fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Zakochane sówki z salami i sera

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5ccfa70cb6-cf7a-4e2b-a599-14f8f21d4064
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Zakochane sówki z salami i sera

Przygotowanie

  • Z salami wycinamy kawałki w kształcie liter, serduszek, skrzydełek i uszek
  • Z sera wycinamy kawałki w kształcie serc i kółek
  • Wszystkie składniki układamy na kształt sówek, tak jak na załączonym obrazku

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów.

Autor

Iwona Wierzbicka
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 15 minut
Składniki: 3
Porcje: 1
Trudność: Średni

Lista składników

  • Salami (35 g)
  • Ser żółty (30 g)
  • Sałata roszponka (5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Nóż

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Zupa krem z cukinii (wegańska / wegetariańska)

Cukinie umyć, odciąć obie końcówki i pokroić w kostkę (jeśli już mamy dużą cukinię z dużymi pestkami, to kroimy cukinię w plastry grubości 1 cm i palcami wypychamy środek z każdego plastra (miąższ i pestki…

WIĘCEJ >

Spód do pizzy z ziemniaków

Ziemniaki obieramy i ścieramy na grubych oczkach tarki do miski Dodajemy śmietankę, przyprawy oraz wybijamy jaja i całość dokładnie mieszamy Ser ścieramy na drobnych oczkach tarki, dodajemy do miski z ziemniakami i całość zagniatamy na…

WIĘCEJ >

Smażony ryż z imbirem, chili i orzechami

Cebulę obieramy i kroimy w cienkie piórka Imbir obieramy i ścieramy na drobnych oczkach tarki do miski Chili i zieleninę drobno siekamy Ryż gotujemy wg instrukcji na opakowaniu, a następnie odcedzamy Ryż przenosimy do naczynia…

WIĘCEJ >

Fritatta grzybowa

Piekarnik rozgrzewamy do temp. 175 st. C Grzyby oczyszczamy i kroimy na kawałki Boczek kroimy w kostkę Do miski wybijamy jaja, dodajemy przyprawy i roztrzepujemy rózgą kuchenną Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy grzyby i smażymy…

WIĘCEJ >