fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Sarna szarpana wolno pieczona z warzywami duszonymi na maśle klarowanym

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c3921bca6-0b77-4320-9a6b-d49521c6edfd-1
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Sarna szarpana wolno pieczona z warzywami duszonymi na maśle klarowanym

Przygotowanie

  • Sarninę lekko solimy i pieprzymy
  • Wkładamy do wolnowaru
  • Ustawiamy minimalną moc i czas 8 godzin
  • Marchew i pietruszkę obieramy i kroimy w paski (wzdłuż na pół i kroimy w poprzek)
  • Seler naciowy płuczemy żeby nie miał pisaku i kroimy w poprzek w paski
  • Rozgrzewamy patelnię z tłuszczem
  • Wrzucamy warzywa, lekko solimy i pieprzymy
  • Zasmażamy 7-8 min co jakiś czas mieszając
  • Zdejmujemy warzywa z patelni na talerz
  • Na tej samej patelni podgrzewamy porcję mięsa 

Rady dietetyka

Podczas stosowania protokołu autoimmunologicznego (AIP), nie używamy pieprzu ziołowego. Więcej informacji znajduje się w naszej aplikacji w zakładce „Dieta”.

Autor

Ajwendieta
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: powyżej 1 godziny
Składniki: 9
Porcje: 2
Trudność: Średni

Lista składników

  • Sarnina łopatka (500 g)
  • Seler nać (90 g)
  • Pietruszka korzeń (80 g)
  • Cebula (świeża) (50 g)
  • Marchew (świeża) (45 g)
  • Czosnek (świeży) (15 g)
  • Masło klarowane ghee (15 g)
  • Sól kłodawska (2.5 g)
  • Pieprz ziołowy (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Nóż, Obieraczka do warzyw, Patelnia, Talerz, Wolnowar

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Kanie (sowy) panierowane w kokosie na sałacie

Grzyby: Sowy oczyszczamy Jajko wybijamy do głębokiego talerza Solimy, pieprzymy Roztrzepujemy jajka widelcem lub rózgą W drugi głęboki talerz wsypujemy wiórki kokosowe Wkładamy grzyby w jajko, obracamy i przekładamy w wiórki kokosowe i obracamy Rozgrzewamy…

WIĘCEJ >

Gryczanka z mlekiem roślinnym i z orzechami włoskimi

Płatki gryczane gotujemy do miękkości w wodzie Wlewamy mleko Posypujemy orzechami włoskimi

WIĘCEJ >

Szynka wieprzowa na miksie sałat i rzodkiewek z sosem anchois

Szynka: Wkładamy mięso do wolnowaru Solimy i pieprzymy z każdej strony Ustawiamy wolnowar na opcję „low” na 7 godz. Po tym czasie wyłączamy wolnowar, wyjmujemy kamionkową misę żeby wystygła Gdy misa będzie chłodna, wkładamy na 8…

WIĘCEJ >

Fritatta z łososiem i pomidorami

Włączamy piekarnik i ustawiamy 200 st.C Cebulę i czosnek obrać i pokroić w kostkę Kalarepę obrać i pokroić w kostkę Pomidorki kroimy na połówki Łososia rozdrabniamy na małe kawałki Bierzemy dużą patelnię, rozgrzewamy na niej…

WIĘCEJ >