fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Omlet z tofu, kurkami, groszkiem i cukinią

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c8e1a3c55-2d04-43cd-a27a-6a12acc660d0
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Omlet z tofu, kurkami, groszkiem i cukinią

Przygotowanie

  • Kaszę gryczaną zalewamy wrzątkiem i odstawiamy na 30 min
  • Cebulę siekamy
  • Kurki kroimy
  • Na oliwie podsmażamy cebulę i kurki
  • Cukinię ścieramy na tarce o grubych oczkach
  • Cukinię dorzucamy do cebuli i kurek
  • Następnie dodajemy groszek
  • Dusimy wszystkie warzywa
  • Kiedy warzywa będą miękkie dodajemy szczypiorek, sól i pieprz do smaku
  • Kaszę odcedzamy i przepłukujemy
  • Tofu kroimy w kostkę
  • Tofu dodajemy do kaszy wraz z ½ szklanki wody
  • Miksujemy na gładką masę
  • Do ciasta wrzucamy podsmażone warzywa
  • Mieszamy i doprawiamy w razie potrzeby solą oraz pieprzem
  • Rozgrzewamy patelnię z odrobiną oliwy
  • Wylewamy masę na patelnię
  • Omlet smażymy do momentu, aż uzyska rumianą barwę

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia dań z dodatkiem tofu.

Autor

Ajwendieta
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 1 godziny
Składniki: 11
Porcje: 2
Trudność: Średni

Lista składników

  • Cukinia zielona (150 g)
  • Cebula (świeża) (105 g)
  • Woda (100 ml)
  • Kasza gryczana niepalona (90 g)
  • Groszek zielony (70 g)
  • Tofu naturalne (60 g)
  • Kurka (świeża) (50 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (30 ml)
  • Szczypiorek (20 g)
  • Sól kłodawska (2.5 g)
  • Pieprz czarny (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Blender, Deska, Miska, Nóż, Patelnia, Tarka do jarzyn

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Zielony koktajl Ajwen (zielony smoothie)

Z awokado usuwamy pestkę i łyżeczką wydrążamy miąższ (można też obrać i pokroić) Do blendera wlewamy wodę Dodajemy miąższ z awokado Dodajemy czosnek Seler myjemy i kroimy w kawałki 2-3 cm i dorzucamy do blendera…

WIĘCEJ >

Zapiekanka pomidorowo-bakłażanowa z indyka

Włączamy piekarnik: 180 st. C, opcja pieczenia „góra-dół”.  Bakłażana kroimy w ok 2 cm kostkę. Czosnek przeciskamy przez praskę. Z batata obieraczką robimy wstążki lub kroimy w cienkie paski. Na patelni podsmażamy mięso z cebulą…

WIĘCEJ >

Roladki z cukinii faszerowane wędzonym łososiem i twarożkiem słonecznikowym na marynowanych burakach z sosem z granatów

Twarożek Słonecznik 8 godz. wcześniej wsypujemy do jakiegoś pojemnika, zalewamy zimną wodą Następnie (zazwyczaj na drugi dzień rano) odcedzamy słonecznik na sicie Dodajemy wodę z ogórków, pieprz i czosnek Miksujemy blenderem przez 3-4 min na…

WIĘCEJ >

Jajka w koszulkach z grillowanymi warzywami

Umyć rzodkiew i rzodkiewki i pokroić w plastry Cukinię pokroić w plastry Pomidora pokroić w cząstki Na patelni grillowej rozgrzać tłuszcz Wrzucić cukinię, białą rzodkiew i brukselkę Lekko posolić i popieprzyć Zasmażać po 3 minuty…

WIĘCEJ >