fbpx
logo
Szukaj
open close

Zupa rzodkiewkowa

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c6742c84d-b977-47d5-80ee-98009d11ce95
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Zupa rzodkiewkowa

Przygotowanie

  • Rzodkiewki dokładnie oczyszczamy
  • Dymkę z czosnkiem obieramy i drobno siekamy
  • W rondlu rozgrzewamy tłuszcz
  • Wrzucamy dymkę z czosnkiem i podsmażamy przez ok. 2-3 minuty
  • Dolewamy bulion i zagotowujemy
  • Ziemniaki obieramy i kroimy w kostkę
  • Do rondla wrzucamy całe rzodkiewki wraz z liśćmi i ziemniaki, mieszamy i gotujemy przez ok. 30 minut
  • Po tym czasie dodajemy jogurt, przyprawy (sól i pieprz) oraz posiekaną zieleninę i blendujemy zupę na jednolitą konsystencję
  • Opcjonalnie możemy udekorować zupę ugotowanym na twardo jajem

Rady dietetyka

Sprawdź czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia zup.

Zdjęcie jest poglądowe, może się różnić od podanego przepisu.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 1 godziny
Składniki: 10
Porcje: 4
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Bulion mięsny (1000 ml)
  • Rzodkiewka (240 g)
  • Ziemniak (210 g)
  • Jogurt naturalny (70 g)
  • Cebula dymka (20 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (20 ml)
  • Czosnek (5 g)
  • Pietruszka – natka (świeża) (3 g)
  • Sól kłodawska (1.5 g)
  • Pieprz czarny (1.5 g)

Potrzebny sprzęt

Blender, Deska, Nóż, Obieraczka do warzyw, Rondel

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Podobne tematy

Chleb żytni z twarożkiem, jajem i ogórkiem

Jajo gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie przez ok. 6-7 minut (na twardo) Następnie jajo odcedzamy, obieramy ze skorupki i kroimy w plastry Ogórka obieramy i kroimy w plastry Na kanapki nakładamy twaróg, jajo oraz ogórka…

WIĘCEJ >

Dziecięcy pancakes – truskawkowe słoneczko

Do miksera wkładamy wszystkie składniki (poza owocami i rodzynkami) i całość dokładnie miksujemy na konsystencję gęstej śmietany Rozgrzewamy patelnię Wylewamy porcję ciasta i smażymy pancakesy przez ok. 3-4 minuty z każdej strony Z truskawek usuwamy…

WIĘCEJ >

Babeczki imbirowo-gruszkowe

Piekarnik rozgrzewamy do temp. 180 st. C Formę do pieczenia babeczek lekko natłuszczamy Do miski przesiewamy mąkę i proszek do pieczenia, dodajemy przyprawy (imbir i cynamon) oraz cukier i mieszamy Do osobnej miski wybijamy jajo…

WIĘCEJ >

Babeczki jajeczne z boczkiem

Piekarnik nagrzewamy do temp. 180 st. C Do miski wybijamy jaja, dodajemy przyprawy i roztrzepujemy rózgą kuchenną Boczek kroimy w kostkę i podsmażamy na patelni, a następnie dodajemy do masy jajecznej i mieszamy Masę jajeczną…

WIĘCEJ >