fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Sałatka wiosenna, bazowa

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c508e55d0-5ae5-43cd-adc2-1840189e80a2

Sałatka wiosenna, bazowa

Przygotowanie

  • Sałatę podrzeć w palcach
  • Pomidora, ogórka, rzodkiewki pokroić w plastry lub pół-plastry
  • Pokrojone warzywa układamy na sałacie i polewamy sosem 

Rady dietetyka

Uwzględnij każdy składnik przepisu pod kątem aktualnie stosowanej diety (opisy w piktogramach).

Uwagi

W podpiętych, powiązanych przepisach znajdują się nasze inspiracje pysznych sosów vinaigrette.

Autor

Ajwendieta
Czas: do 30 minut
Składniki: 5
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • ⅓ sałaty lodowej (ok. 130 g)
  • ½ pomidora (85 g)
  • ⅓ ogórka zielonego (60 g)
  • 3 rzodkiewki (45 g)
  • 3 łyżki sosu vinaigrette (30 ml)

Potrzebny sprzęt

Bez specjalnego sprzętu, Deska, Nóż
Heading layer
Pobierz za darmo aplikację na smartfona i zacznij pracę nad swoją dietą!
Slider

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Wywar rumiany

Warzywa czyścimy i obieramy Warzywa razem z kośćmi rozkładamy na blaszce i wkładamy do piekarnika 180 st.C na 60 min Po tym czasie przekładamy wszystko do garnka Zalewamy zimną wodą Dodajemy liście i ziele Lekko…

WIĘCEJ >

Imbirowy schab z miksem makaronów warzywnych

Cebulę i czosnek obrać, pokroić w kostkę Imbir obrać i bardzo drobno posiekać Kalarepę obieramy Cukinię, białą rzodkiew i kalarepę przepuszczamy przez spiromat/tarkę spiralną Jeżeli nie mamy spiromatu, to kroimy warzywa w cienkie plastry wzdłuż…

WIĘCEJ >

Zielona zupa

Szpinak i rukolę gotujemy w wodzie przez 10 minut Po tym czasie dolewamy mleko kokosowe i przyprawy Całość blendujemy Gotujemy jeszcze kilka minut i zdejmujemy z ognia Jeżeli chcemy zagęścić zupę, dodajemy oddzielone wcześniej od…

WIĘCEJ >

Tarta jaglano – gryczana z truskawkami, malinami i czereśniami

Ciasto: Bierzemy miskę i wrzucamy do niej masło Dodajemy mąkę jaglaną i gryczaną Dodajemy cukier i jajka Mieszamy rękami na jednolitą masę Ma być miękka Bierzemy formę do tarty (jak nie jest silikonowa, to najlepiej…

WIĘCEJ >