fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Sorbet bananowy i gruszkowy

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c83560d45-3e91-4e8e-8b86-0f463cf95b9c-1
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Sorbet bananowy i gruszkowy

Przygotowanie

  • Obieramy banany i kroimy w 1 cm plastry
  • Obieramy gruszki, usuwamy gniazda nasienne i ogonek, kroimy w kostkę
  • Pokrojone owoce wkładamy osobno w miseczki i wkładamy do zamrażarki na 8 godz.
  • Wyjmujemy owoce z zamrażarki odstawiamy na stole na 20 min
  • Sprawdzamy nożykiem, czy da się go wbić w zamrożone owoce, jeśli jest problem, to czekamy jeszcze z 10 min
  • Owoce wkładamy osobno w dwa naczynia w których będziemy blendować
  • Na każde owoce wyciskamy po ¼ cytryny
  • Blendujemy na gładką masę 

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia sorbetów.

Autor

Ajwendieta
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: powyżej 1 godziny
Składniki: 3
Porcje: 2
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Gruszka (260 g)
  • Banan (świeży) (240 g)
  • Cytryna (40 g)

Potrzebny sprzęt

Blender, Deska, Miska, Nóż, Zamrażarka

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Pierś kaczki duszona w gruszkach z brukselką i marchewką na masełku

Pierś kaczą kładziemy na desce skórą do góry i nacinamy nożem skórę w kratkę Solimy i pieprzymy mięso z obu stron Gruszkę kroimy na ćwiartki, usuwamy gniazdo nasienne i ogonek Obieramy marchewkę i czyścimy brukselkę…

WIĘCEJ >

Pasta marchewkowo-daktylowa

Marchewkę obieramy i trzemy na tarce na dużych oczkach Daktyle kroimy w cienkie paski Cebulę obieramy i kroimy w kostkę Na patelni rozgrzewamy tłuszcz i przesmażamy cebulę przez 2-3 min Dodajemy marchewkę i daktyle Podsmażamy…

WIĘCEJ >

Gołąbki z jelenia w sosie grzybowym

Gołąbki: Kaszę gryczaną płuczemy na sicie pod zimną woda, a następnie wrzucamy do litrowego garnka z gotującą lekko osoloną wodą Gotujemy 10 min i odcedzamy na sicie Bierzemy duży garnek (taki, żeby kapusta się w…

WIĘCEJ >

Chłodnik z botwinki, kalarepy i rzodkiewki

Botwinę, rzodkiewki i kalarepę umyć, zetrzeć na tarce. Przełożyć do garnka, zalać wodą ilość taka, aby przykryć warzywa. Gotować przez 5 minut pod przykryciem. Wywar schłodzić. Dodać pokrojony koperek, sól, pieprz. Wszystko dokładnie mieszamy i…

WIĘCEJ >