fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Tofu z bakłażanem i papryką

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cf5ae3b85-5ceb-4168-8f4a-a7c275060f41
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Tofu z bakłażanem i papryką

Przygotowanie

  • Bakłażana i tofu kroimy w kostkę
  • Paprykę kroimy w słupki
  • Cebulę z czosnkiem obieramy i drobno siekamy
  • Na patelni rozgrzewamy tłuszcz
  • Wrzucamy bakłażana i smażymy przez ok. 5 minut, cały czas mieszając
  • Dodajemy tofu, paprykę i cebulę, mieszamy i smażymy przez ok. 2-3 minuty
  • Dodajemy czosnek i smażymy przez ok. 1 minutę
  • Dodajemy sos sojowy i wodę, dokładnie mieszamy i gotujemy przez ok. 2-3 minuty
  • Danie nakładamy na talerze i posypujemy zieleniną

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia dań z tofu.

Autor

Ajwendieta
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 30 minut
Składniki: 9
Porcje: 4
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Bakłażan (240 g)
  • Papryka czerwona (230 g)
  • Tofu naturalne (200 g)
  • Woda (125 ml)
  • Cebula dymka (120 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (30 ml)
  • Czosnek (20 g)
  • Sos sojowy (20 g)
  • Kolendra (świeża) (3 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Nóż, Patelnia

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Zupa z mięsem

Do miski wkładamy mięso, dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, pokruszony ser, sos sojowy oraz przyprawy i całość dokładnie mieszamy Do osobnej miski wsypujemy mąkę Z masy mięsnej formujemy małe kulki, które następnie obtaczamy w mące…

WIĘCEJ >

Salsa meksykańska

Warzywa kroimy w drobną kostkę, mieszamy z przyprawami i polewamy sokiem z cytryny.

WIĘCEJ >

Warzywa zapiekane z kiełbasą

Piekarnik nagrzewamy do 180°C. Do naczynia żaroodpornego wkładamy podzieloną na 4 kawałki, ponacinaną kiełbasę, warzywa pokrojone w ćwiartki albo połówki (jeśli warzywa są stosunkowo małe), główkę czosnku w całości i gałązki ziół. Zamykamy naczynie i…

WIĘCEJ >

Pierś kaczki z żurawiną i ziemniakami

Pierś kaczki z żurawiną Piekarnik nagrzewamy do temp. 200 st. C (z funkcją grzania góra-dół) Skórę piersi kaczki lekko nacinamy pod skosem w dwie strony (tak aby powstały drobne rąby na połowę głębokości skóry) Następnie…

WIĘCEJ >