fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Filety z tofu panierowane w orzechach

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5ce45e480e-00cc-4b11-8407-ad89394aee9e-1
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Filety z tofu panierowane w orzechach

Przygotowanie

  • Tofu kroimy na „filety” o grubości ok. 1 cm. Jeśli dysponujemy tofu naturalnym to odkładamy je do sosu sojowego, żeby nabrały słonego smaku.
  • W tym czasie drobno siekamy orzechy i mieszamy je z sezamem.
  • Następnie obie mąki mieszamy z wodą do powstania konsystencji ciasta naleśnikowego. Można do tego ciasta dodać przypraw np. do kurczaka, ale uwaga na sól, bo jest jej już dużo w sosie sojowym.
  • Tofu maczamy w cieście, a następnie dokładnie panierujemy w posiekanych orzechach. Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron do uzyskania złotego koloru.

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Autor

Maria Chuchla
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 30 minut
Składniki: 9
Porcje: 2
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Tofu naturalne (400 g)
  • Olej kokosowy nierafinowany (75 g)
  • Sos sojowy (40 g)
  • Orzech włoski (30 g)
  • Orzech ziemny (30 g)
  • Woda (30 ml)
  • Mąka ziemniaczana (25 g)
  • Sezam biały (20 g)
  • Mąka kukurydziana (10 g)

Potrzebny sprzęt

Bez specjalnego sprzętu, Deska, Miska, Nóż, Patelnia

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Curry z ciecierzycą, fasolką szparagową i suszonymi pomidorami

Ciecierzycę dzień wcześniej zalewamy wodą i moczymy przez noc Drugiego dnia gotujemy ją na małym ogniu do miękkości (około 1-2 godziny) Pomidory moczymy przynajmniej 30 minut w wodzie Cebule kroimy w kostkę i podsmażamy na…

WIĘCEJ >

Sałatka ziemniaczana ze szpinakiem i boczkiem

Ziemniaki pokroić w kostkę Szpinak wsypać do miski z zimną wodą, wypłukać i odcedzić na sitku Boczek pokroić drobną kostkę Pomidorki poprzekrawać na połówki Czosnek obrać i drobno posiekać lub przecisnąć przez praskę Pokrojone składniki…

WIĘCEJ >

Krem brokułowy

Bulion wlewamy do garnka Wrzucamy pokrojony brokuł Gotujemy 15 min Cebulę obieramy, kroimy w kostkę Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Smażymy cebulę około 3 minut na średnim ogniu Dorzucamy przesmażoną cebulę do garnka Miksujemy blenderem Doprawiamy…

WIĘCEJ >

Żeberka

Kroimy cebulę i umieszczamy na dnie garnka (duży garnek, co najmniej 6 litrów). Na cebuli układamy żebra, posypujemy pokrojonym czosnkiem, solimy. Wlewamy wodę lub bulion równomiernie, aby przykryły żeberka. Przykrywamy i dusimy na bardzo małym…

WIĘCEJ >