fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Kanapki dziecięce – zakochane rybki

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5ceb683590-4826-4466-9842-d451c1d5c03c
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Kanapki dziecięce – zakochane rybki

Przygotowanie

  • Z chleba wycinamy kółka i kawałki na kształt płetw
  • Następnie smarujemy chleb serem
  • Z truskawek usuwamy szypułki i wycinamy kawałki na kształt serduszek, płetw, łusek i pyszczków
  • Wszystkie składniki układamy na talerzu na kształt rybek, tak jak na załączonym obrazku

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam propozycje przyrządzenia innych, dziecięcych dań.

Autor

Iwona Wierzbicka
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 15 minut
Składniki: 5
Porcje: 1
Trudność: Średni

Lista składników

  • Chleb gryczany (na drożdżach) (50 g)
  • Ser Mascarpone (24 g)
  • Truskawka (20 g)
  • Borówka (10 g)
  • Pietruszka – natka (świeża) (1 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Nóż

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Bulion jarski

Cebulę i czosnek, razem z łupinami pokroić na 4 części i wrzucić do garnka Warzywa obrać i wrzucić do garnka, tylko obrany seler pociąć na kilka kawałków Dodać liść laurowy i zioło angielskie Wsypać czubatą łyżkę soli…

WIĘCEJ >

Batat pieczony z ryżem

Piekarnik nagrzewamy do temp. 180 st. C Batat obieramy i kroimy na pół, a następnie kroimy na skos tworząc kratkę (jak na załączonym obrazku) Blachę wykładamy papierem do pieczenia Na papier kładziemy połówki batatu, skrapiamy…

WIĘCEJ >

Ziemniaczane myszki

Ziemniaki obieramy i gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie przez ok. 15-20 minut (do miękkości) Ser kroimy w małe prostokąciki Z oliwek wycinamy kawałki na kształt oczek i nosków Marchew obieramy i kroimy w małe plasterki…

WIĘCEJ >

Komosanka z jogurtem kokosowym i z jagodami

Komosę ryżową gotujemy w wodzie do miękkości około 12 minut Odstawiamy na 10 minut Mieszamy z jogurtem kokosowym i dodajemy jagody Opcjonalnie dekorujemy posiekanymi listkami mięty

WIĘCEJ >