fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Kanapki z jajem i warzywami

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cf9096b8e-afbc-4919-be59-649cf0b21c6a
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Kanapki z jajem i warzywami

Przygotowanie

  • Jaja gotujemy we wrzącej wodzie przez ok. 2-3 minuty
  • Kanapki smarujemy serem
  • Pomidorki kroimy na ćwiartki
  • Seler kroimy w pół plastry
  • Jaja odcedzamy, obieramy ze skorupy i kroimy na pół
  • Na kanapki nakładamy warzywa, jaja oraz kiełki i wszystkie kanapki posypujemy przyprawami

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia kanapek.

Autor

Ajwendieta
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 15 minut
Składniki: 8
Porcje: 2
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Chleb pytlowy (żytni na zakwasie) (210 g)
  • Ser twarogowy krowi (90 g)
  • Pomidor koktajlowy (40 g)
  • Jajo przepiórcze (24 g)
  • Kiełki brokuła (16 g)
  • Seler naciowy (10 g)
  • Sól kłodawska (0.5 g)
  • Pieprz czarny (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Garnek, Nóż

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Topinambur pieczony z warzywami

Topinambur obieramy ze skórki, myjemy i kroimy w kostkę Marchewkę, pietruszkę obieramy i kroimy w kostkę Naczynie żaroodporne smarujemy naturalnym olejem kokosowym Przekładamy do niego topinambur, dodajemy warzywa, dodajemy pokrojony w plasterki czosnek, sól, rozmaryn…

WIĘCEJ >

Kiełbaski grillowane

Podgrzewamy kiełbaski Wrzucamy do wrzątku, nie gotujemy Wyciągamy po 5 minutach Kładziemy parówki na rozgrzany grill lub patelnię grillową i grillujemy do zarumienienia

WIĘCEJ >

Frittata z batatami i kiełbasą

Kiełbasę nacinamy i posypujemy przyprawami (kminem rzymskim i kolendrą) Układamy w naczyniu żaroodpornym i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 st. C na 15 minut Bataty kroimy w 0,5 cm plastry (ze skórą) Wrzucamy je…

WIĘCEJ >

Pieczona rzodkiew

Rzodkiew myjemy i kroimy ją na pół, połówkę na ćwiartkę a później w kostkę. Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni. Cebulę obieramy i kroimy na duże kawałki. Warzywa przekładamy do miski i skrapiamy płynnym olejem. Przyprawiamy…

WIĘCEJ >