Sorbet morelowy
Sorbet morelowy
Przygotowanie
- Morele wypestkować
- Banana obrać, pokroić w plastry
- Owoce włożyć do pudełka i zamrozić
- Wyjąć pół godziny wcześniej
- Wbijamy nóż, jeśli wchodzi w owoce, to blender też sobie poradzi
- Wkładamy owoce do naczynia w którym będziemy miksować i miksujemy na gładko
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia sorbetów owocowych.
Autor
Lista składników
- Morela (250 g)
- Banan (120 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.
Podobne tematy
Jajko w koszulce z pieczarek
Dwie pieczarki czyścimy, wydrążamy środek, przyprawiamy i skrapiamy oliwą Układamy na blaszcze do pieczenia wyłożonej papierem do pieczenia Wykładamy plastrami boczku Do środka wbijamy jajko Doprawiamy solą i pieprzem Nagrzewamy piekarnik do temp. 180 st….
WIĘCEJ >Sałatka z jajkiem
Jajka gotujemy na półtwardo, wrzucając je do gotującej się wody na 7 minut. Paprykę kroimy w kostkę i mieszamy z sałatą. Gdy jajka się ugotują przekładamy je do miski z zimną wodą, a chwilę później…
WIĘCEJ >Chleb gryczany z pastą warzywną
Chleb posmarować pastą – 2-4 kromki (zależy od głodu) Przepisy na pastę znajdziesz w przepisach powiązanych
WIĘCEJ >Ciasto pomarańczowe z czekoladą
Ciasto: Piekarnik ustawiamy na 190 st. C Pomarańcze myjemy szczoteczką pod bieżącą wodą Wkładamy do garnka, zalewamy gorącą wodą Gotujemy 10 min Następnie wyjmujemy i hartujemy, czyli wrzucamy do zimnej wody Po 5 min obieramy…
WIĘCEJ >