Sos Barbecue z Coronado
Sos Barbecue z Coronado
Przygotowanie
- Cebulę obieramy i drobno siekamy
- Jalapeño drobno siekamy
- Pomidory kroimy w kostkę
- W rondlu rozgrzewamy tłuszcz
- Wrzucamy cebulę z jalapeño i smażymy przez ok. 2-3 minuty na średnim ogniu (do momentu, aż warzywa zmiękną)
- Dodajemy ketchup, miód, musztardę i przyprawy (pieprz czerwony) i doprowadzamy do lekkiego wrzenia
- Dodajemy pomidory i gotujemy na wolnym ogniu przez ok. 10 minut, cały czas mieszając (gotujemy do momentu, aż sos zgęstnieję)
- Zawartość rondla przelewamy do blendera i blendujemy na jednolitą konsystencję
- Następnie przecieramy sos przez sitko i przyprawiamy (pieprzem czarnym)
Rady dietetyka
Sprawdź czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia sosów.
Autor
Lista składników
- Pomidor (340 g)
- Ketchup (60 g)
- Cebula (50 g)
- Miód lipowy (24 g)
- Jalapeño (15 g)
- Oliwa z oliwek extra virgin (10 ml)
- Musztarda (5 g)
- Pieprz czarny (1.5 g)
- Pieprz czerwony (0.5 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.