Sałatka ziemniaczana z rzodkiewkami i ogórkami
Sałatka ziemniaczana z rzodkiewkami i ogórkami
Przygotowanie
- Ziemniaki obieramy i gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie przez ok. 20-25 minut (do miękkości)
- Rzodkiewki i ogórki kroimy w plasterki
- Cebulę obieramy i kroimy w piórka
- Ziemniaki odcedzamy i odkładamy do ostygnięcia, a następnie kroimy w większą kostkę
- Do miski wrzucamy wszystkie warzywa, dolewamy tłuszcz i delikatnie mieszamy
- Wierzch sałatki posypujemy posiekaną zieleniną, sezamem i przyprawami (pieprzem)
Rady dietetyka
Sprawdź czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia dań z rzodkiewką.
Autor
Lista składników
- Ziemniak (450 g)
- Ogórek kiszony (120 g)
- Rzodkiewka (90 g)
- Cebula (50 g)
- Sezam biały (10 g)
- Oliwa z oliwek extra virgin (10 ml)
- Koper (świeży) (6 g)
- Sól kłodawska (1.5 g)
- Pieprz czarny (0.5 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.