fbpx
logo
Szukaj
open close

Serdeczne kanapki

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cf13329d1-be31-471d-a6d3-557f1d9dac0b
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Serdeczne kanapki

Przygotowanie

  • Brokuł gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie przez ok. 3-4 minuty
  • Z kromek wycinamy serduszka
  • Połowę kromek smarujemy serem, a drugą połowę tłuszczem
  • Brokuł rozdrabniamy na kawałki
  • Seler kroimy w półksiężyce
  • Kiwi obieramy i kroimy w plastry
  • Na jedną kanapkę z serem nakładamy listki pietruszki, a na drygą kruszymy brokuł
  • Na jedną kanapkę z tłuszczem nakładamy brokuł z selerem, a na drugą kiwi

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia kanapek.

Autor

Iwona Wierzbicka
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 15 minut
Składniki: 8
Porcje: 1
Trudność: Średni

Lista składników

  • Chleb pytlowy (żytni na zakwasie) (140 g)
  • Brokuł (40 g)
  • Kiwi (30 g)
  • Ser topiony naturalny (25 g)
  • Masło (15 g)
  • Seler naciowy (10 g)
  • Pietruszka – natka (świeża) (3 g)
  • Sól kłodawska (1.5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Garnek, Nóż

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Podobne tematy

Ryż z kalafiora

Kalafior dzielimy na małe kawałki Miksujemy blenderem w nakładce miksującej przez minutę, aż kalafior będzie przypominał wyglądem ryż

WIĘCEJ >

Komosanka dla dziecka

Komosę gotujemy w mleku przez ok. 15 minut (lub do miękkości i pochłonięcia całego mleka) Następnie ugotowaną komosę blendujemy Dodajemy cukier i mieszamy

WIĘCEJ >

Kulki wieprzowe z curry

Cebulę obieramy i ścieramy na grubych oczkach tarki do miski Czosnek obieramy i drobno siekamy Na patelni rozgrzewamy 1/3 ilości tłuszczu Wrzucamy cebulę z czosnkiem i podsmażamy przez ok. 2-3 minuty Dodajemy pastę i smażymy…

WIĘCEJ >

Golonka z wolnowaru

Warzywa obieramy Marchew, pietruszkę i seler kroimy jak frytki lub w kostkę Cebulę kroimy w półksiężyce Golonki wkładamy do wolnowaru Lekko solimy i pieprzymy Dodajemy warzywa Dodajemy liście i ziele Wlewamy pół szklanki zimnej wody…

WIĘCEJ >