fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Omlet z tofu, kurkami, groszkiem i cukinią

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c8e1a3c55-2d04-43cd-a27a-6a12acc660d0
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Omlet z tofu, kurkami, groszkiem i cukinią

Przygotowanie

  • Kaszę gryczaną zalewamy wrzątkiem i odstawiamy na 30 min
  • Cebulę siekamy
  • Kurki kroimy
  • Na oliwie podsmażamy cebulę i kurki
  • Cukinię ścieramy na tarce o grubych oczkach
  • Cukinię dorzucamy do cebuli i kurek
  • Następnie dodajemy groszek
  • Dusimy wszystkie warzywa
  • Kiedy warzywa będą miękkie dodajemy szczypiorek, sól i pieprz do smaku
  • Kaszę odcedzamy i przepłukujemy
  • Tofu kroimy w kostkę
  • Tofu dodajemy do kaszy wraz z ½ szklanki wody
  • Miksujemy na gładką masę
  • Do ciasta wrzucamy podsmażone warzywa
  • Mieszamy i doprawiamy w razie potrzeby solą oraz pieprzem
  • Rozgrzewamy patelnię z odrobiną oliwy
  • Wylewamy masę na patelnię
  • Omlet smażymy do momentu, aż uzyska rumianą barwę

Rady dietetyka

Pamiętaj, by każdy składnik przepisu uwzględnić w swoim aktualnym sposobie żywienia – zajrzyj w piktogramy.

Uwagi

Wypróbuj inne, równie smaczne potrawy z tofu, które znajdziesz w powiązanych przepisach.

Autor

Ajwendieta
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietę!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 1 godziny
Składniki: 10
Porcje: 1
Trudność: Średni

Lista składników

  • ½ szklanki kaszy gryczanej niepalonej (90 g)
  • 1 cebula biała (200 g)
  • 1 garść kurek (50 g)
  • ½ cukinii (150 g)
  • ½ szklanki zielonego groszku (70 g)
  • 4 łyżki szczypiorku (20 g)
  • ¼ kostki tofu naturalnego (60 g)
  • Sól kłodawska (3 g)
  • Pieprz czarny (3 g)
  • 3 łyżki oliwy z oliwek (30 g)

Potrzebny sprzęt

Blender, Deska, Nóż, Patelnia

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Pasta z wątróbki z gruszką

Cebulę obieramy i kroimy w kostkę Na patelni rozgrzewamy 2 łyżki tłuszczu Wrzucamy cebulę i smażymy 2-3 min Gruszkę kroimy na pół, usuwamy gniazdo nasienne i ogonek Kroimy w kostkę i dodajemy do cebuli Zasmażamy…

WIĘCEJ >

Gruszki duszone w sosie kokosowo-waniliowym z sorbetem truskawkowym

Gruszki: Wycisnąć sok z cytryny i przelać przez sitko (żeby nie było pestek) Laskę waniliową przekroić wzdłuż na pół Gruszki obrać, przekroić na pół, wydłubać pestki i ogonek Gotujemy gruszki na parze, jeśli nie mamy…

WIĘCEJ >

Sałata z owocami morza, truskawkami i czereśniami

Na suchą, gorącą patelnię wrzucamy owoce morza, po chwili dodajemy tłuszcz Lekko solimy i pieprzymy, podsmażamy 2 min Sałatę kładziemy na talerzu Dodajemy roszponkę Czereśnie drylujemy i kładziemy na wierzchu Nakładamy owoce morza Dodajemy truskawki…

WIĘCEJ >

Pad thai

Pastę z tamaryndy rozpuszczamy w gorącej wodzie, dodajemy resztę składników marynaty i mieszamy z pokrojonymi kawałkami piersi z indyka. Zamarynowane mięso odstawiamy do lodówki. Makaron ryżowy przygotowujemy według instrukcji na opakowaniu. Kapustę pak choi drobno…

WIĘCEJ >