fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Sarna szarpana wolno pieczona z warzywami duszonymi na maśle klarowanym

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c3921bca6-0b77-4320-9a6b-d49521c6edfd-1
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Sarna szarpana wolno pieczona z warzywami duszonymi na maśle klarowanym

Przygotowanie

  • Sarninę lekko solimy i pieprzymy
  • Wkładamy do wolnowaru
  • Ustawiamy minimalną moc i czas 8 godzin
  • Marchew i pietruszkę obieramy i kroimy w paski (wzdłuż na pół i kroimy w poprzek)
  • Seler naciowy płuczemy żeby nie miał pisaku i kroimy w poprzek w paski
  • Rozgrzewamy patelnię z tłuszczem
  • Wrzucamy warzywa, lekko solimy i pieprzymy
  • Zasmażamy 7-8 min co jakiś czas mieszając
  • Zdejmujemy warzywa z patelni na talerz
  • Na tej samej patelni podgrzewamy porcję mięsa 

Rady dietetyka

Podczas stosowania protokołu autoimmunologicznego (AIP) nie używamy pieprzu ziołowego. Więcej informacji znajduje się w naszej aplikacji w zakładce „Dieta”.

Uwagi

Sarninę można wymienić na dowolne, ulubione mięso, np. dziczyznę lub wieprzowinę. Wówczas przepis pozostanie taki sam.

Autor

Ajwendieta
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietę!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: powyżej 1 godziny
Składniki: 9
Porcje: 2
Trudność: Średni

Lista składników

  • 500 g sarniny (najlepiej gulaszowej)
  • 3 ząbki świeżego czosnku (15 g)
  • 1 łyżka masła klarowanego Ghee, smalcu gęsiego lub oleju kokosowego (15 g)
  • 1 marchewka (60 g)
  • 1 pietruszka (80 g)
  • 2 łodygi selera naciowego (90 g)
  • ½ cebuli (50 g)
  • Sól kłodawska (3 g)
  • Pieprz ziołowy (1 g)

Potrzebny sprzęt

Patelnia, Wolnowar

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Zupa czosnkowa (wegetariańska/wegańska)

Czosnek i cebulę obieramy Kroimy cebulę i czosnek tak jak umiemy Bierzemy garnek, roztapiamy w nim masło klarowane Wrzucamy cebulę z czosnkiem i zasmażamy 2-3 min W tym czasie obieramy ziemniaka i kroimy w kostkę…

WIĘCEJ >

Zupa pho

Kości wieprzowe zalewamy w garnku wodą i gotujemy przez 10 minut. Gdy kości się gotują, na patelni prażymy przyprawy, imbir i obraną cebulę. Kości odcedzamy i opłukujemy pod zimną wodą. Podgotowane kości i prażone przyprawy…

WIĘCEJ >

Spaghetti z cukinii z sosem arrabiata

Cukinię myjemy, odcinamy końcówki i trzemy na tarce spiralnej, czyli spiromacie Jeśli nie mamy spiromatu, to kroimy cukinię w plastry i plastry na cienkie paseczki jak spaghetti Cebulę i czosnek obieramy i kroimy w kostkę…

WIĘCEJ >

Nutella z awokado

Awokado obieramy, kroimy, pestkę wyrzucamy. Banana obieramy. Banana i awokado wrzucamy do naczynia, w którym będziemy miksować. Orzechy mielimy w młynku do kawy i wsypujemy do naczynia, w którym będziemy blendować. Dodajemy miód i olej…

WIĘCEJ >