fbpx
logo
Szukaj
open close

„Sloppy Joe”

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cf9f2413c-81fd-4ed2-a99a-4eb467d4000a
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

„Sloppy Joe”

Przygotowanie

„Sloppy Joe”

  • Cebulę obieramy i drobno siekamy
  • Paprykę drobno siekamy (pestki usuwamy)
  • Na patelni rozgrzewamy tłuszcz
  • Wrzucamy cebulę z papryką i podsmażamy przez ok. 3-4 minuty
  • Dodajemy mięso, mieszamy i podsmażamy przez ok. 7-8 minut (do momentu, aż mięso przestanie być surowe)
  • Dodajemy mąkę i przyprawy, mieszamy i smażymy przez ok. 3-5 minut, często mieszając
  • Dolewamy sos barbecue i wodę, mieszamy i ściągamy patelnię z kuchenki
  • „Sloopy Joe” możemy podawać w bułkach lub jako sos do pieczonych ziemniaków

Sos barbecue

  • Pomidory sparzamy, obieramy ze skóry, wkładamy bo blendera i blendujemy na jednolitą konsystencję
  • Cebulę z czosnkiem obieramy i drobno siekamy
  • W garnku rozgrzewamy tłuszcz
  • Wrzucamy cebulę z czosnkiem i podsmażamy przez ok. 2-3 minuty
  • Dodajemy pomidory, sos sojowy i ocet, mieszamy i gotujemy na małym ogniu, co jakiś czas mieszając, aż połowa sosu wyparuję
  • Dodajemy cukier, mieszamy i gotujemy przez ok. 20 minut
  • Dodajemy przyprawy, mieszamy i gotujemy przez ok. 5-10 minut

Rady dietetyka

Sprawdź czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Zdjęcie jest poglądowe, może się różnić od podanego przepisu.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 1 godziny
Składniki: 20
Porcje: 6
Trudność: Średni

Lista składników

„Sloppy Joe”

  • Wołowina mięso mielone (455 g)
  • Papryka czerwona (115 g)
  • Cebula (105 g)
  • Woda (60 ml)
  • Olej kokosowy nierafinowany (50 g)
  • Mąka kokosowa (35 g)
  • Sól kłodawska (3 g)
  • Pieprz czarny (0.5 g)

Sos barbecue

  • Pomidor (250 g)
  • Cukier trzcinowy (30 g)
  • Cebula (25 g)
  • Ocet winny (25 ml)
  • Sos sojowy (15 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (5 ml)
  • Czosnek (5 g)
  • Papryka wędzona mielona (proszek) (1.5 g)
  • Gałka muszkatołowa mielona (0.5 g)
  • Cynamon mielony (0.5 g)
  • Imbir w proszku (0.5 g)
  • Chili w proszku (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Blender kielichowy, Deska, Garnek, Nóż, Patelnia

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Powiązane przepisy

Figowe trufle czekoladowe

Figi zalewamy gorącą wodą i odkładamy na ok. 3 godz. Po tym czasie przenosimy figi do blendera, dolewamy wodę w (…)

WIĘCEJ >

Bezglutenowa pizza z ziemniakami

Ciasto Zaczynamy od namoczenia orzechów (sos) Gdy mamy namoczone orzechy – bierzemy się za przygotowywanie ciasta Do miski wsypujemy wszystkie (…)

WIĘCEJ >

Bezglutenowe pierogi ruskie

Ciasto Do miski wsypujemy wszystkie mąki, siemię lniane oraz sól i mieszamy Następnie przesypujemy mąki do miski malaksera W garnku (…)

WIĘCEJ >

Bezglutenowe pierogi z grzybami i orzechami

Farsz Grzyby dokładnie oczyszczamy i kroimy w drobną kostkę Cebulę z czosnkiem obieramy i kroimy w drobną kostkę Na patelni (…)

WIĘCEJ >

Bezglutenowe mini pączki

Do miski wsypujemy babkę jajowatą, zalewamy gorącą wodą, mieszamy i odkładamy na ok. 10 minut, aby napęczniała Do drugiej miski (…)

WIĘCEJ >

Bezglutenowe pierogi z jagodami

Ciasto Do miski wsypujemy wszystkie mąki, siemię lniane oraz sól i mieszamy Następnie przesypujemy mąki do misy malaksera W garnku (…)

WIĘCEJ >

Bezglutenowy chlebek z dyni

Piekarnik rozgrzewamy do temp. 190 st. C z funkcją termoobiegu Formę wykładamy papierem do pieczenia Do miski wlewamy wszystkie płynne (…)

WIĘCEJ >

Wieprzowina z grilla na słodko

Mięso kroimy w plastry Pozostałe składniki (poza przyprawami) wlewamy do miski i dokładnie mieszamy Każdy kawałek mięsa oprószamy przyprawami i (…)

WIĘCEJ >

Bezglutenowe donuty czekoladowe

Ciasto Piekarnik rozgrzewamy do temp. 190 st. C z funkcją termoobiegu Blachę wykładamy papierem do pieczenia Do miski wsypujemy babkę (…)

WIĘCEJ >

Bezglutenowe naleśniki kasztanowe

Do miski przesiewamy mąkę (kasztanową), dodajemy mąkę (ziemniaczaną) oraz sól i całość dokładnie mieszamy Następnie wlewamy do mąk wodę i (…)

WIĘCEJ >