Soczyste wołowe burgery
Soczyste wołowe burgery
Przygotowanie
- Cebulę z czosnkiem obieramy i drobno siekamy
- Zieleninę drobno siekamy
- Do miski wkładamy mięso i rozdrabniamy widelcem
- Dodajemy pozostałe składniki (poza tłuszczem) i całość dokładnie mieszamy rękami
- Z masy mielonej formujemy okrągłe burgery o grubości ok. 1 cm
- Następnie wkładamy burgery do lodówki na ok. 15 minut
- Na patelni grillowej rozgrzewamy tłuszcz
- Kładziemy burgery i grillujemy przez ok. 8-10 minut, co jakiś czas obracając na drugą stronę
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia burgerów.
Burgery możesz podawać w bułce z ulubionymi dodatkami np. z warzywami i serem (tak jak na załączonym obrazku) lub jako kotlety np. z frytkami i sałatką z ulubionych warzyw.
Autor
Lista składników
- Wołowina mięso mielone (500 g)
- Cebula (105 g)
- Jajo białko (31 g)
- Bułka tarta (24 g)
- Oliwa z oliwek extra virgin (10 ml)
- Pietruszka – natka (świeża) (6 g)
- Sos Worcestershire (6 ml)
- Czosnek (5 g)
- Zioła prowansalskie (3 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.