fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Sorbet zakochanych

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cc74df0b1-5405-4e03-8978-f400b9c66a1d-1

Sorbet zakochanych

Przygotowanie

  • Banany obrać, pokroić w plasterki
  • Włożyć do jakiegoś pudełka, które będzie miało proste dno, np. pudełko prostokątne lub małe litrowe wiaderko
  • Wiśnie wydrylować i włożyć do innego pudełka z prostym dnem
  • Owoce włożyć do zamrażarki na 11 godzin
  • Wyjąć i po około 30 minutach sprawdzić czy już da się wbić nóż w zamrożone owoce
  • Jeśli nóż wchodzi w owoce to blender też da radę
  • Jeśli jeszcze za mocno są zamrożone to czekamy z 15 minut
  • Bierzemy blender i blendujemy po kolei każde pudełko z owocami, w ten sposób powstają sorbety
  • Gotowe sorbety nakładamy na talerz i posypujemy płatkami migdałów

Rady dietetyka

Sprawdź, czy wszystkie składniki przepisu odpowiadają Twojej aktualnej diecie – więcej informacji w piktogramach.

Uwagi

Jeśli kupujemy mrożone wiśnie – zwracajmy uwagę na to, by były bez pestek.

W podpiętych, powiązanych przepisach znajdują się nasze pomysły na sorbety – koniecznie do nich zajrzyj.

Autor

Ajwendieta
Czas: powyżej 1 godziny
Składniki: 3
Porcje: 1
Trudność: Średni

Lista składników

  • 2 banany (240 g)
  • 500 g świeżych wiśni
  • 2 łyżki migdałów (30 g)

Potrzebny sprzęt

Blender
Heading layer
Pobierz za darmo aplikację na smartfona i zacznij pracę nad swoją dietą!
Slider

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Sałatka z owoców sezonowych – lato

Wszystkie owoce umyć Z moreli usunąć pestkę, pokroić kostkę Truskawki pokroić na połówki lub na ćwiartki Wymieszać wszystkie owoce

WIĘCEJ >

Mleko kokosowe – własnej roboty

Jeśli mamy kokos, należy go rozbić (najlepiej włożyć do dużego garnka i uderzyć mocno młotkiem kilka razy aż pęknie skorupa) Po usunięciu łupiny, otrzymujemy miąższ ze skórą, wodę, która wyciekła z kokosa cedzimy przez gęste…

WIĘCEJ >

Wietnamskie bun

Mięso kroimy na małe kawałki. Przygotowujemy marynatę mieszając ze sobą wszystki składniki (papryczkę i czosnek drobno kroimy i dodajemy do części płynnej). Mięso zalewamy marynatą i wstawiamy do lodówki co najmniej na pół godziny. Przygotowujemy…

WIĘCEJ >

Risotto z kalafiora

Kalafior dzielimy na małe kawałki Wrzucamy partiami do naczynia, w którym będziemy miksować Miksujemy kilka sekund każdą partię, żeby wyglądało jak ryż Cebulę obieramy, kroimy w kostkę Na patelni rozgrzewamy tłuszcz, wrzucamy cebulę Podsmażamy 2…

WIĘCEJ >