fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Szpinak z pomidorami, z rzodkiewką i z fetą

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c749e1ed5-4213-430c-b562-a3e102096ad1

Szpinak z pomidorami, z rzodkiewką i z fetą

Przygotowanie

  • Płuczemy, wysuszamy szpinak i przenosimy go do miski
  • Dodajemy rzodkiewki pokrojone w ćwiartki, oliwki i pokrojone w kawałki pomidory
  • Fetę kruszymy w kawałki i dodajemy do sałatki
  • Wlewamy sok z cytryny, ocet balsamiczny i oliwę
  • Dodajemy odrobinę soli, świeżo mielony pieprz i posypujemy nasionami słonecznika

Rady dietetyka

Pamiętaj, by każdy składnik przepisu dopasować do swojego planu żywienia oraz nietolerancji – zajrzyj w piktogramy.

Autor

Ajwendieta
Czas: do 15 minut
Składniki: 10
Porcje: 1
Trudność: Średni

Lista składników

  • 2 garście świeżego szpinaku (40 g)
  • 8 rzodkiewek (120 g)
  • 1 pomidor czerwony (170 g)
  • 1 łyżka pestek słonecznika (10 g)
  • 1 łyżka oliwy z oliwek extra virgin (10 ml)
  • 1 porcja sera fety (50 g)
  • 1 łyżka oleju MCT (15 g)
  • 1 łyżeczka octu balsamicznego (3 ml)
  • Sól kłodawska (3 g)
  • Pieprz czarny (1 g)

Potrzebny sprzęt

Bez specjalnego sprzętu, Deska, Nóż
Heading layer
Pobierz za darmo aplikację na smartfona i zacznij pracę nad swoją dietą!
Slider

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Tatar wołowy

Mięso doprawiamy solą, dodajemy oliwę, mieszamy, kładziemy na talerzu. Ogórka kroimy w kostkę i układamy obok mięsa, tak samo kapary.

WIĘCEJ >

Jajecznica z żółtek i brokuła

Brokuła gotujemy w lekko osolonej wodzie bez przykrycia około 10 minut. Rozpuszczamy masło na patelni Wrzucamy brokuła, można dodać również inne ulubione świeże zioła Rozbijamy jaja i dokładnie oddzielamy żółtka, można to zrobić ręcznie lub…

WIĘCEJ >

Smażony makaron warzywny z dynią i wędzonymi rybami

Kalarepę obieramy Cukinię i kalarepę przepuszczamy przez spiromat i uzyskujemy makaron Marchew obieramy i albo używamy temperówki do warzyw, albo kroimy nożem w plastry a następnie w cienkie paski Dynię kroimy w cienkie plastry i…

WIĘCEJ >

Pasztet wieprzowy z grzybami

Żeberka i boczek kroimy w kawałki 8 cm Lekko solimy i pieprzymy Cebulę i czosnek obieramy i kroimy w półksiężyce Marchew i pietruszkę obieramy i kroimy w grube plasterki Warzywa mieszamy z mięsem w misie…

WIĘCEJ >