fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Sarna szarpana wolno pieczona z warzywami duszonymi na maśle klarowanym

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c3921bca6-0b77-4320-9a6b-d49521c6edfd-1
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Sarna szarpana wolno pieczona z warzywami duszonymi na maśle klarowanym

Przygotowanie

  • Sarninę lekko solimy i pieprzymy
  • Wkładamy do wolnowaru
  • Ustawiamy minimalną moc i czas 8 godzin
  • Marchew i pietruszkę obieramy i kroimy w paski (wzdłuż na pół i kroimy w poprzek)
  • Seler naciowy płuczemy żeby nie miał pisaku i kroimy w poprzek w paski
  • Rozgrzewamy patelnię z tłuszczem
  • Wrzucamy warzywa, lekko solimy i pieprzymy
  • Zasmażamy 7-8 min co jakiś czas mieszając
  • Zdejmujemy warzywa z patelni na talerz
  • Na tej samej patelni podgrzewamy porcję mięsa 

Rady dietetyka

Podczas stosowania protokołu autoimmunologicznego (AIP), nie używamy pieprzu ziołowego. Więcej informacji znajduje się w naszej aplikacji w zakładce „Dieta”.

Autor

Ajwendieta
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: powyżej 1 godziny
Składniki: 9
Porcje: 2
Trudność: Średni

Lista składników

  • Sarnina łopatka (500 g)
  • Seler nać (90 g)
  • Pietruszka korzeń (80 g)
  • Cebula (świeża) (50 g)
  • Marchew (świeża) (45 g)
  • Czosnek (świeży) (15 g)
  • Masło klarowane ghee (15 g)
  • Sól kłodawska (2.5 g)
  • Pieprz ziołowy (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Nóż, Obieraczka do warzyw, Patelnia, Talerz, Wolnowar

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Sałatka gryczana z dzikiem

Kaszę gotujemy we wrzącej osolonej wodzie przez 15 min (jak ktoś nie lubi twardej, to chwilę dłużej) Odcedzamy na sicie Mięso kroimy w kostkę Ogórki kroimy w kostkę Cebulę kroimy w półksiężyce Pomidora kroimy w…

WIĘCEJ >

Krewetki tygrysie z granatem

Krewetki obieramy z pancerza, usuwamy przewód pokarmowy Imbir obieramy i siekamy jak najdrobniej Cebulę i czosnek obieramy, kroimy w kostkę Na patelni rozgrzewamy tłuszcz i wrzucamy krewetki Podsmażamy 2 min Obracamy każdą na drugą stronę…

WIĘCEJ >

Kurczak zawijany w boczku z warzywami na puree z batatów

Włączamy piekarnik na 170 stopni Kurczaka posolić i popieprzyć Na desce rozkładamy 3 plastry boczku jeden lekko zachodzący na drugi Plastry warzyw kroimy w słupki o grubości 1 cm Na boczku kładziemy pokrojone warzywa Na…

WIĘCEJ >

Kokosowa karkówka z warzywami

Karkówkę kroimy w kostkę, a warzywa w paski Zalewamy marynatą z mleka kokosowego, kolendry, kardamonu i soli Wstawiamy do lodówki na co najmniej 2 godz. (najlepiej na całą noc) Rozgrzewamy patelnię Smażymy mięso z warzywami…

WIĘCEJ >