fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Duszone warzywa w pomidorach z chorizo

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c37b3fb3f-13a9-458b-875a-ae5255d1ce1a
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Duszone warzywa w pomidorach z chorizo

Przygotowanie

  • Cebulę z czosnkiem obieramy i kroimy w drobną kostkę
  • Bakłażana i cukinię kroimy w większą kostkę
  • Chorizo kroimy w plastry
  • W rondlu rozgrzewamy tłuszcz
  • Wrzucamy cebulę z czosnkiem i podsmażamy przez ok. 3-4 minuty
  • Dodajemy bakłażana z cukinią i dusimy pod przykryciem przez ok. 5-6 minut (do momentu, aż warzywa zaczną robić się miękkie)
  • Dodajemy chorizo i podsmażamy przez ok. 3-4 minuty
  • Następnie zawartość patelni przenosimy do garnka
  • Dodajemy pomidory oraz przyprawy, mieszamy i dusimy przez ok. 5-6 minut (do momentu, aż wyparuję większość wody z pomidorów)
  • Danie nakładamy na talerz i posypujemy posiekaną zieleniną

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam propozycje przyrządzenia innych, równie smacznych dań z dodatkiem chorizo.

Autor

Ajwendieta
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 1 godziny
Składniki: 11
Porcje: 1
Trudność: Średni

Lista składników

  • Pomidor w puszce (250 g)
  • Bakłażan (100 g)
  • Cukinia zielona (100 g)
  • Kiełbasa chorizo (100 g)
  • Cebula (30 g)
  • Masło klarowane ghee (15 g)
  • Czosnek (5 g)
  • Pietruszka – natka (świeża) (3 g)
  • Sól kłodawska (1.5 g)
  • Pieprz czarny (1.5 g)
  • Papryka ostra mielona (proszek) (1.5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Garnek, Nóż, Rondel

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Zupa czosnkowa na rosole

W garnku rozgrzewamy olej kokosowy Czosnek z cebulą obieramy i kroimy w kostkę Dodajemy do garnka Smażymy chwilę tak, by się lekko przyrumieniły Zalewamy rosołem i miksujemy blenderem na gładki krem Doprawiamy solą Przed podaniem…

WIĘCEJ >

Puree z białej rzodkwi

Białą rzodkiew obieramy i kroimy w grubą kostkę Kawałki warzywa wrzucamy do garnka i zalewamy wodą Gotujemy około 20 minut (do miękkości rzodkwi Odlewamy nadmiar wody, zostawiamy tylko tyle, ile umożliwi nam blendowanie Dodajemy masło…

WIĘCEJ >

Zupa z porem i papryką

Por kroimy w półksiężyce Paprykę kroimy w kostkę W garnku rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy por i podsmażamy przez ok. 2-3 minuty Dodajemy paprykę i podsmażamy przez ok. 3-4 minuty Dolewamy bulion, mieszamy i całość podgrzewamy przez…

WIĘCEJ >

Karkówka z szynkowaru z warzywami duszonymi w maśle klarowanym

Szynka z karkówki Karkówkę wkładamy do jakiegoś naczynia Solimy, pierzymy Dodajemy rozmaryn Bierzemy w ręce i dokładnie wsmarowujemy przyprawy na mięsie Wkładamy mięso do szynkowaru Zakładamy sprężynę i zamykamy szynkowar Wkładamy na min 12 godz….

WIĘCEJ >