Serdeczne kanapki

Serdeczne kanapki
Przygotowanie
- Brokuł gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie przez ok. 3-4 minuty
- Z kromek wycinamy serduszka
- Połowę kromek smarujemy serem, a drugą połowę tłuszczem
- Brokuł rozdrabniamy na kawałki
- Seler kroimy w półksiężyce
- Kiwi obieramy i kroimy w plastry
- Na jedną kanapkę z serem nakładamy listki pietruszki, a na drygą kruszymy brokuł
- Na jedną kanapkę z tłuszczem nakładamy brokuł z selerem, a na drugą kiwi
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia kanapek.
Autor
Lista składników
- Chleb pytlowy (żytni na zakwasie) (140 g)
- Brokuł (40 g)
- Kiwi (30 g)
- Ser topiony naturalny (25 g)
- Masło (15 g)
- Seler naciowy (10 g)
- Pietruszka – natka (świeża) (3 g)
- Sól kłodawska (1.5 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.