fbpx
logo
Szukaj
open close

„Sloppy Joe”

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cf9f2413c-81fd-4ed2-a99a-4eb467d4000a
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

„Sloppy Joe”

Przygotowanie

„Sloppy Joe”

  • Cebulę obieramy i drobno siekamy
  • Paprykę drobno siekamy (pestki usuwamy)
  • Na patelni rozgrzewamy tłuszcz
  • Wrzucamy cebulę z papryką i podsmażamy przez ok. 3-4 minuty
  • Dodajemy mięso, mieszamy i podsmażamy przez ok. 7-8 minut (do momentu, aż mięso przestanie być surowe)
  • Dodajemy mąkę i przyprawy, mieszamy i smażymy przez ok. 3-5 minut, często mieszając
  • Dolewamy sos barbecue i wodę, mieszamy i ściągamy patelnię z kuchenki
  • „Sloopy Joe” możemy podawać w bułkach lub jako sos do pieczonych ziemniaków

Sos barbecue

  • Pomidory sparzamy, obieramy ze skóry, wkładamy bo blendera i blendujemy na jednolitą konsystencję
  • Cebulę z czosnkiem obieramy i drobno siekamy
  • W garnku rozgrzewamy tłuszcz
  • Wrzucamy cebulę z czosnkiem i podsmażamy przez ok. 2-3 minuty
  • Dodajemy pomidory, sos sojowy i ocet, mieszamy i gotujemy na małym ogniu, co jakiś czas mieszając, aż połowa sosu wyparuję
  • Dodajemy cukier, mieszamy i gotujemy przez ok. 20 minut
  • Dodajemy przyprawy, mieszamy i gotujemy przez ok. 5-10 minut

Rady dietetyka

Sprawdź czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Zdjęcie jest poglądowe, może się różnić od podanego przepisu.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 1 godziny
Składniki: 20
Porcje: 6
Trudność: Średni

Lista składników

„Sloppy Joe”

  • Wołowina mięso mielone (455 g)
  • Papryka czerwona (115 g)
  • Cebula (105 g)
  • Woda (60 ml)
  • Olej kokosowy nierafinowany (50 g)
  • Mąka kokosowa (35 g)
  • Sól kłodawska (3 g)
  • Pieprz czarny (0.5 g)

Sos barbecue

  • Pomidor (250 g)
  • Cukier trzcinowy (30 g)
  • Cebula (25 g)
  • Ocet winny (25 ml)
  • Sos sojowy (15 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (5 ml)
  • Czosnek (5 g)
  • Papryka wędzona mielona (proszek) (1.5 g)
  • Gałka muszkatołowa mielona (0.5 g)
  • Cynamon mielony (0.5 g)
  • Imbir w proszku (0.5 g)
  • Chili w proszku (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Blender kielichowy, Deska, Garnek, Nóż, Patelnia

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Podobne tematy

Placki z batatów

Batata obieramy Bierzemy miskę i trzemy go na tarce na grubych oczkach Dodajemy jajko i szczyptę soli Mieszamy Rozgrzewamy na patelni tłuszcz Nakładamy po łyżce ciasta na gorący tłuszcz Smażymy po 3 minuty z każdej…

WIĘCEJ >

Flaki wołowe

Marchew, pietruszkę i seler obieramy Warzywa kroimy w słupki/zapałki lub kostkę Por przekrawamy i płuczemy każdą warstwę, żeby nie było piasku, kroimy w półksiężyce Cebulę obieramy i kroimy w kostkę W garnku rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy…

WIĘCEJ >

Spaghetti z cukinii z pulpecikami z sarny duszonymi w rydzach (na wywarze kostnym)

Mięso mielimy w maszynce do mięsa na standardowym sitku Dodajemy jajko Lekko solimy, pierzymy i dodajemy majeranek Dokładnie mieszamy Formujemy kuleczki wielkości orzecha włoskiego Bulion wlewamy do garnka i doprowadzamy do wrzenia Na gorący płyn…

WIĘCEJ >

Tagine z kurczaka i daktyli

Mięso kroimy w kostkę i przenosimy do miski Dodajemy tłuszcz oraz przyprawy (kmin i imbir) i dokładnie mieszamy Następnie przykrywamy miskę folią i wsadzamy do lodówki na ok. 30 minut Ciecierzycę odsączamy z zalewy, przenosimy…

WIĘCEJ >