Sorbet zakochanych
Sorbet zakochanych
Przygotowanie
- Banany obrać, pokroić w plasterki
- Włożyć do jakiegoś pudełka, które będzie miało proste dno, np. pudełko prostokątne lub małe litrowe wiaderko
- Wiśnie wydrylować i włożyć do innego pudełka z prostym dnem
- Owoce włożyć do zamrażarki na 11 godzin
- Wyjąć i po około 30 minutach sprawdzić czy już da się wbić nóż w zamrożone owoce
- Jeśli nóż wchodzi w owoce to blender też da radę
- Jeśli jeszcze za mocno są zamrożone to czekamy z 15 minut
- Bierzemy blender i blendujemy po kolei każde pudełko z owocami, w ten sposób powstają sorbety
- Gotowe sorbety nakładamy na talerz i posypujemy płatkami migdałów
Rady dietetyka
Sprawdź, czy wszystkie składniki tego przepisu odpowiadają Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia sorbetów.
Autor
Lista składników
- Wiśnia (świeża) (500 g)
- Banan (świeży) (240 g)
- Migdał (30 g)
Potrzebny sprzęt
Podobne tematy
Spaghetti z cukinii na zimno
Cukinię obieramy i tniemy na cieniutkie paseczki używając do tego celu obieraczki do warzyw. Przydatnym urządzeniem do tego celu może również być spiromat (tarka spiralna). Wszystkie składniki na sos miksujemy i powstałym sosem polewamy cukiniowe…
WIĘCEJ >Komosanka z mlekiem roślinnym, jabłkiem i cynamonem
Komosę gotujemy we wrzącej wodzie przez ok. 15 minut (lub wg instrukcji na opakowaniu), co jakiś czas mieszając Następnie dolewamy mleko i mieszamy Jabłko ścieramy na grubych oczkach Komosankę przenosimy do miski, dodajemy jabłko, cynamon…
WIĘCEJ >Omlet ze szparagami
Szparagi Cebulę obieramy i kroimy w półksiężyce Szparagi kroimy na 4 części Rozgrzewamy na patelni łyżkę tłuszczu Wrzucamy cebulę, podsmażamy 3 min Dodajemy szparagi, lekko solimy i pieprzymy Podsmażamy 3 min Omlet Jajka wybić na…
WIĘCEJ >Chłodnik ze szpinaku i awokado z jajkiem
Awokado obieramy, wyrzucamy pestkę Miąższ wkładamy do naczynia, w którym będziemy miksować Seler kroimy w kawałki i dodajemy do naczynia Dodajemy szpinak Dodajemy sok i czosnek niedźwiedzi Dolewamy wodę gazowaną Lekko solimy i pieprzymy Miksujemy…
WIĘCEJ >