fbpx
logo
Szukaj
open close

Wietnamska zupa z wołowiną

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c57566d27-7357-4963-beef-285f07572510
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Wietnamska zupa z wołowiną

Przygotowanie

  • Mięso zawijamy w folię kuchenną i wkładamy do zamrażarki na ok. 15 minut
  • Po tym czasie wyciągamy mięso z zamrażarki, odwijamy z folii i kroimy w plastry
  • Makaron wkładamy do naczynia żaroodpornego, zalewamy wrzątkiem i odstawiamy na ok. 10 minut, aby zmiękł
  • Do rondla wlewamy bulion, wodę i sos sojowy, dodajemy cukier oraz przyprawy (cynamon i anyż) i doprowadzamy do wrzenia
  • Następnie zmniejszamy ogień, dodajemy mięso i gotujemy przez ok. 10 minut (do miękkości)
  • Makaron odcedzamy, nakładamy do misek i zalewamy zupą, a następnie dekorujemy kiełkami, zieleniną i cząstkami limonki

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia zup.

Zupę możesz udekorować plasterki papryki chili i cząstkami limonki.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 1 godziny
Składniki: 12
Porcje: 4
Trudność: Średni

Lista składników

  • Bulion mięsny (750 ml)
  • Woda (750 ml)
  • Wołowina mięso mielone (400 g)
  • Kiełki fasoli Mung (400 g)
  • Limonka (140 g)
  • Makaron ryżowy (100 g)
  • Sos sojowy (20 g)
  • Cukier trzcinowy (10 g)
  • Cynamon – laska (3 g)
  • Mięta (świeża) (3 g)
  • Kolendra (świeża) (3 g)
  • Anyż – nasiona (2 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Folia spożywcza, Naczynie żaroodporne, Nóż, Rondel, Zamrażarka

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Powiązane przepisy

Gęsta zupa z szynką i grochem

Groch wsypujemy do miski, zalewamy zimną wodą i moczymy przez ok. 6 godz. Po tym czasie groch odcedzamy Cebulę obieramy (…)

WIĘCEJ >

Kubańska zupa z fasoli

Fasolę wsypujemy do miski, zalewamy zimną wodą i moczymy przez ok. 8 godz. (a najlepiej całą noc) Po tym czasie (…)

WIĘCEJ >

Pikantna zupa z czerwonej soczewicy

Cebulę z czosnkiem obieramy i drobno siekamy W garnku rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy cebulę z czosnkiem i podsmażamy przez ok. 3 (…)

WIĘCEJ >

Zupa dyniowa z serem feta i grzankami

Piekarnik rozgrzewamy do temp. 200 st. C Dynię kroimy na pół i wydrążamy miąższ Następnie dynię obieramy, kroimy w kostkę (…)

WIĘCEJ >

Chrzanowa zupa krem

Warzywa korzeniowe myjemy, obieramy i kroimy w drobną kostkę Pokrojony świeży chrzan płuczemy w ciepłej wodzie, zmieniając ją trzy razy (…)

WIĘCEJ >