fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Śniadanie dla zakochanych

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5ceb14d547-c315-4507-8f48-87988af94ddc
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Śniadanie dla zakochanych

Przygotowanie

  • Marchew z ziemniakiem obieramy i gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie przez ok. 15 minut (do miękkości), a następnie odcedzamy
  • Z marchewki, ziemniaka i buraka wykrawamy serduszka (najlepiej jest to zrobić za pomocą specjalnej wykrawaczki)
  • Szczypiorek siekamy
  • Na patelni rozgrzewamy tłuszcz
  • Wybijamy jajo na kształt serca (najlepiej jest to zrobić za pomocą specjalnej foremki) i smażymy przez ok. 3-4 minuty (do momentu ścięcia się białka)
  • Na talerz nakładamy jajo i posypujemy szczypiorkiem oraz przyprawami, a obok układamy warzywne serduszka

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów.

Autor

Iwona Wierzbicka
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 30 minut
Składniki: 8
Porcje: 1
Trudność: Średni

Lista składników

  • Jajo kurze (51 g)
  • Burak ugotowany (10 g)
  • Ziemniak (10 g)
  • Smalec z gęsi (6 g)
  • Marchew (6 g)
  • Szczypiorek (2 g)
  • Sól kłodawska (0.5 g)
  • Pieprz czarny (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Garnek, Nóż, Obieraczka do warzyw, Patelnia

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Zupa buraczkowa z wędzonym boczkiem

Podgrzewamy 750 ml bulionu Cebulę i czosnek obrać i pokroić w kostkę Marchew i pietruszkę obrać i pokroić w kostkę Buraki obrać i pokroić w kostkę Boczek pokroić w kostkę Bierzemy garnek, rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy…

WIĘCEJ >

Owsiana granola domowa

Wybrany syrop lub miód mieszamy z olejem, aż powstanie gładka masa. W tym celu najlepiej je lekko ogrzać i energicznie mieszać. Następnie wlewamy to do płatków z solą i dokładnie mieszamy – świetnie sprawdzą się…

WIĘCEJ >

Szynka wieprzowa z wolnowaru z sałatką

Szynka: Karkówkę solimy i pieprzymy Wkładamy do pustego i suchego wolnowaru Przykrywamy pokrywką Ustawiamy wolnowar na 8 godzin na opcję low Wyłączamy wolnowar, czekamy aż trochę ostygnie i wkładamy misę z wolnowaru z mięsem do…

WIĘCEJ >

Babka bananowo – cytrynowa

Rozgrzewamy piekarnik do 170 st. C. Bierzemy cytrynę, szorujemy szczoteczką pod bieżącą wodą Trzemy skórkę z cytryny na tarce, (tylko tą zewnętrzną) Cytrynę przekrawamy i wyciskamy z niej sok do jakiegoś naczynia Przygotowujemy formę do…

WIĘCEJ >