Sorbet malinowy
Sorbet malinowy
Przygotowanie
- Obieramy jabłko i banana, kroimy w kawałki
- Owoce mieszamy razem w misce
- Dodajemy maliny i wkładamy do zamrażarki na kilka godz.
- Wyjmujemy owoce z zamrażarki i miksujemy blenderem
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie – zajrzyj w piktogramy.
Uwagi
Przed miksowaniem zamrożonych owoców, najpierw sprawdzamy nożykiem, czy da się wbić w nie zamrożony owoc – jeśli tak, to oznacza, że blender też sobie łatwo poradzi. Jeśli jest za twarde, to czekamy przez 15 – 20 minut do momentu aż owoce lekko „puszczą” soki.
Autor
Lista składników
- 100 g malin
- ⅓ jabłka (60 g)
- 1 banan (120 g)
Potrzebny sprzęt
Podobne tematy
Sałatka z awokado i żurawiny
W miseczce mieszamy składniki na sos W dużej misce układamy szpinak Dodajemy pokrojone w plasterki awokado, żurawinę oraz orzechy Polewamy sosem
WIĘCEJ >Mrożony koktajl bananowo ananasowy
Myjemy liście szpinaku Do blendera wkładamy wszystkie składniki Blendujemy
WIĘCEJ >Kaczka duszona w jabłkach z pieczonym jabłkiem z żurawiną i kapustą modrą
Kaczka: Nagrzewamy piekarnik Kaczkę kładziemy w brytfannie lub naczyniu żaroodpornym z pokrywką 2 jabłka kroimy w kostkę (usunąć ogonek i gniazdo nasienne) Pokrojone jabłka wrzucamy do jakiejś miski i wsypujemy łyżkę majeranku, mieszamy Kaczkę solimy,…
WIĘCEJ >