fbpx
logo
Szukaj
open close

Smażone bakłażany

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cf25c847c-a0f2-4671-9d07-5fcc1738b11c
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Smażone bakłażany

Przygotowanie

  • Bakłażany kroimy w plastry
  • Cebulę obieramy i kroimy w krążki
  • Czosnek obieramy i kroimy w plasterki
  • Na patelni rozgrzewamy tłuszcz
  • Wrzucamy cebulę z czosnkiem (kilka krążków cebuli zostawiamy do dekoracji) i smażymy przez ok. 3-4 minuty (do miękkości)
  • Cebulę z czosnkiem przenosimy na półmisek
  • Na patelnię wrzucamy partiami bakłażany i smażymy z każdej strony na złoty kolor
  • Następnie przenosimy bakłażany na cebulę
  • Na wierzchu bakłażanów układamy pozostałą cebulą i całość posypujemy przyprawami (solą i pieprzem)

Rady dietetyka

Sprawdź czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia dań z bakłażanem.

Zdjęcie jest poglądowe, może się różnić od podanego przepisu.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 30 minut
Składniki: 6
Porcje: 6
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Bakłażan (500 g)
  • Cebula (105 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (60 ml)
  • Czosnek (10 g)
  • Sól kłodawska (1.5 g)
  • Pieprz czarny (1.5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Nóż, Patelnia

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Powiązane przepisy

Pikantna potrawka z bakłażana

Cebulę z czosnkiem obieramy i drobno siekamy Chili drobno siekamy Ciecierzycę odcedzamy z zalewy, przenosimy na sito i płuczemy pod (…)

WIĘCEJ >

Tofu z bakłażanem i papryką

Bakłażana i tofu kroimy w kostkę Paprykę kroimy w słupki Cebulę z czosnkiem obieramy i drobno siekamy Na patelni rozgrzewamy (…)

WIĘCEJ >

Bakłażan w sosie koperkowym

Bakłażana kroimy w plasterki Rozgrzewamy masło na patelni Kawałki bakłażana podsmażamy kilka minut, następnie podlewamy wodą i dusimy (w razie (…)

WIĘCEJ >

Grzyby duszone z bakłażanem

Grzyby myjemy i kroimy w plasterki Bakłażany obieramy ze skórki i kroimy w kostkę. Przekładamy na sitko, posypujemy obficie solą (…)

WIĘCEJ >

Grillowany bakłażan nadziewany suszonym pomidorem

Bakłażana kroimy w bardzo cienkie plastry Kładziemy na gorącej, suchej, patelni grillowej Smażymy po 2-3 min z każdej strony Zgrillowane (…)

WIĘCEJ >