fbpx
logo
Szukaj
open close

Tofu z bakłażanem i papryką

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cf5ae3b85-5ceb-4168-8f4a-a7c275060f41
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Tofu z bakłażanem i papryką

Przygotowanie

  • Bakłażana i tofu kroimy w kostkę
  • Paprykę kroimy w słupki
  • Cebulę z czosnkiem obieramy i drobno siekamy
  • Na patelni rozgrzewamy tłuszcz
  • Wrzucamy bakłażana i smażymy przez ok. 5 minut, cały czas mieszając
  • Dodajemy tofu, paprykę i cebulę, mieszamy i smażymy przez ok. 2-3 minuty
  • Dodajemy czosnek i smażymy przez ok. 1 minutę
  • Dodajemy sos sojowy i wodę, dokładnie mieszamy i gotujemy przez ok. 2-3 minuty
  • Danie nakładamy na talerze i posypujemy zieleniną

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia dań z tofu.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 30 minut
Składniki: 9
Porcje: 4
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Bakłażan (240 g)
  • Papryka czerwona (230 g)
  • Tofu naturalne (200 g)
  • Woda (125 ml)
  • Cebula dymka (120 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (30 ml)
  • Czosnek (20 g)
  • Sos sojowy (20 g)
  • Kolendra (świeża) (3 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Nóż, Patelnia

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Powiązane przepisy

Tofu Stir Fry z ryżem

Ryż gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie wg instrukcji na opakowaniu, a następnie odcedzamy Tofu kroimy w kostkę Cebulę obieramy i (…)

WIĘCEJ >

Omlet z tofu, kurkami, groszkiem i cukinią

Kaszę gryczaną zalewamy wrzątkiem i odstawiamy na 30 min Cebulę siekamy Kurki kroimy Na oliwie podsmażamy cebulę i kurki Cukinię (…)

WIĘCEJ >

Filety z tofu panierowane w orzechach

Tofu kroimy na „filety” o grubości ok. 1 cm. Jeśli dysponujemy tofu naturalnym to odkładamy je do sosu sojowego, żeby (…)

WIĘCEJ >

Pulpeciki z tofu i kaszy jaglanej

Kaszę jaglaną gotujemy wg przepisu na opakowaniu. Cebulę kroimy w kostkę, czosnek drobno siekamy i oba warzywa lekko podsmażamy na (…)

WIĘCEJ >

Tofu z chilli i orzeszkami

Wszystkie składniki na sos mieszamy razem i odstawiamy do „przegryzienia”. Tofu kroimy na plastry grubości ok. pół centymetra, doprawiamy solą (…)

WIĘCEJ >