i wodą kokosową, dodajemy wiórki i cynamon. Przelewamy do szklanek, w razie potrzeby polewamy odrobiną miodu do smaku.

WIĘCEJ >