fbpx
logo
Szukaj
open close

Filety z tofu panierowane w orzechach

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5ce45e480e-00cc-4b11-8407-ad89394aee9e-1
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Filety z tofu panierowane w orzechach

Przygotowanie

  • Tofu kroimy na „filety” o grubości ok. 1 cm. Jeśli dysponujemy tofu naturalnym to odkładamy je do sosu sojowego, żeby nabrały słonego smaku.
  • W tym czasie drobno siekamy orzechy i mieszamy je z sezamem.
  • Następnie obie mąki mieszamy z wodą do powstania konsystencji ciasta naleśnikowego. Można do tego ciasta dodać przypraw np. do kurczaka, ale uwaga na sól, bo jest jej już dużo w sosie sojowym.
  • Tofu maczamy w cieście, a następnie dokładnie panierujemy w posiekanych orzechach. Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron do uzyskania złotego koloru.

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Autor

Maria Chuchla
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 30 minut
Składniki: 9
Porcje: 2
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Tofu naturalne (400 g)
  • Olej kokosowy nierafinowany (75 g)
  • Sos sojowy (40 g)
  • Orzech włoski (30 g)
  • Orzech ziemny (30 g)
  • Woda (30 ml)
  • Mąka ziemniaczana (25 g)
  • Sezam biały (20 g)
  • Mąka kukurydziana (10 g)

Potrzebny sprzęt

Bez specjalnego sprzętu, Deska, Miska, Nóż, Patelnia

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Burger z pieczarki

Dwie duże pieczarki pozbawiamy ogonków Ogórki drobno siekamy, dodajemy wołowinę, doprawiamy do smaku i ugniatamy przez 3 minuty Na patelni rozgrzewamy oliwę z oliwek W tym samym czasie podsmażamy kapelusze pieczarek oraz przygotowanego burgera Podajemy…

WIĘCEJ >

Zupa z dorsza z morskim spaghetti

Makaron morski kładziemy na sicie i płuczemy pod bieżącą zimną wodą Rybę kroimy w kostkę Dynię obieramy, usuwamy pestki i kroimy w kostkę Cebulę i czosnek obieramy i kroimy w kostkę Marchew i pietruszkę obieramy,…

WIĘCEJ >

Duszony indyk

Do dużego owalnego naczynia żaroodpornego wlewamy wodę, dodajemy sól, ziarenka pieprzu, pieprz mielony i zioła. Wszystko mieszamy i wkładamy indyka. Części mięsa, które nie są zanurzone w wodzie smarujemy smalcem z gęsi lub innym tłuszczem….

WIĘCEJ >

Zapiekanka pomidorowo-bakłażanowa z indyka

Włączamy piekarnik: 180 st. C, opcja pieczenia „góra-dół”.  Bakłażana kroimy w ok 2 cm kostkę. Czosnek przeciskamy przez praskę. Z batata obieraczką robimy wstążki lub kroimy w cienkie paski. Na patelni podsmażamy mięso z cebulą…

WIĘCEJ >