logo
Szukaj
openclose
logo
Szukaj
Szukaj

Filety z tofu panierowane w orzechach

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5ce45e480e-00cc-4b11-8407-ad89394aee9e

Filety z tofu panierowane w orzechach

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5ce45e480e-00cc-4b11-8407-ad89394aee9e

Przygotowanie

  • Tofu kroimy na „filety” o grubości ok. 1 cm. Jeśli dysponujemy tofu naturalnym to odkładamy je do sosu sojowego, żeby nabrały słonego smaku.
  • W tym czasie drobno siekamy orzechy i mieszamy je z sezamem.
  • Następnie obie mąki mieszamy z wodą do powstania konsystencji ciasta naleśnikowego. Można do tego ciasta dodać przypraw np. do kurczaka, ale uwaga na sól, bo jest jej już dużo w sosie sojowym.
  • Tofu maczamy w cieście, a następnie dokładnie panierujemy w posiekanych orzechach. Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron do uzyskania złotego koloru.

Uwagi

W przepisie można tak naprawdę użyć dowolnych orzechów np. pistacji, nerkowców.

Autor

Maria Chuchla
Czas: do 30 minut
Składniki: 10
Porcje: 2
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • 400 g tofu marynowanego w sosie sojowym lub naturalnego
  • garstka orzechów włoskich
  • garstka orzechów ziemnych
  • 2 łyżki nasion sezamu
  • 1 łyżka mąki kukurydzianej
  • 1 łyżka mąki ziemniaczanej
  • 4 łyżki sosu sojowego
  • woda
  • 2-3 łyżki oleju kokosowego
  • ew. zioła do mięs

Potrzebny sprzęt

Patelnia
Heading layer
Pobierz za darmo aplikację na smartfona i zacznij pracę nad swoją dietą!
Slider

Podobne tematy

Pasta z awokado i pistacji

Obierz awokado i zgnieć widelcem. Przeciśnij czosnek przez praskę. Pokrój dymkę i pietruszkę, dodaj oliwę, pistacje i zmiksuj na ziarnistą (…)

WIĘCEJ >

Placuszki bananowo-gryczane

Wszystkie składniki miksujemy do uzyskania konsystencji gęstego ciasta naleśnikowego Smażymy na patelni nieprzywierającej

WIĘCEJ >

Zupa krem z dyni z serem guayerre

Dynię kroimy w kostkę Cebulę obieramy i kroimy w kostkę W garnku rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy cebulę, podsmażamy 2-3 min Dodajemy (…)

WIĘCEJ >

Zupa dyniowo – rybna

Rybę kroimy w kostkę Dynię obieramy, usuwamy pestki i kroimy w kostkę Cebulę i czosnek obieramy i kroimy w kostkę (…)

WIĘCEJ >

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

FreshMail.pl
 

FreshMail.pl