fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Wietnamska zupa z wołowiną

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c57566d27-7357-4963-beef-285f07572510
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Wietnamska zupa z wołowiną

Przygotowanie

  • Mięso zawijamy w folię kuchenną i wkładamy do zamrażarki na ok. 15 minut
  • Po tym czasie wyciągamy mięso z zamrażarki, odwijamy z folii i kroimy w plastry
  • Makaron wkładamy do naczynia żaroodpornego, zalewamy wrzątkiem i odstawiamy na ok. 10 minut, aby zmiękł
  • Do rondla wlewamy bulion, wodę i sos sojowy, dodajemy cukier oraz przyprawy (cynamon i anyż) i doprowadzamy do wrzenia
  • Następnie zmniejszamy ogień, dodajemy mięso i gotujemy przez ok. 10 minut (do miękkości)
  • Makaron odcedzamy, nakładamy do misek i zalewamy zupą, a następnie dekorujemy kiełkami, zieleniną i cząstkami limonki

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia zup.

Zupę możesz udekorować plasterki papryki chili i cząstkami limonki.

Autor

Ajwendieta
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 1 godziny
Składniki: 12
Porcje: 4
Trudność: Średni

Lista składników

  • Bulion mięsny (750 ml)
  • Woda (750 ml)
  • Wołowina mięso mielone (400 g)
  • Kiełki fasoli Mung (400 g)
  • Limonka (140 g)
  • Makaron ryżowy (100 g)
  • Sos sojowy (20 g)
  • Cukier trzcinowy (10 g)
  • Cynamon – laska (3 g)
  • Mięta (świeża) (3 g)
  • Kolendra (świeża) (3 g)
  • Anyż – nasiona (2 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Folia spożywcza, Naczynie żaroodporne, Nóż, Rondel, Zamrażarka

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Kurczak zawijany w boczku z warzywami na puree z batatów

Włączamy piekarnik na 170 stopni Kurczaka posolić i popieprzyć Na desce rozkładamy 3 plastry boczku jeden lekko zachodzący na drugi Plastry warzyw kroimy w słupki o grubości 1 cm Na boczku kładziemy pokrojone warzywa Na…

WIĘCEJ >

Dziecięce purée ziemniaczane z warzywami

Ziemniaki obieramy i gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie przez ok. 15-20 minut (do miękkości) Kiełbasę kroimy w pół plastry Ogórka kroimy w plastry Oliwkę kroimy w poprzek na pół Z papryki czerwonej wycinamy trójkącik i…

WIĘCEJ >

Placki z batatów z wędzoną szynką i sałatką z awokado

Sałata Sałatę drzemy w palcach i układamy na talerzu i dokładamy rukolę Pomidorki przekrawamy na połówki Awokado obieramy ze skóry i kroimy na kawałki Awokado i pomidorki kładziemy na sałatę Polewamy sosem Na wierzch kładziemy…

WIĘCEJ >

Smoothie z sałaty i natki pietruszki

Jabłko oraz banana obieramy i kroimy na kawałki Wszystkie składniki umieszczamy w blenderze i blendujemy na jednolitą konsystencję

WIĘCEJ >