fbpx
logo
Szukaj
open close

Serdeczne kanapki

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cf13329d1-be31-471d-a6d3-557f1d9dac0b
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Serdeczne kanapki

Przygotowanie

  • Brokuł gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie przez ok. 3-4 minuty
  • Z kromek wycinamy serduszka
  • Połowę kromek smarujemy serem, a drugą połowę tłuszczem
  • Brokuł rozdrabniamy na kawałki
  • Seler kroimy w półksiężyce
  • Kiwi obieramy i kroimy w plastry
  • Na jedną kanapkę z serem nakładamy listki pietruszki, a na drygą kruszymy brokuł
  • Na jedną kanapkę z tłuszczem nakładamy brokuł z selerem, a na drugą kiwi

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia kanapek.

Autor

Iwona Wierzbicka
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 15 minut
Składniki: 8
Porcje: 1
Trudność: Średni

Lista składników

  • Chleb pytlowy (żytni na zakwasie) (140 g)
  • Brokuł (40 g)
  • Kiwi (30 g)
  • Ser topiony naturalny (25 g)
  • Masło (15 g)
  • Seler naciowy (10 g)
  • Pietruszka – natka (świeża) (3 g)
  • Sól kłodawska (1.5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Garnek, Nóż

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Powiązane przepisy

Kanapki z jajem i warzywami

Jaja gotujemy we wrzącej wodzie przez ok. 2-3 minuty Kanapki smarujemy serem Pomidorki kroimy na ćwiartki Seler kroimy w pół plastry Jaja odcedzamy, obieramy ze skorupy i kroimy na pół Na kanapki nakładamy warzywa, jaja…

WIĘCEJ >

Kanapki z musem ogórkowym i fetą

Warzywa obieramy, kroimy na kawałki i przenosimy do blendera (lub naczynia, w którym będziemy blendować) Dodajemy przyprawy i blendujemy do momentu uzyskania jednolitej konsystencji Ser kroimy w kostkę Bułki kroimy w plastry Na każdy kawałek…

WIĘCEJ >

Kanapki z pastą z awokado i pomidorem

Awokado kroimy na pół, usuwamy pestkę i wydłubujemy miąższ Widelcem ugniatamy miąższ z awokado, tak aby powstała gęsta masa Czosnek przeciskamy przez praskę Do awokado dodajemy pozostałe składniki (poza pomidorem) i dokładnie mieszamy Pomidora kroimy…

WIĘCEJ >

Kanapki z bekonem i jajem

Kromki chleba smarujemy tłuszczem Rozgrzewamy patelnię Kładziemy plastry boczku i wytapiamy tłuszcz Obok podsmażonego boczku wybijamy jaja i smażymy przez ok. 3-4 minuty (do momentu ścięcia się białek) Na kromki kładziemy plastry boczku oraz jaja…

WIĘCEJ >