fbpx
logo
Szukaj
open close

Sos Barbecue z Coronado

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cf0c64ec4-01b8-44aa-a02e-49f4ba706326
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Sos Barbecue z Coronado

Przygotowanie

  • Cebulę obieramy i drobno siekamy
  • Jalapeño drobno siekamy
  • Pomidory kroimy w kostkę
  • W rondlu rozgrzewamy tłuszcz
  • Wrzucamy cebulę z jalapeño i smażymy przez ok. 2-3 minuty na średnim ogniu (do momentu, aż warzywa zmiękną)
  • Dodajemy ketchup, miód, musztardę i przyprawy (pieprz czerwony) i doprowadzamy do lekkiego wrzenia
  • Dodajemy pomidory i gotujemy na wolnym ogniu przez ok. 10 minut, cały czas mieszając (gotujemy do momentu, aż sos zgęstnieję)
  • Zawartość rondla przelewamy do blendera i blendujemy na jednolitą konsystencję
  • Następnie przecieramy sos przez sitko i przyprawiamy (pieprzem czarnym)

Rady dietetyka

Sprawdź czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia sosów.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 30 minut
Składniki: 9
Porcje: 4
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Pomidor (340 g)
  • Ketchup (60 g)
  • Cebula (50 g)
  • Miód lipowy (24 g)
  • Jalapeño (15 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (10 ml)
  • Musztarda (5 g)
  • Pieprz czarny (1.5 g)
  • Pieprz czerwony (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Blender kielichowy, Deska, Nóż, Rondel

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Podobne tematy

Zasmażana fasolka

Na patelni rozgrzewamy masło klarowane z czosnkiem. Dodajemy fasolkę i chwile podsmażamy. Pod koniec smażenia dorzucamy do całości płatki drożdzowe i smażymy jeszcze chwilę. Solimy według upodobań i podajemy.

WIĘCEJ >

Kurczak z rozmarynem i cytryną

Piekarnik rozgrzewamy do temp. 220 st. C Na patelni rozgrzewamy połowę tłuszczu Kładziemy mięso i smażymy przez ok. 5 minut, co jakiś czas obracając (smażymy do momentu, aż będzie złote z obu stron) Następnie przenosimy…

WIĘCEJ >

Masło truskawkowe

Wiórki wsypujemy do robota kuchennego i ucieramy przez ok. 15 minut (do momentu, aż będą miały gładką, maślaną konsystencję) Dodajemy pozostałe składniki i miksujemy do momentu uzyskania gładkiej konsystencji Powstałe masło przeciskamy przez gęste sitko…

WIĘCEJ >

Frytki z batatów

Bataty obieramy, kroimy w plastry a następnie plastry w paski – frytki Wkładamy bataty do miski, dodajemy tłuszcz i sól Mieszamy Blaszkę do pieczenia wykładamy papierem do pieczenia, a na nią układamy ziemniaki Pieczemy 25…

WIĘCEJ >