fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Sorbet morelowy

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c6b49de2d-3c97-42dd-b53f-c9befc28774a
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Sorbet morelowy

Przygotowanie

  • Morele wypestkować
  • Banana obrać, pokroić w plastry
  • Owoce włożyć do pudełka i zamrozić
  • Wyjąć pół godziny wcześniej
  • Wbijamy nóż, jeśli wchodzi w owoce, to blender też sobie poradzi
  • Wkładamy owoce do naczynia w którym będziemy miksować i miksujemy na gładko 

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik przepisu odpowiada Twojemu sposobowi żywienia oraz nie nietolerancjom – zajrzyj w piktogramy.

Uwagi

Powyżej znajdują się powiązane przepisy na przyrządzenie owocowych sorbetów.

Autor

Ajwendieta
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietę!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: powyżej 1 godziny
Składniki: 2
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • 250 g moreli
  • 1 banan (120 g)

Potrzebny sprzęt

Blender, Zamrażarka

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Racuchy gryczane z morelami

Morele: Morele pozbawiamy pestek Kroimy w kawałki Wrzucamy do suchego garnka i podgrzewamy na małym ogniu Dodajemy łyżeczkę miodu Dusimy owoce 15 min Racuchy: 1 łyżeczkę miodu dodajemy do miski Dodajemy drożdże i szczyptę soli…

WIĘCEJ >

Zupa kasztanowa na wywarze kostnym

Por kroimy wzdłuż i myjemy pod bieżącą woda z piasku i otrząsamy z wody Por kroimy w półksiężyce Rozgrzewamy w garnku tłuszcz Wrzucamy por, zasmażamy 3 minuty Dorzucamy kasztany Dolewamy rosół Gotujemy 10 minut Miksujemy…

WIĘCEJ >

Chleb migdałowy z lnem

Rozgrzewamy piekarnik do 150 °C.  Mieszamy wszystkie składniki razem, aż będą dokładnie połączone. Następnie wlewamy ciasto do wysmarowanej formy do pieczenia – keksówki i pieczemy w 150 °C przez 45 minut lub do momentu suchego…

WIĘCEJ >

Sałatka na ostro

Papryki kroimy w kostkę, pomidorki na połówki, a ostrą papryczkę bardzo drobno. W misce mieszamy rukolę z warzywami. Marakuje kroimy na pół i wyjmujemy łyżeczką miąższ. Sałatkę polewamy oliwą, miąższem z marakui i sokiem z…

WIĘCEJ >