Szpinak z pomidorami, z rzodkiewką i z fetą
Szpinak z pomidorami, z rzodkiewką i z fetą
Przygotowanie
- Płuczemy, wysuszamy szpinak i przenosimy go do miski
- Dodajemy rzodkiewki pokrojone w ćwiartki, oliwki i pokrojone w kawałki pomidory
- Fetę kruszymy w kawałki i dodajemy do sałatki
- Wlewamy sok z cytryny, ocet balsamiczny i oliwę
- Dodajemy odrobinę soli, świeżo mielony pieprz i posypujemy nasionami słonecznika
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów.
Autor
Lista składników
- Pomidor koktajlowy (160 g)
- Rzodkiewka (120 g)
- Ser feta (100 g)
- Szpinak (45 g)
- Pestki słonecznika obrane (10 g)
- Oliwa z oliwek extra virgin (10 ml)
- Ocet balsamiczny (3 ml)
- Sól kłodawska (2.5 g)
- Pieprz czarny (0.5 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.
Podobne tematy
Warzywa z grilla z jajkami sadzonymi i kiełbasą
Kiełbasę ponacinać w paski Cukinię pokroić w plastry Paprykę pokroić w plastry Kalarepę obrać i pokroić w plastry Cebulę pokroić w plastry Białą rzodkiew obrać i pokroić w plastry Na patelni grillowej rozgrzać łyżkę tłuszczu…
WIĘCEJ >Makaron z cukinią i pomidorami
Cukinię myjemy i kroimy w kostkę Pokrojoną cukinię wrzucamy na patelnię, rozgrzaną oliwę Dodajemy pomidory. Obsmażamy około 8 minut, aż pomidory popękają Gotujemy makaron zgodnie z instrukcją na opakowaniu Do ugotowanego makaronu dajemy warzywa. Dodajemy…
WIĘCEJ >Pasztet z dziczyzny z grzybami
Mięso wkładamy do garnka, zalewamy zimną wodą żeby zakryło mięso Marchew, pietruszkę, seler obieramy i dorzucamy do garnka Dodajemy pół łyżki soli i pół łyżeczki pieprzu Gotujemy 2 godz. Grzyby oczyszczamy i kroimy w paski…
WIĘCEJ >Zupa czosnkowa
Czosnek i cebulę obieramy Kroimy cebulę i czosnek tak jak umiemy Bierzemy garnek, roztapiamy w nim masło klarowane Wrzucamy cebulę z czosnkiem i zasmażamy 2-3 min W tym czasie obieramy ziemniaka i kroimy w kostkę…
WIĘCEJ >