fbpx
logo
Szukaj
open close

Soczyste wołowe burgery

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c2cd083cd-b311-4a2d-9451-3347bb1bad3d
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Soczyste wołowe burgery

Przygotowanie

  • Cebulę z czosnkiem obieramy i drobno siekamy
  • Zieleninę drobno siekamy
  • Do miski wkładamy mięso i rozdrabniamy widelcem
  • Dodajemy pozostałe składniki (poza tłuszczem) i całość dokładnie mieszamy rękami
  • Z masy mielonej formujemy okrągłe burgery o grubości ok. 1 cm
  • Następnie wkładamy burgery do lodówki na ok. 15 minut
  • Na patelni grillowej rozgrzewamy tłuszcz
  • Kładziemy burgery i grillujemy przez ok. 8-10 minut, co jakiś czas obracając na drugą stronę

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia burgerów.

Burgery możesz podawać w bułce z ulubionymi dodatkami np. z warzywami i serem (tak jak na załączonym obrazku) lub jako kotlety np. z frytkami i sałatką z ulubionych warzyw.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 1 godziny
Składniki: 9
Porcje: 4
Trudność: Średni

Lista składników

  • Wołowina mięso mielone (500 g)
  • Cebula (105 g)
  • Jajo białko (31 g)
  • Bułka tarta (24 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (10 ml)
  • Pietruszka – natka (świeża) (6 g)
  • Sos Worcestershire (6 ml)
  • Czosnek (5 g)
  • Zioła prowansalskie (3 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Lodówka, Miska, Nóż, Patelnia grillowa

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Podobne tematy

Kurczak, ryż, pomidory

Grillowana pierś z kurczaka Do miski wsypujemy przyprawy, dodajemy miód, tłuszcz, ocet, sos sojowy oraz przeciśnięty przez praskę czosnek i całość dokładnie mieszamy Mięso nacieramy przygotowaną marynatą i wkładamy do lodówki na ok. 2 godz….

WIĘCEJ >

Brukselka z płatkami migdałowymi

Brukselkę gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie przez ok. 15 minut (tak aby była miękka, lecz żeby nie straciła całkowicie koloru) Następnie brukselkę odcedzamy i płuczemy pod zimną, bieżącą wodą Na patelni rozgrzewamy tłuszcz (oliwę i…

WIĘCEJ >

Spaghetti Konjac z krewetkami

Makaron wyjmujemy z worka do miski z zimną wodą Zmieniamy wodę 3 razy co kilka minut, aż przestanie „czuć rybą” W tym czasie obieramy czosnek i cebulę, kroimy w kostkę Krewetki wkładamy do ciepłej wody…

WIĘCEJ >

Gulasz wołowy z warzywami

Do miski wlewamy sos, dodajemy przyprawy (pieprz) i mieszamy Mięso kroimy w kostkę, dodajemy do miski i dokładnie mieszamy, tak aby każdy kawałek był równomiernie pokryty marynatą Następnie przykrywamy miskę folią i odkładamy na ok….

WIĘCEJ >