fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Sorbet zakochanych

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cc74df0b1-5405-4e03-8978-f400b9c66a1d-1
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Sorbet zakochanych

Przygotowanie

  • Banany obrać, pokroić w plasterki
  • Włożyć do jakiegoś pudełka, które będzie miało proste dno, np. pudełko prostokątne lub małe litrowe wiaderko
  • Wiśnie wydrylować i włożyć do innego pudełka z prostym dnem
  • Owoce włożyć do zamrażarki na 11 godzin
  • Wyjąć i po około 30 minutach sprawdzić czy już da się wbić nóż w zamrożone owoce
  • Jeśli nóż wchodzi w owoce to blender też da radę
  • Jeśli jeszcze za mocno są zamrożone to czekamy z 15 minut
  • Bierzemy blender i blendujemy po kolei każde pudełko z owocami, w ten sposób powstają sorbety
  • Gotowe sorbety nakładamy na talerz i posypujemy płatkami migdałów

Rady dietetyka

Sprawdź, czy wszystkie składniki przepisu odpowiadają Twojej aktualnej diecie – więcej informacji w piktogramach.

Uwagi

Jeśli kupujemy mrożone wiśnie – zwracajmy uwagę na to, by były bez pestek.

W podpiętych, powiązanych przepisach znajdują się nasze pomysły na sorbety – koniecznie do nich zajrzyj.

Autor

Ajwendieta
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietę!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: powyżej 1 godziny
Składniki: 3
Porcje: 1
Trudność: Średni

Lista składników

  • 2 banany (240 g)
  • 500 g świeżych wiśni
  • 2 łyżki migdałów (30 g)

Potrzebny sprzęt

Blender

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Dip ziołowy

Awokado wydłubujemy łyżeczką ze skórki Miąższ przekładamy do naczynia, w którym będziemy blendować, skórę i pestkę wyrzucamy Dodajemy koperek, szczypiorek i miętę oraz sok wyciśnięty z 1 cytryny Blendujemy na gładki dip Doprawiamy solą

WIĘCEJ >

Zupa buraczkowa z wędzonym boczkiem

Podgrzewamy 750 ml bulionu Cebulę i czosnek obrać i pokroić w kostkę Marchew i pietruszkę obrać i pokroić w kostkę Buraki obrać i pokroić w kostkę Boczek pokroić w kostkę Bierzemy garnek, rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy…

WIĘCEJ >

Ryżanka ze słonecznikiem

Ryż gotujemy w wodzie lub mleku roślinnym (proporcja 1 część ryżu, 4 części płynu) przez około 15 minut lub do pochłonięcia całej wilgoci Całość przelewamy do miseczki, następnie dodajemy garść pestek słonecznika Dla smaku można…

WIĘCEJ >

Komosanka z jogurtem kokosowym i z jagodami

Komosę ryżową gotujemy w wodzie do miękkości około 12 minut Odstawiamy na 10 minut Mieszamy z jogurtem kokosowym i dodajemy jagody Opcjonalnie dekorujemy posiekanymi listkami mięty

WIĘCEJ >