logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Sorbet malinowy

GetfileIdContentUpload5cplaceholder-105

Sorbet malinowy

Przygotowanie

  • Obieramy jabłko i banana, kroimy w kawałki
  • Owoce mieszamy razem w misce
  • Dodajemy maliny i wkładamy do zamrażarki na kilka godz.
  • Wyjmujemy owoce z zamrażarki i miksujemy blenderem

Uwagi

Przed miksowaniem zamrożonych owoców, najpierw sprawdzamy nożykiem, czy da się wbić w zamrożony owoc, jeśli tak, to blender też sobie łatwo poradzi. Jeśli jest za twarde, to czekamy 15 – 20 min, aż owoce lekko „puszczą”

Autor

Gość Ajwen
Czas: powyżej 1 godziny
Składniki: 3
Porcje: 1
Trudność: Średni

Lista składników

  • 100 g malin
  • ⅓ jabłka
  • 1 banan

Potrzebny sprzęt

Blender, Miska, Zamrażarka
Heading layer
Pobierz za darmo aplikację na smartfona i zacznij pracę nad swoją dietą!
Slider

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Cukiniowo – bazyliowy omlet

Cebulę, czosnek i bazylię drobno siekamy. Na patelni rozgrzewamy olej i podsmażamy na nim cebulę z czosnkiem. Zanim cebula się (…)

WIĘCEJ >

Śledzie marynowane – samodzielnie robione

Wodę, ocet, sól, przyprawy zagotowujemy w garnku (ma się tylko zagotować i zestawiamy z palnika) Odstawiamy na 30 min do (…)

WIĘCEJ >

Pasta z łososia i awokado w rulonie z ogórka zielonego

Awokado obieramy ze skóry i wkładamy do blendera lub naczynia, w którym będziemy blendować Dodajemy łososia Wyciskamy sok z cytryny (…)

WIĘCEJ >

Banan

Banana umyć, odciąć końce i obrać

WIĘCEJ >

FreshMail.pl
 

FreshMail.pl