fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Sorbet zakochanych

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cc74df0b1-5405-4e03-8978-f400b9c66a1d-1
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Sorbet zakochanych

Przygotowanie

  • Banany obrać, pokroić w plasterki
  • Włożyć do jakiegoś pudełka, które będzie miało proste dno, np. pudełko prostokątne lub małe litrowe wiaderko
  • Wiśnie wydrylować i włożyć do innego pudełka z prostym dnem
  • Owoce włożyć do zamrażarki na 11 godzin
  • Wyjąć i po około 30 minutach sprawdzić czy już da się wbić nóż w zamrożone owoce
  • Jeśli nóż wchodzi w owoce to blender też da radę
  • Jeśli jeszcze za mocno są zamrożone to czekamy z 15 minut
  • Bierzemy blender i blendujemy po kolei każde pudełko z owocami, w ten sposób powstają sorbety
  • Gotowe sorbety nakładamy na talerz i posypujemy płatkami migdałów

Rady dietetyka

Sprawdź, czy wszystkie składniki przepisu odpowiadają Twojej aktualnej diecie – więcej informacji w piktogramach.

Uwagi

Jeśli kupujemy mrożone wiśnie – zwracajmy uwagę na to, by były bez pestek.

W podpiętych, powiązanych przepisach znajdują się nasze pomysły na sorbety – koniecznie do nich zajrzyj.

Autor

Ajwendieta
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietę!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: powyżej 1 godziny
Składniki: 3
Porcje: 1
Trudność: Średni

Lista składników

  • 2 banany (240 g)
  • 500 g świeżych wiśni
  • 2 łyżki migdałów (30 g)

Potrzebny sprzęt

Blender

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Surówka z kapusty pekińskiej z awokado, kiełkami rzodkiewki

Kapustę pekińską siekamy dość drobno. Awokado obieramy, kroimy w kostkę i skrapiamy sokiem z połowy limonki. Kiełki rzodkiewki płuczemy pod bieżącą wodą i osuszamy na sicie. Przygotowujemy sos. W miseczce mieszamy oliwę, sok z limonki,…

WIĘCEJ >

Jajka zapiekane w awokado

Rozgrzewamy piekarnik do 180 st. C Awokado obieramy ze skóry Przekrawamy wzdłuż na pół i wyrzucamy pestkę Odcinamy delikatnie dół awokado, w ten sposób, żeby mogło stać poziomo i się nie przewracało Lekko solimy i…

WIĘCEJ >

Szynka z sarny, boczku i rydzów z sałatką brokułową

Sarninę razem z czosnkiem mielimy na standardowym sitku (średnim) Boczek kroimy w kostkę około 1 cm Rydze czyścimy i kroimy w kawałki, (jeśli mamy zamrożone, to trzeba je wyjąć kilka godzin wcześniej, żeby odtajały) Zmieloną…

WIĘCEJ >

Zupa buraczkowa (wegańska / wegetariańska)

Marchew, pietruszkę, cebulę i czosnek obrać Marchew i pietruszkę pokroić w kostkę Cebulę z czosnkiem pokroić w półksiężyce Śliwki pokroić w paseczki Buraki pokroić w kostkę W garnku rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy cebulę z czosnkiem Podsmażamy…

WIĘCEJ >