fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Smażone warzywa z sezamem

GetfileIdContentUpload5cplaceholder-70
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Smażone warzywa z sezamem

Przygotowanie

  • Czosnek obieramy i kroimy w plasterki
  • Cebulę obieramy i drobno siekamy
  • Papryki i cukinię kroimy w słupki
  • Szpinak siekamy (niezbyt drobno)
  • Na patelni rozgrzewamy tłuszcz (oliwę i olej)
  • Wrzucamy cebulę z czosnkiem i podsmażamy przez ok. 1 minutę
  • Dodajemy papryki z cukinią i smażymy przez ok. 2-3 minuty, cały czas mieszając
  • Dodajemy szpinak i podsmażamy przez ok. 2 minuty, cały czas mieszając
  • Dodajemy sos sojowy i wodę, mieszamy i podsmażamy przez ok. 1 minutę (do momentu, aż wyparuję prawie cała woda)
  • Danie nakładamy na talerze i posypujemy sezamem

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia warzyw.

Autor

Ajwendieta
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 30 minut
Składniki: 11
Porcje: 4
Trudność: Średni

Lista składników

  • Cukinia zielona (300 g)
  • Szpinak (200 g)
  • Papryka czerwona (150 g)
  • Papryka żółta (150 g)
  • Cebula (105 g)
  • Woda (45 ml)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (20 ml)
  • Czosnek (10 g)
  • Sos sojowy (10 g)
  • Sezam biały (10 g)
  • Olej sezamowy ekologiczny (6 ml)

Potrzebny sprzęt

Deska, Nóż, Patelnia

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Ciasto jaglane z truskawkami i kruszonką gryczaną

Włączamy piekarnik na 180 st. C Truskawki umyć i usunąć szypułki Blaszkę do pieczenia wykładamy papierem do pieczenia Rozpuszczamy masło w małym garnuszku (ma się tylko rozpuścić a nie zagotować) Jajka wybijamy do kielicha blendera…

WIĘCEJ >

Sałatka makaronowa z ogórkiem

Różyczki brokułu ugotować we wrzącej wodzie przez 3 – 4 minuty. Na patelni lekko rozgrzać 2 łyżki oliwy i dodać drobno posiekaną cebulę. Podsmażyć krótko cebulę, a następnie dodać pokrojone różyczki brokułu, posiekane liście jarmużu…

WIĘCEJ >

Karkówka z jabłkami karmelizowanymi z kaszą jaglaną zasmażaną z boczkiem

Karkówkę rozbijamy tłuczkiem do mięsa (a najlepiej sztekerem) Lekko solimy i pieprzymy Kaszę jaglaną gotujemy we wrzącej osolonej wodzie i odcedzamy na sicie Cebulę i czosnek obieramy i kroimy w kostkę Boczek kroimy w kostkę Jabłko…

WIĘCEJ >

Dip ziołowy

Awokado wydłubujemy łyżeczką ze skórki Miąższ przekładamy do naczynia, w którym będziemy blendować, skórę i pestkę wyrzucamy Dodajemy koperek, szczypiorek i miętę oraz sok wyciśnięty z 1 cytryny Blendujemy na gładki dip Doprawiamy solą

WIĘCEJ >