fbpx
logo
Szukaj
open close

Smażony indyk z warzywami

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c371430d4-b6ca-46e9-8381-3b7bcdcd71e5
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Smażony indyk z warzywami

Przygotowanie

  • Mięso kroimy w cienkie paski
  • Czosnek z imbirem obieramy i drobno siekamy
  • Cebulę kroimy na ćwiartki
  • Ze szparagów odcinamy końcówki i kroimy na kawałki o wielkości ok. 2 cm
  • Z grochu cukrowego odcinamy końcówki i kroimy na pół
  • Kapustę kroimy na kawałki
  • Na patelni rozgrzewamy tłuszcz
  • Wrzucamy mięso i smażymy przez ok. 2-3 minuty
  • Następnie ściągamy mięso z patelni i odkładamy
  • Na patelnię wrzucamy czosnkiem z imbirem oraz cebulę i smażymy przez ok. 30 sek., cały czas mieszając
  • Dodajemy szparagi, odsączoną kukurydzę oraz groch i smażymy przez ok. 2-3 minuty, cały czas mieszając
  • Dodajemy kapustę i smażymy jeszcze przez ok. 1 minutę (do momentu, aż liście zwiędną)
  • Dodajemy z powrotem mięso i smażymy przez ok. 2 minuty
  • Dodajemy sos ostrygowy oraz wodę i doprowadzamy do wrzenia
  • Następnie zmniejszamy ogień i gotujemy przez ok. 2 minuty, aż sos nieco zgęstnieję

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia indyka.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 30 minut
Składniki: 11
Porcje: 4
Trudność: Średni

Lista składników

  • Indyk pierś (500 g)
  • Kapusta pekińska (350 g)
  • Groch cukrowy (200 g)
  • Kukurydza w zalewie (słoik) (150 g)
  • Woda (125 ml)
  • Cebula dymka (120 g)
  • Szparag (100 g)
  • Sos ostrygowy (50 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (20 ml)
  • Czosnek (5 g)
  • Imbir korzeń (5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Nóż, Patelnia

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Powiązane przepisy

Filet z indyka w stylu tex-mex

Do miski wsypujemy przyprawy (kmin rzymski i pieprz) i mieszamy Na talerzu układamy mięso i nacieramy dokładnie mieszanką przypraw z (…)

WIĘCEJ >

Grillowana pierś z indyka na warzywach

Grillowana pierś z indyka Mięso kroimy wzdłuż na cieńsze plastry Do miski wlewamy sos sojowy i tłuszcz, dodajemy przeciśnięty przez (…)

WIĘCEJ >

Faszerowane piersi z indyka

Włączamy piekarnik i wstawiamy do niego puste naczynie żaroodporne, temp 180 st. C, opcja grzania z góry i dołu. Pierś (…)

WIĘCEJ >

Duszony indyk

Do dużego owalnego naczynia żaroodpornego wlewamy wodę, dodajemy sól, ziarenka pieprzu, pieprz mielony i zioła. Wszystko mieszamy i wkładamy indyka. (…)

WIĘCEJ >

Gulasz z indyka z puree selerowo – gruszkowym

Gulasz: Indyka pokroić w kostkę Marchew, pietruszkę obrać i pokroić w kostkę Cebulę i czosnek obrać i pokroić w paski (…)

WIĘCEJ >