fbpx
logo
Szukaj
open close

Sałatka ziemniaczana z rzodkiewkami i ogórkami

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c5a25eec9-9522-4fe5-9d0a-fb9573a5ab5f
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Sałatka ziemniaczana z rzodkiewkami i ogórkami

Przygotowanie

  • Ziemniaki obieramy i gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie przez ok. 20-25 minut (do miękkości)
  • Rzodkiewki i ogórki kroimy w plasterki
  • Cebulę obieramy i kroimy w piórka
  • Ziemniaki odcedzamy i odkładamy do ostygnięcia, a następnie kroimy w większą kostkę
  • Do miski wrzucamy wszystkie warzywa, dolewamy tłuszcz i delikatnie mieszamy
  • Wierzch sałatki posypujemy posiekaną zieleniną, sezamem i przyprawami (pieprzem)

Rady dietetyka

Sprawdź czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia dań z rzodkiewką.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 1 godziny
Składniki: 9
Porcje: 2
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Ziemniak (450 g)
  • Ogórek kiszony (120 g)
  • Rzodkiewka (90 g)
  • Cebula (50 g)
  • Sezam biały (10 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (10 ml)
  • Koper (świeży) (6 g)
  • Sól kłodawska (1.5 g)
  • Pieprz czarny (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Garnek, Miska, Nóż, Obieraczka do warzyw

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Podobne tematy

Steki z serca wołowego

Serce kroimy w poprzek w cienkie (0.5 cm) plastry Rozgrzewamy tłuszcz na patelni Ostrożnie kładziemy plastry mięsa Dorzucamy gałązkę tymianku Smażymy po 1 min z każdej strony Po przełożeniu na talerz lekko solimy i pieprzymy 

WIĘCEJ >

Jabłko zapiekane z bananami, wiśniami i cynamonem

Nagrzewamy piekarnik do 180 stopni Jabłko kładziemy na desce „ogonkiem” w górę Odcinamy wierzchołek, tak z 0,5 cm Kulkownicą do owoców lub łyżeczką wydrążamy gniazdo nasienne i pestki Banana kroimy w plasterki i wrzucamy do…

WIĘCEJ >

Pasztet wieprzowy, z grzybami, warzywami i z dodatkiem marmolady z czerwonej cebuli słodzonej gruszką

Pasztet: Mięso wkładamy do garnka, zalewamy zimną wodą żeby zakryło mięso Marchew, pietruszkę, seler obieramy i dorzucamy do garnka Dodajemy pół łyżki soli i pół łyżeczki pieprzu Gotujemy 2 godziny Wyjmujemy mięso i warzywa żeby…

WIĘCEJ >

Seler naciowy z kremową pastą

Ogórki i oliwki kroimy w drobną kostkę, a następnie przenosimy do miski Zieleninę drobno siekamy i przenosimy do miski Do miski dodajemy serek, oraz skórkę z cytryny i dokładnie mieszamy, aby uzyskać gładką i kremową…

WIĘCEJ >