fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Smażony indyk z warzywami

GetfileIdContentUpload5cplaceholder-379
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Smażony indyk z warzywami

Przygotowanie

  • Mięso kroimy w cienkie paski
  • Czosnek z imbirem obieramy i drobno siekamy
  • Cebulę kroimy na ćwiartki
  • Ze szparagów odcinamy końcówki i kroimy na kawałki o wielkości ok. 2 cm
  • Z grochu cukrowego odcinamy końcówki i kroimy na pół
  • Kapustę kroimy na kawałki
  • Na patelni rozgrzewamy tłuszcz
  • Wrzucamy mięso i smażymy przez ok. 2-3 minuty
  • Następnie ściągamy mięso z patelni i odkładamy
  • Na patelnię wrzucamy czosnkiem z imbirem oraz cebulę i smażymy przez ok. 30 sek., cały czas mieszając
  • Dodajemy szparagi, odsączoną kukurydzę oraz groch i smażymy przez ok. 2-3 minuty, cały czas mieszając
  • Dodajemy kapustę i smażymy jeszcze przez ok. 1 minutę (do momentu, aż liście zwiędną)
  • Dodajemy z powrotem mięso i smażymy przez ok. 2 minuty
  • Dodajemy sos ostrygowy oraz wodę i doprowadzamy do wrzenia
  • Następnie zmniejszamy ogień i gotujemy przez ok. 2 minuty, aż sos nieco zgęstnieję

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia indyka.

Autor

Ajwendieta
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 30 minut
Składniki: 11
Porcje: 4
Trudność: Średni

Lista składników

  • Indyk pierś (500 g)
  • Kapusta pekińska (350 g)
  • Groch cukrowy (200 g)
  • Kukurydza w zalewie (słoik) (150 g)
  • Woda (125 ml)
  • Cebula dymka (120 g)
  • Szparag (100 g)
  • Sos ostrygowy (50 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (20 ml)
  • Czosnek (5 g)
  • Imbir korzeń (5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Nóż, Patelnia

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Kleisty ryż z mango

Ryż należy przepłukać pod bieżącą wodą, aż woda będzie przezroczysta. Ryż przełożyć do garnka i zalać wodą. Przykryć i gotować przez 20 minut, aż ryż będzie miękki. Przełożyć ryż do płaskiego naczynia i wymieszać widelcem….

WIĘCEJ >

Pieczony ser owczy z warzywami

Ser kroimy na plastry (1 plaster na 100 g sera) Pomidory kroimy w plastry Cebulę z czosnkiem obieramy i kroimy w plastry Przygotowujemy kawałki folii aluminiowej o wymiarach ok. 20 cm x 20 cm (jeden…

WIĘCEJ >

Smakowita zapiekanka z indykiem

Mięso kroimy w kostkę i gotujemy we wrzącej wodzie przez ok. 5 minut, a następnie odcedzamy Seler kroimy w kostkę Cebulę obieramy i drobno siekamy Marchew obieramy i kroimy w kostkę Zieleninę drobno siekamy Ziemniaki…

WIĘCEJ >

Pieczone krewetki po kajeńsku

Krewetki oczyszczamy (obieramy z pancerza i usuwamy przewód pokarmowy) i przenosimy do miski Cebulę z czosnkiem obieramy, drobno siekamy i przenosimy do blendera Do blendera dodajemy przyprawy oraz tłuszcz i całość dokładnie blendujemy Zawartość blendera…

WIĘCEJ >