Sarna szarpana wolno pieczona z warzywami duszonymi na maśle klarowanym
Sarna szarpana wolno pieczona z warzywami duszonymi na maśle klarowanym
Przygotowanie
- Sarninę lekko solimy i pieprzymy
- Wkładamy do wolnowaru
- Ustawiamy minimalną moc i czas 8 godzin
- Marchew i pietruszkę obieramy i kroimy w paski (wzdłuż na pół i kroimy w poprzek)
- Seler naciowy płuczemy żeby nie miał pisaku i kroimy w poprzek w paski
- Rozgrzewamy patelnię z tłuszczem
- Wrzucamy warzywa, lekko solimy i pieprzymy
- Zasmażamy 7-8 min co jakiś czas mieszając
- Zdejmujemy warzywa z patelni na talerz
- Na tej samej patelni podgrzewamy porcję mięsa
Rady dietetyka
Podczas stosowania protokołu autoimmunologicznego (AIP), nie używamy pieprzu ziołowego. Więcej informacji znajduje się w naszej aplikacji w zakładce „Dieta”.
Autor
Lista składników
- Sarnina łopatka (500 g)
- Seler naciowy (90 g)
- Pietruszka korzeń (80 g)
- Cebula (50 g)
- Marchew (45 g)
- Czosnek (15 g)
- Masło klarowane ghee (15 g)
- Sól kłodawska (2.5 g)
- Pieprz ziołowy (0.5 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.