fbpx
logo
Szukaj
open close

Sos z Kolorado

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c4fd17bac-cb71-41e3-9a69-a19897c99247
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Sos z Kolorado

Przygotowanie

  • Wszystkie składniki razem dokładnie mieszamy i schładzamy co najmniej 1 godz. przed podaniem

Rady dietetyka

Sprawdź czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia sosów.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 1 godziny
Składniki: 6
Porcje: 15
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Majonez (250 g)
  • Mleko kokosowe (250 ml)
  • Koper (ziele) suszony (3 g)
  • Czosnek granulowany (1.5 g)
  • Bazylia suszona (1.5 g)
  • Pieprz czarny (1.5 g)

Potrzebny sprzęt

Lodówka, Miska

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Podobne tematy

Chipsy ziemniaczane

Ziemniaki dokładnie szorujemy, kroimy w cienkie plastry i gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie przez ok. 5 minut Następnie ziemniaki odcedzamy, przenosimy do miski i odstawiamy do ostygnięcia Piekarnik rozgrzewamy do temp. 180 st. C Blachę…

WIĘCEJ >

Chleb ze śmietaną i makiem

Do miski wsypujemy cukier i drożdże, dolewamy wodę i dokładnie mieszamy Następnie przykrywamy miskę i odstawiamy na ok. 10 minut w ciepłe miejsce, aby powstała piana Do osobnej miski przesiewamy mąkę, dosypujemy mak i przyprawy…

WIĘCEJ >

Słona i słodka granola

Piekarnik rozgrzewamy do temp. 165 st. C Blachę wykładamy papierem do pieczenia Do miski wkładamy tłuszcz, a miskę wkładamy do mikrofalówki i podgrzewamy do momentu, aż tłuszcz się roztopi Do miski z tłuszczem dosypujemy płatki,…

WIĘCEJ >

Chleb gryczany na zakwasie – własnej roboty

Kaszę płuczemy na sicie pod strumieniem bieżącej zimnej wody Przekładamy kaszę do garnka, w taki sposób, żeby poziom był centymetr wyżej Mieszamy Zostawiamy tak na minimum 8 godz. (najlepiej na noc) Po tym czasie mieszamy…

WIĘCEJ >