fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Sorbet malinowy

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c738dfe19-d503-4902-9eeb-26effd09d1f5

Sorbet malinowy

Przygotowanie

  • Obieramy jabłko i banana, kroimy w kawałki
  • Owoce mieszamy razem w misce
  • Dodajemy maliny i wkładamy do zamrażarki na kilka godz.
  • Wyjmujemy owoce z zamrażarki i miksujemy blenderem

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie – zajrzyj w piktogramy.

Uwagi

Przed miksowaniem zamrożonych owoców, najpierw sprawdzamy nożykiem, czy da się wbić w nie zamrożony owoc – jeśli tak, to oznacza, że blender też sobie łatwo poradzi. Jeśli jest za twarde, to czekamy przez 15 – 20 minut do momentu aż owoce lekko „puszczą” soki.

Autor

Ajwendieta
Czas: powyżej 1 godziny
Składniki: 3
Porcje: 1
Trudność: Średni

Lista składników

  • 100 g malin
  • ⅓ jabłka (60 g)
  • 1 banan (120 g)

Potrzebny sprzęt

Blender, Deska, Miska, Nóż, Zamrażarka
Heading layer
Pobierz za darmo aplikację na smartfona i zacznij pracę nad swoją dietą!
Slider

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Purée z marchewki i pietruszki

Marchewkę obieramy, gotujemy do miękkości i odcedzamy. Przeciskamy przez praskę lub blendujemy i dodajemy olej kokosowy. Pietruszkę obieramy i gotujemy do miękkości razem z obranymi ząbkami czosnku. Odcedzamy, a następnie blendujemy z ugotowanym czosnkiem na…

WIĘCEJ >

Szpinak cytrynowy

Myjemy szpinak Obieramy i kroimy czosnek Rozgrzewamy masło ghee na patelni Do rozgrzanego masła dodajemy pokrojony czosnek, podsmażamy 2 minuty Następnie dodajemy szpinak, przyprawiamy go solą i smażymy 4 minuty Wyłączamy ogień pod patelnią, wlewamy…

WIĘCEJ >

Zupa szparagowa (wegańska / wegetariańska)

Szparagi obieramy, kroimy w małe kawałki i gotujemy łupiny w rosole przez 15 min Przecedzamy wywar Do gotowego wywaru dodajemy szparagi  Wyciskamy sok z cytryny Cebulę obieramy, kroimy w kostkę Na patelni rozgrzewamy tłuszcz i…

WIĘCEJ >

Cykoria pieczona w miodzie z serem pleśniowym

Nagrzewamy piekarnik do 180 stopni Przekrawamy cykorię wzdłuż na pół Kładziemy na blaszce lub naczyniu żaroodpornym przecięciem do góry Na każdą połówkę dajemy łyżeczkę miodu Ser kroimy/kruszymy i nakładamy na cykorię Wkładamy do piekarnika i…

WIĘCEJ >