fbpx
logo
Szukaj
open close

Satay z kurczaka

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cfc14608e-0f49-4b76-b0fd-35721ea0a06f
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Satay z kurczaka

Przygotowanie

  • Czosnek obieramy, drobno siekamy i wrzucamy do miski
  • Do miski dodajemy pozostałe składniki (poza mięsem) i całość dokładnie mieszamy
  • Mięso kroimy w kostkę, dodajemy do marynaty, dokładnie mieszamy i wkładamy na ok. 12 godz. do lodówki
  • Po tym czasie mocno rozgrzewamy grill
  • Kawałki kurczaka nadziewamy na patyki do szaszłyków i grillujemy przez ok. 5minut z każdej strony

Rady dietetyka

Sprawdź czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia dań z kurczakiem.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: powyżej 1 godziny
Składniki: 7
Porcje: 12
Trudność: Średni

Lista składników

  • Kurczak pierś (900 g)
  • Sos sojowy (125 g)
  • Sok z cytryny (bio) (125 ml)
  • Masło orzechowe (z samych orzechów) (25 g)
  • Curry w proszku (15 g)
  • Czosnek (10 g)
  • Tabasco (5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Grill, Lodówka, Miska, Nóż, Patyczki do szaszłyków

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Podobne tematy

Barszcz biały na ogórczance

Gotujemy osoloną wodę i wlewamy ogórczankę. W zależności od tego czy lubimy mniej lub bardziej kwaśny barszcz możemy dolać mniej lub więcej wody z ogórków kiszonych. Gdy woda się zagotuje dodajemy mąkę rozrobioną w małej…

WIĘCEJ >

Cukinia z twarożkiem sojowym

Cukinię kroimy wzdłuż na plastry, przyprawiamy solą i odstawiamy na ok. 10 minut Szczypiorek drobno siekamy Do miski wlewamy jogurt oraz śmietankę, dodajemy szczypiorek oraz przyprawy i całość dokładnie mieszamy Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Kładziemy…

WIĘCEJ >

Burger wołowy z sałatą rzymską, ogórkiem zielonym

Wołowiną mielimy w maszynce do mielenia mięsa, mieszamy i formujemy okrągłego burgera. Smażymy go na krwisto na 1 łyżce tłuszczu, lekko solimy. Sałatę drzemy w palcach. Rzodkiew i ogórka kroimy, a następnie układamy na sałacie….

WIĘCEJ >

Wołowina z grzankami

Piekarnik rozgrzewamy do temp. 160 st. C Mięso kroimy w kostkę Cebulę z marchewką obieramy i kroimy w plasterki Na patelni rozgrzewamy połowę tłuszczu Wrzucamy mięso i smażymy przez ok. 6-8 minut, co jakiś czas…

WIĘCEJ >