fbpx
logo
Szukaj
open close

Smażone bakłażany

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cf25c847c-a0f2-4671-9d07-5fcc1738b11c
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Smażone bakłażany

Przygotowanie

  • Bakłażany kroimy w plastry
  • Cebulę obieramy i kroimy w krążki
  • Czosnek obieramy i kroimy w plasterki
  • Na patelni rozgrzewamy tłuszcz
  • Wrzucamy cebulę z czosnkiem (kilka krążków cebuli zostawiamy do dekoracji) i smażymy przez ok. 3-4 minuty (do miękkości)
  • Cebulę z czosnkiem przenosimy na półmisek
  • Na patelnię wrzucamy partiami bakłażany i smażymy z każdej strony na złoty kolor
  • Następnie przenosimy bakłażany na cebulę
  • Na wierzchu bakłażanów układamy pozostałą cebulą i całość posypujemy przyprawami (solą i pieprzem)

Rady dietetyka

Sprawdź czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia dań z bakłażanem.

Zdjęcie jest poglądowe, może się różnić od podanego przepisu.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 30 minut
Składniki: 6
Porcje: 6
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Bakłażan (500 g)
  • Cebula (105 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (60 ml)
  • Czosnek (10 g)
  • Sól kłodawska (1.5 g)
  • Pieprz czarny (1.5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Nóż, Patelnia

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Podobne tematy

Arbuz

Arbuza kroimy w kostkę, usuwamy pestki

WIĘCEJ >

Zupa pomidorowa z jajkiem

Pomidory krojone gotujemy przez chwilę Następnie dodajemy masło i przyprawy Po 10 minutach wbijamy do zupy jajka i dokładnie mieszamy Gdy jajka się delikatnie zetną – podajemy (nie mogą być surowe)

WIĘCEJ >

Zupa szparagowa

Szparagi obieramy, kroimy w małe kawałki i gotujemy łupiny w rosole przez 15 min Przecedzamy wywar Do gotowego wywaru dodajemy szparagi  Wyciskamy sok z cytryny Cebulę obieramy, kroimy w kostkę Na patelni rozgrzewamy tłuszcz i…

WIĘCEJ >

Perliczka w czerwonym winie

Czosnek obieramy, przeciskamy przez praskę i wrzucamy do miski Dodajemy przyprawy (sól i pieprz) oraz zieleninę (rozmaryn) i mieszamy Perliczkę myjemy, osuszamy i nacieramy marynatą Następnie wkładamy perliczkę do naczynia żaroodpornego, przykrywamy pokrywką i wkładamy…

WIĘCEJ >