fbpx
logo
Szukaj
open close

Sorbet zakochanych

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cc74df0b1-5405-4e03-8978-f400b9c66a1d-1
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Sorbet zakochanych

Przygotowanie

  • Banany obrać, pokroić w plasterki
  • Włożyć do jakiegoś pudełka, które będzie miało proste dno, np. pudełko prostokątne lub małe litrowe wiaderko
  • Wiśnie wydrylować i włożyć do innego pudełka z prostym dnem
  • Owoce włożyć do zamrażarki na 11 godzin
  • Wyjąć i po około 30 minutach sprawdzić czy już da się wbić nóż w zamrożone owoce
  • Jeśli nóż wchodzi w owoce to blender też da radę
  • Jeśli jeszcze za mocno są zamrożone to czekamy z 15 minut
  • Bierzemy blender i blendujemy po kolei każde pudełko z owocami, w ten sposób powstają sorbety
  • Gotowe sorbety nakładamy na talerz i posypujemy płatkami migdałów

Rady dietetyka

Sprawdź, czy wszystkie składniki tego przepisu odpowiadają Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia sorbetów.

Autor

Ajwendieta
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: powyżej 1 godziny
Składniki: 3
Porcje: 2
Trudność: Średni

Lista składników

  • Wiśnia (świeża) (500 g)
  • Banan (świeży) (240 g)
  • Migdał (30 g)

Potrzebny sprzęt

Blender, Deska, Naczynie płaskie, Nóż, Talerz, Zamrażarka

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Spaghetti z cukinii na zimno

Cukinię obieramy i tniemy na cieniutkie paseczki używając do tego celu obieraczki do warzyw. Przydatnym urządzeniem do tego celu może również być spiromat (tarka spiralna). Wszystkie składniki na sos miksujemy i powstałym sosem polewamy cukiniowe…

WIĘCEJ >

Komosanka z mlekiem roślinnym, jabłkiem i cynamonem

Komosę gotujemy we wrzącej wodzie przez ok. 15 minut (lub wg instrukcji na opakowaniu), co jakiś czas mieszając Następnie dolewamy mleko i mieszamy Jabłko ścieramy na grubych oczkach Komosankę przenosimy do miski, dodajemy jabłko, cynamon…

WIĘCEJ >

Omlet ze szparagami

Szparagi Cebulę obieramy i kroimy w półksiężyce Szparagi kroimy na 4 części Rozgrzewamy na patelni łyżkę tłuszczu Wrzucamy cebulę, podsmażamy 3 min Dodajemy szparagi, lekko solimy i pieprzymy Podsmażamy 3 min Omlet Jajka wybić na…

WIĘCEJ >

Chłodnik ze szpinaku i awokado z jajkiem

Awokado obieramy, wyrzucamy pestkę Miąższ wkładamy do naczynia, w którym będziemy miksować Seler kroimy w kawałki i dodajemy do naczynia Dodajemy szpinak Dodajemy sok i czosnek niedźwiedzi Dolewamy wodę gazowaną Lekko solimy i pieprzymy Miksujemy…

WIĘCEJ >