Sarna szarpana wolno pieczona z warzywami duszonymi na maśle klarowanym
					Sarna szarpana wolno pieczona z warzywami duszonymi na maśle klarowanym
Przygotowanie
- Sarninę lekko solimy i pieprzymy
 - Wkładamy do wolnowaru
 - Ustawiamy minimalną moc i czas 8 godzin
 - Marchew i pietruszkę obieramy i kroimy w paski (wzdłuż na pół i kroimy w poprzek)
 - Seler naciowy płuczemy żeby nie miał pisaku i kroimy w poprzek w paski
 - Rozgrzewamy patelnię z tłuszczem
 - Wrzucamy warzywa, lekko solimy i pieprzymy
 - Zasmażamy 7-8 min co jakiś czas mieszając
 - Zdejmujemy warzywa z patelni na talerz
 - Na tej samej patelni podgrzewamy porcję mięsa
 
Rady dietetyka
Podczas stosowania protokołu autoimmunologicznego (AIP), nie używamy pieprzu ziołowego. Więcej informacji znajduje się w naszej aplikacji w zakładce „Dieta”.
Autor
Lista składników
- Sarnina łopatka (500 g)
 - Seler naciowy (90 g)
 - Pietruszka korzeń (80 g)
 - Cebula (50 g)
 - Marchew (45 g)
 - Czosnek (15 g)
 - Masło klarowane ghee (15 g)
 - Sól kłodawska (2.5 g)
 - Pieprz ziołowy (0.5 g)
 
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.











					
					
