fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Sorbet zakochanych

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cc74df0b1-5405-4e03-8978-f400b9c66a1d-1
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Sorbet zakochanych

Przygotowanie

  • Banany obrać, pokroić w plasterki
  • Włożyć do jakiegoś pudełka, które będzie miało proste dno, np. pudełko prostokątne lub małe litrowe wiaderko
  • Wiśnie wydrylować i włożyć do innego pudełka z prostym dnem
  • Owoce włożyć do zamrażarki na 11 godzin
  • Wyjąć i po około 30 minutach sprawdzić czy już da się wbić nóż w zamrożone owoce
  • Jeśli nóż wchodzi w owoce to blender też da radę
  • Jeśli jeszcze za mocno są zamrożone to czekamy z 15 minut
  • Bierzemy blender i blendujemy po kolei każde pudełko z owocami, w ten sposób powstają sorbety
  • Gotowe sorbety nakładamy na talerz i posypujemy płatkami migdałów

Rady dietetyka

Sprawdź, czy wszystkie składniki tego przepisu odpowiadają Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia sorbetów.

Autor

Ajwendieta
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: powyżej 1 godziny
Składniki: 3
Porcje: 2
Trudność: Średni

Lista składników

  • Wiśnia (świeża) (500 g)
  • Banan (świeży) (240 g)
  • Migdał (30 g)

Potrzebny sprzęt

Blender, Deska, Naczynie płaskie, Nóż, Talerz, Zamrażarka

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Zupa krem z dyni z serem guayerre (wegetariańska)

Dynię kroimy w kostkę Cebulę obieramy i kroimy w kostkę W garnku rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy cebulę, podsmażamy 2-3 min Dodajemy dynię, podsmażamy 4-5 min Zalewamy bulionem Gotujemy 20 min na średnim ogniu Ser trzemy na…

WIĘCEJ >

Gruszki duszone w sosie kokosowo-waniliowym z sorbetem truskawkowym

Gruszki: Wycisnąć sok z cytryny i przelać przez sitko (żeby nie było pestek) Laskę waniliową przekroić wzdłuż na pół Gruszki obrać, przekroić na pół, wydłubać pestki i ogonek Gotujemy gruszki na parze, jeśli nie mamy…

WIĘCEJ >

Szpinak pieczony w papryce

Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni. Na patelni rozpuszczamy masło i smażymy szpinak przez 5 minut. Paprykę kroimy na pół, usuwamy nasiona i białe włókniste części. Połówki układamy w naczyniu żaroodpornym. Do szpinaku dodajemy płatki drożdżowe…

WIĘCEJ >

Surówka z czerwonej kapusty z granatem

Kapustę siekamy na bardzo cienkie paski, przekładamy do dużej miski i posypujemy solą W tym czasie siekamy bardzo drobno pietruszkę morele morele kroimy w kostkę Dodajemy do kapusty i wszystko dokładnie mieszamy W szklance mieszamy…

WIĘCEJ >