fbpx
logo
Szukaj
open close

Omlet z tofu, kurkami, groszkiem i cukinią

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c8e1a3c55-2d04-43cd-a27a-6a12acc660d0
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Omlet z tofu, kurkami, groszkiem i cukinią

Przygotowanie

  • Kaszę gryczaną zalewamy wrzątkiem i odstawiamy na 30 min
  • Cebulę siekamy
  • Kurki kroimy
  • Na oliwie podsmażamy cebulę i kurki
  • Cukinię ścieramy na tarce o grubych oczkach
  • Cukinię dorzucamy do cebuli i kurek
  • Następnie dodajemy groszek
  • Dusimy wszystkie warzywa
  • Kiedy warzywa będą miękkie dodajemy szczypiorek, sól i pieprz do smaku
  • Kaszę odcedzamy i przepłukujemy
  • Tofu kroimy w kostkę
  • Tofu dodajemy do kaszy wraz z ½ szklanki wody
  • Miksujemy na gładką masę
  • Do ciasta wrzucamy podsmażone warzywa
  • Mieszamy i doprawiamy w razie potrzeby solą oraz pieprzem
  • Rozgrzewamy patelnię z odrobiną oliwy
  • Wylewamy masę na patelnię
  • Omlet smażymy do momentu, aż uzyska rumianą barwę

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia dań z dodatkiem tofu.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 1 godziny
Składniki: 11
Porcje: 2
Trudność: Średni

Lista składników

  • Cukinia zielona (150 g)
  • Cebula (105 g)
  • Woda (100 ml)
  • Kasza gryczana niepalona (90 g)
  • Groszek zielony (70 g)
  • Tofu naturalne (60 g)
  • Kurka – pieprznik jadalny (świeża) (50 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (30 ml)
  • Szczypiorek (20 g)
  • Sól kłodawska (2.5 g)
  • Pieprz czarny (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Blender, Deska, Miska, Nóż, Patelnia, Tarka do jarzyn

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Powiązane przepisy

Tofucznica z cebulką i pomidorami

Cebulę siekamy Wrzucamy ją na patelnię i szklimy na złoty kolor Pomidory kroimy w kosteczkę Do cebuli dodajemy pokrojone pomidory (…)

WIĘCEJ >

Filety z tofu panierowane w orzechach

Tofu kroimy na „filety” o grubości ok. 1 cm. Jeśli dysponujemy tofu naturalnym to odkładamy je do sosu sojowego, żeby (…)

WIĘCEJ >

Pulpeciki z tofu i kaszy jaglanej

Kaszę jaglaną gotujemy wg przepisu na opakowaniu. Cebulę kroimy w kostkę, czosnek drobno siekamy i oba warzywa lekko podsmażamy na (…)

WIĘCEJ >

Tofu z chilli i orzeszkami

Wszystkie składniki na sos mieszamy razem i odstawiamy do „przegryzienia”. Tofu kroimy na plastry grubości ok. pół centymetra, doprawiamy solą (…)

WIĘCEJ >