fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Smażony łosoś i warzywa

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cb05a5878-100b-44aa-9946-57357feb35c5
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Smażony łosoś i warzywa

Przygotowanie

  • Łososia dokładnie myjemy i osuszamy ręcznikiem papierowym
  • Następnie posypujemy łososia z każdej strony przyprawami
  • Na patelni rozgrzewamy tłuszcz
  • Kładziemy łososia i smażymy przez ok. 3-4 minuty z każdej strony
  • Pomidora kroimy w cząstki
  • Na talerze nakładamy smażonego łososia, na nim kładziemy zieleninę, a obok cząstki pomidora

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam propozycje przyrządzenia innych dań z użytkiem łososia.

Autor

Iwona Wierzbicka
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 15 minut
Składniki: 7
Porcje: 2
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Łosoś atlantycki (świeży) (400 g)
  • Pomidor (170 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (20 ml)
  • Koper (świeży) (12 g)
  • Sól kłodawska (0.5 g)
  • Pieprz czarny (0.5 g)
  • Estragon suszony (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Nóż, Patelnia, Ręcznik papierowy

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Steki wołowe z pieprzem kajeńskim

Do miski wsypujemy przyprawy (paprykę, pieprz, tymianek, kmin i kolendrę) i dokładnie mieszamy Mięso kładziemy na talerz i posypujemy z każdej strony przyprawami, a następnie zawijamy w folię i odkładamy na ok. 1 godz. Na…

WIĘCEJ >

Wołowina w sosie musztardowym

Zieleninę drobno siekamy i przenosimy do miski Czosnek obieramy, drobno siekamy i przenosimy do miski Do miski wlewamy tłuszcz (2/5 ilości oliwy), dodajemy przyprawy (pieprz) i całość dokładnie mieszamy Blachę wykładamy papierem do pieczenia Mięso…

WIĘCEJ >

Ciasto gruszkowe z musem bananowym

Bierzemy miskę i wrzucamy do niej masło Dodajemy jajka, mąkę jaglaną i gryczaną Dodajemy cukier i jajka Mieszamy rękami na jednolitą masę Wyrobione ciasto dzielimy na dwie części Obie części formujemy w kulkę Oba ciasta…

WIĘCEJ >

Karmel daktylowy

Daktyle zalewamy wrzątkiem na co najmniej 10 minut. Odsączamy zostawiając wodę w której się moczyły. Daktyle miksujemy z masłem orzechowym na gładką masę.

WIĘCEJ >