fbpx
logo
Szukaj
open close

Wietnamska zupa z wołowiną

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c57566d27-7357-4963-beef-285f07572510
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Wietnamska zupa z wołowiną

Przygotowanie

  • Mięso zawijamy w folię kuchenną i wkładamy do zamrażarki na ok. 15 minut
  • Po tym czasie wyciągamy mięso z zamrażarki, odwijamy z folii i kroimy w plastry
  • Makaron wkładamy do naczynia żaroodpornego, zalewamy wrzątkiem i odstawiamy na ok. 10 minut, aby zmiękł
  • Do rondla wlewamy bulion, wodę i sos sojowy, dodajemy cukier oraz przyprawy (cynamon i anyż) i doprowadzamy do wrzenia
  • Następnie zmniejszamy ogień, dodajemy mięso i gotujemy przez ok. 10 minut (do miękkości)
  • Makaron odcedzamy, nakładamy do misek i zalewamy zupą, a następnie dekorujemy kiełkami, zieleniną i cząstkami limonki

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia zup.

Zupę możesz udekorować plasterki papryki chili i cząstkami limonki.

Autor

Ajwendieta
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 1 godziny
Składniki: 12
Porcje: 4
Trudność: Średni

Lista składników

  • Bulion mięsny (750 ml)
  • Woda (750 ml)
  • Wołowina mięso mielone (400 g)
  • Kiełki fasoli Mung (400 g)
  • Limonka (140 g)
  • Makaron ryżowy (100 g)
  • Sos sojowy (20 g)
  • Cukier trzcinowy (10 g)
  • Cynamon – laska (3 g)
  • Mięta (świeża) (3 g)
  • Kolendra (świeża) (3 g)
  • Anyż – nasiona (2 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Folia spożywcza, Naczynie żaroodporne, Nóż, Rondel, Zamrażarka

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Pieczony camembert z ananasem

Piekarnik nagrzewamy do temp. 200 st. C Ananasa kroimy w kostkę Blachę wykładamy papierem do pieczenia Na papier wykładamy ser, na wierzch nakładamy kawałki ananasa i całość skrapiamy tłuszczem oraz posypujemy przyprawami Blachę wkładamy do…

WIĘCEJ >

Grillowany camembert na miksie sałat z gruszkami i nerkowcami

Sałatę rzymską umyć, otrząsnąć z wody i ułożyć na talerzu Dodać rukolę Radicchio porwać na małe kawałki i położyć na sałatach Cykorię porozdzielać na osobne liście i ułożyć na talerzu Gruszkę pokroić w plasterki Winogrono…

WIĘCEJ >

Risotto z wędzonym kurczakiem

Cebulę obieramy i drobno siekamy Mięso kroimy w kostkę Zieleninę drobno siekamy Ser (parmezan) ścieramy na drobnych oczkach tarki do miski Bulion wlewamy do garnka i podgrzewamy na małym ogniu Na patelni rozgrzewamy tłuszcz (oliwę…

WIĘCEJ >

Pieczona wołowina z ziołami

Mięso powinno być w jednym kawałku, zwinięte w rulon i związane nicią kuchenną Marchew z cebulą obieramy i kroimy w grube plastry Seler kroimy w grube plastry Zieleninę drobno siekamy Piekarnik rozgrzewamy przez ok. 190…

WIĘCEJ >