fbpx
logo
Szukaj
open close

Zupa rzodkiewkowa

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c6742c84d-b977-47d5-80ee-98009d11ce95
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Zupa rzodkiewkowa

Przygotowanie

  • Rzodkiewki dokładnie oczyszczamy
  • Dymkę z czosnkiem obieramy i drobno siekamy
  • W rondlu rozgrzewamy tłuszcz
  • Wrzucamy dymkę z czosnkiem i podsmażamy przez ok. 2-3 minuty
  • Dolewamy bulion i zagotowujemy
  • Ziemniaki obieramy i kroimy w kostkę
  • Do rondla wrzucamy całe rzodkiewki wraz z liśćmi i ziemniaki, mieszamy i gotujemy przez ok. 30 minut
  • Po tym czasie dodajemy jogurt, przyprawy (sól i pieprz) oraz posiekaną zieleninę i blendujemy zupę na jednolitą konsystencję
  • Opcjonalnie możemy udekorować zupę ugotowanym na twardo jajem

Rady dietetyka

Sprawdź czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia zup.

Zdjęcie jest poglądowe, może się różnić od podanego przepisu.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 1 godziny
Składniki: 10
Porcje: 4
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Bulion mięsny (1000 ml)
  • Rzodkiewka (240 g)
  • Ziemniak (210 g)
  • Jogurt naturalny (70 g)
  • Cebula dymka (20 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (20 ml)
  • Czosnek (5 g)
  • Pietruszka – natka (świeża) (3 g)
  • Sól kłodawska (1.5 g)
  • Pieprz czarny (1.5 g)

Potrzebny sprzęt

Blender, Deska, Nóż, Obieraczka do warzyw, Rondel

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Powiązane przepisy

Wietnamska zupa z wołowiną

Mięso zawijamy w folię kuchenną i wkładamy do zamrażarki na ok. 15 minut Po tym czasie wyciągamy mięso z zamrażarki, (…)

WIĘCEJ >

Aromatyczna zupa ziemniaczana

Ziemniaki obieramy i kroimy w kostkę Por kroimy w cienkie plasterki (tylko białą część) W rondlu rozgrzewamy tłuszcz (oliwę i (…)

WIĘCEJ >

Zupa dyniowa z serem feta i grzankami

Piekarnik rozgrzewamy do temp. 200 st. C Dynię kroimy na pół i wydrążamy miąższ Następnie dynię obieramy, kroimy w kostkę (…)

WIĘCEJ >

Zupa krem z brokułu z płatkami migdałowymi i bazylią

Cebulę oraz czosnek obieramy i kroimy w kostkę W garnku rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy cebulę z czosnkiem i podsmażamy przez ok. (…)

WIĘCEJ >

Zupa czosnkowo-jaglana

Orzechy moczymy w wodzie (najlepiej przez całą noc – około 8 godzin) Czosnek obieramy i siekamy Obieramy ziemniaki i kroimy (…)

WIĘCEJ >