fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Smażony łosoś i warzywa

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cb05a5878-100b-44aa-9946-57357feb35c5
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Smażony łosoś i warzywa

Przygotowanie

  • Łososia dokładnie myjemy i osuszamy ręcznikiem papierowym
  • Następnie posypujemy łososia z każdej strony przyprawami
  • Na patelni rozgrzewamy tłuszcz
  • Kładziemy łososia i smażymy przez ok. 3-4 minuty z każdej strony
  • Pomidora kroimy w cząstki
  • Na talerze nakładamy smażonego łososia, na nim kładziemy zieleninę, a obok cząstki pomidora

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam propozycje przyrządzenia innych dań z użytkiem łososia.

Autor

Iwona Wierzbicka
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 15 minut
Składniki: 7
Porcje: 2
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Łosoś atlantycki (świeży) (400 g)
  • Pomidor (170 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (20 ml)
  • Koper (świeży) (12 g)
  • Sól kłodawska (0.5 g)
  • Pieprz czarny (0.5 g)
  • Estragon suszony (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Nóż, Patelnia, Ręcznik papierowy

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Komosanka dla dziecka 2

Komosę ryżową gotujemy przez ok. 12-15 minut w mleku (w razie potrzeby możemy dolać odrobinę wody) Następnie przenosimy komosę do miski i dekorujemy owocami jak na załączonym obrazku

WIĘCEJ >

Śmietana z bananem

Banana obieramy, kroimy w plastry i przenosimy do miski Na wierzch nakładamy śmietanę

WIĘCEJ >

Figi świeże

Figi myjemy, obieramy ze skóry Kroimy dowolnie, np. w plastry

WIĘCEJ >

Indyk duszony z warzywami

Czosnek obieramy i kroimy w kostkę Cebulę oraz por obieramy i kroimy w piórka Mięso i pieczarki kroimy w kostkę Paprykę kroimy w słupki Marchew oraz seler obieramy i kroimy w słupki Na patelni rozgrzewamy…

WIĘCEJ >