fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Serdeczne kanapki

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cf13329d1-be31-471d-a6d3-557f1d9dac0b
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Serdeczne kanapki

Przygotowanie

  • Brokuł gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie przez ok. 3-4 minuty
  • Z kromek wycinamy serduszka
  • Połowę kromek smarujemy serem, a drugą połowę tłuszczem
  • Brokuł rozdrabniamy na kawałki
  • Seler kroimy w półksiężyce
  • Kiwi obieramy i kroimy w plastry
  • Na jedną kanapkę z serem nakładamy listki pietruszki, a na drygą kruszymy brokuł
  • Na jedną kanapkę z tłuszczem nakładamy brokuł z selerem, a na drugą kiwi

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia kanapek.

Autor

Iwona Wierzbicka
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 15 minut
Składniki: 8
Porcje: 1
Trudność: Średni

Lista składników

  • Chleb pytlowy (żytni na zakwasie) (140 g)
  • Brokuł (40 g)
  • Kiwi (30 g)
  • Ser topiony naturalny (25 g)
  • Prawdziwe masło (15 g)
  • Seler naciowy (10 g)
  • Pietruszka – natka (świeża) (3 g)
  • Sól kłodawska (1.5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Garnek, Nóż

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Fasolka z pistacjowym pesto

Ser ścieramy na drobnych oczkach tarki do miski Z fasolki odcinamy końcówki Do blendera (lub naczynia, w którym będziemy blendować) wrzucamy orzechy, dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, zieleninę oraz tłuszcz i całość dokładnie blendujemy Następnie…

WIĘCEJ >

Spaghetti alla puttanesca

Czosnek obieramy i drobno siekamy Anchois, chili i zieleninę drobno siekamy Ser (parmezan) ścieramy na drobnych oczkach tarki do miski Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy czosnek, anchois oraz chili i podsmażamy przez ok. 2-3 minuty…

WIĘCEJ >

Rosół z pulpetami z dorsza

Rosół wlewamy do garnka i doprowadzamy do wrzenia Wkładamy rybę i gotujemy przez ok. 10 minut Następnie wyciągamy rybę z rosołu i odkładamy do miski Cebulę obieramy i kroimy w kostkę Zieleninę drobno siekamy Na…

WIĘCEJ >

Mix sałat z sosem vinaigrette z suszoną szynką

Paprykę pociąć w paseczki Pomidorki przekroić na połówki Na talerzu kładziemy rukolę Dodajemy paprykę i pomidorki Dokładamy liście cykorii Polewamy sosem Obok sałatki układamy szynkę

WIĘCEJ >